דילוג לתוכן
חדשות ישראל

אומ”ץ, אל המשטרה: טפלו בדחיפות באיום ברצח על יואב יצחק עורך אתר News1

0
0

יו”ר הנהלת תנועת אומ”ץ, מר אריה אבנרי, מודאג מהמשך האיומים לחייו של העיתונאי יואב יצחק עורך אתר החדשות News1, ע”י עמי ברכה אחיו של תנ”צ אפרים ברכה ז”ל; “יואב בן… זבל, אני אומר לך שוב ושוב סגור את הפה המטונף שלך. לא לכתוב על אפי יותר ולא להזכיר את שמו בכתבות המלוכלכות שלך, זו הפעם האחרונה שלך, אולי אתה רוצה ששנינו נעלה למעלה לשאול את אפי”.
אומ
אומ”ץ, אל המשטרה: טפלו בדחיפות באיום ברצח על יואב יצחק עורך אתר News1

תנועת אומ”ץ, הפועלת ללא מורא, ללא משוא פנים וללא תלות פוליטית. ונחשבת התנועה היחידה בארץ המשלבת פעילות למען מנהל תקין וטוהר מידות, הגישה היום (יום שלישי | כ”ו אב התשע”ה), תלונה במשטרת ישראל על מה שהיא מגדירה לטענתה, תלונה על אירוע חמור של איום ברצח על ידי עמי ברכה אחיו של תנ”צ אפרים ברכה ז”ל. אפרים ברכה (27 בספטמבר 1960 – 5 ביולי 2015) שהיה קצין משטרה ישראלי, בדרגת תת ניצב, ראש היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח”ה) ששם קץ לחייו בירייה בלבו בתוך מכוניתו, בעיר מגוריו מודיעין ב-5 ביולי 2015, איים הבוקר על העיתונאי יואב יצחק, ברצח ובהתאבדות בשל סידרת פרסומיו על אחיו המנוח.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

יו”ר הנהלת תנועת אומ”ץ, מר אריה אבנרי, מסר היום, כי פנה אל בנצי סאו, ניצב במשטרת ישראל המכהן כעת כממלא מקום המפכ”ל במכתב ובתלונה על חשד ניסיון רצח והתאבדות בעקבות פנייתו הבוקר של עמי ברכה לעיתונאי יואב יצחק במסרון, כְּהַאי לִשָּׁנָא; “יואב בן… זבל, אני אומר לך שוב ושוב סגור את הפה המטונף שלך. לא לכתוב על אפי יותר ולא להזכיר את שמו בכתבות המלוכלכות שלך, זו הפעם האחרונה שלך, אולי אתה רוצה ששנינו נעלה למעלה לשאול את אפי”.

יצוין, כי אתר החדשות ’NEWS1’ התריע מספר פעמים על איומיו של אפרים ברכה, לפיהם הוא יתאבד אם יזומן לחקירה. גורמי אכיפת החוק, לא עשו את המינימום המתחייב; לקחת ממנו את אקדחו המשטרתי. התוצאה הטרגית, ידועה.

יו”ר הנהלת תנועת אומ”ץ, מר אבנרי, מדגיש ומציין, כי; “גם במקרה עמי ברכה (אחיו של תנ”צ אפרים ברכה ז”ל) לא נעשה מאומה, עד כה”.

זאת ועוד; “למרות איומיו החוזרים ונשנים של עמי ברכה על יואב יצחק ועל-אף פרסום איומיו ב-NEWS1, לרבות הודעת Sms שכללה צילום רימון נפץ, מר עמי ברכה טרם טופל על-ידי הגורמים המוסמכים בישראל. הוא לא הוזהר ולא עוכב לחקירה ואולי לא במקרה; לדידם של חבריו של ברכה, דמו של יואב יצחק מותר. אי לכך, אומ”ץ, מבקשת לטפל בנושא זה בדחיפות”. סיכם יו”ר הנהלת תנועת אומ”ץ, מר אבנרי.

◄ יואב יצחק, מו”ל (News1)

יואב יצחק הוא עיתונאי ישראלי ובעליו של אתר האינטרנט News1. בשנת 2011, הקים יצחק אגודת עיתונאים עצמאית. יצחק, שימש בעבר ככתב בעיתונים; “מעריב”, “גלובס”, “העיר”, “העולם הזה” ועוד. החל מ-15 בינואר 1989 פרסם ב”מעריב” סדרת כתבות ביקורתיות על קונצרן “כלל”. בתגובה הכריז הקונצרן, חרם מודעות על העיתון. בהמשך לכך, פרסם העיתונאי יצחק את הספר “עגל הזהב; הסיפור המלא על קונצרן ’כלל (ישראל)’ ומנהליו משנת היווסדו (1962) ועד 1991”.

▼ חשיפות יואב יצחק

בין פרשיות השחיתות והשחיתות, לכאורה, הבולטות שחשף העיתונאי יצחק;

● “פרשת נאמן”; ב-18 ביוני 1996 מונה עו”ד יעקב נאמן לכהונת שר המשפטים בממשלת נתניהו. שעות ספורות קודם לכן, הגיש יצחק עתירה אל בית המשפט העליון ובה טען, כי נאמן אינו כשיר לכהונת שר בכלל ושר משפטים בפרט, בשל הודעות כוזבות שמסר ומעשים פליליים, לכאורה, שביצע. למחרת היום, הודיע היועץ המשפטי לממשלה, עו”ד מיכאל בן יאיר, על פתיחת בדיקה משטרתית, בפרשה אחת מתוך שמונה שהועלו בעתירה.

ב-8 באוגוסט 1996, הודיע היועץ המשפטי לממשלה אל בית המשפט העליון, כי החליט לפתוח בחקירת משטרה נגד השר נאמן. באותו היום, הגיש נאמן את התפטרותו מתפקיד שר המשפטים. הוא הועמד לדין ו-זוּכּה.

● “פרשת סרוסי”; בסוף 1999 פרסם יצחק, ידיעות שלפיהן קיבל נשיא המדינה, עזר ויצמן, במהלך כהונתו כחבר הכנסת וכשר, סכומי כסף גדולים מאיש העסקים אדוארד סרוסי מבלי שדיווח על כך. העניין הועבר לחקירת המשטרה, שחקרה את ויצמן במשכן הנשיא.

ב-24 במאי 2000, פרסם היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, חוות דעת שלפיה אין להגיש כתב אישום כנגד ויצמן, מטעמים של חוסר אשמה בעבירות מסוימות, ומחמת התיישנות עבירות אחרות. לאחר מתן חוות דעת זו התפטר ויצמן. התפטרותו נכנסה לתוקף ב-13 ביולי 2000, כשבע שנים לאחר כניסתו לתפקיד.

● כב’ השופטת בדימוס, עדנה ארבל; בשנת 2004 הביע יצחק, התנגדותו בפני הוועדה לבחירת שופטים למינוייה של עדנה ארבל לכהונת שופטת בבית המשפט העליון, לאור רישום במשרד המשפטים כאילו סיימה את לימודי התואר השני.

יצחק אף עתר לבג”ץ בעניין זה‏, אך עתירתו נדחתה. ביולי, אותה שנה, דיווח בעיתון מעריב על פגישה של השופטת ארבל, שר המשפטים טומי לפיד, העיתונאית דאז שלי יחימוביץ’ וחבר הכנסת גדעון סער, בביתו של סער.

העיתונאי יצחק, הגדיר את הפגישה “תדרוך בנושא סגירת תיק האי היווני”. הוא הושעה מן העיתון בידי העורך אמנון דנקנר, וכשראה את ההתנצלות המתוכננת, בלי שניתן לו להגיב, הודיע על פרישתו מן העיתון.

בשנת 2007, האשים יצחק את אורי ארבל, בעלה של עדנה, בכך שהפיץ עליו שקרים תחת השם הבדוי ’עמיחי’, שקרים שעליהם נאלץ לשלם יעקב רוטר, אשר פרסם אותם, בעקבות משפט דיבה של יצחק נגדו.‏

● יצחק, חשף כמה פרשות שבהן טען לשחיתות מצד אהוד אולמרט. במסגרת אחת מהן ’פרשת הולילנד’, חשף העיתונאי יצחק ביולי 2008, חשדות בדבר מעורבות פלילית סביב בניית ’מתחם הולילנד’ בירושלים, מצד אולמרט ואחרים. באפריל 2010, החלה המשטרה במעצרים של אישים המעורבים בפרשה.

בתאריך 31.3.2014, פורסמה הכרעת הדין על ידי השופט דוד רוזן שבה הורשעה שורה של נאשמים, ובהם אולמרט, במתן ובקבלת שוחד. במהלך הפרשה, טען, יצחק, טען שהעיתון “ידיעות אחרונות” הגן על אולמרט תמורת חשיפת חומרים סודיים שסיכנו את המדינה.

וב-2015, נטען באתר שלו, כי יעקב נאמן, נחלץ לעזרתו של אהוד אולמרט שלא כדין, בתקופת כהונתו השנייה כשר המשפטים‏, על העיתונאי נחום ברנע, כתב שהלה פרסם “מנה גדושה של כזבים” כדי לטרפד את החקירות הפליליות נגד אולמרט, והוסיף; “מוזס, הוא שגייס את ’העיתון של המדינה’, לטובת אולמרט, ונגד כל מי שנותן ידו לחשיפת השחיתויות של אולמרט”‏.

● בשנת 2015, ימים אחדים לפני התאבדותו של תת-ניצב אפרים ברכה, פרסם יצחק, כי בקרוב, ייאלץ היועץ המשפטי לממשלה, יהודה ויינשטיין, להעביר את ברכה מתפקידו ולפתוח בחקירה גלויה נגדו בגין שיבוש מהלכי חקירה ומשפט ועבירות שוחד ומרמה בכמה פרשות‏.

אחת מהן, לטענת יצחק, הייתה הטעיית בית המשפט באמצעות עורכי הדין רונאל פישר ו-אפרת ברזילי וכן אחריותו של ברכה לחשיפת עד מדינה.‏ לאחר התאבדותו של ברכה, הכחיש משרד המשפטים, כי התקבלה החלטה לפתוח בחקירה ושיבח את הגינותו ומסירותו של ברכה לשלטון החוק.

▼ ביקורת

בדצמבר 2011, פסק בית הדין לאתיקה של מועצת העיתונות בישראל כי העיתונאי יואב יצחק ו-NEWS1, הפרו את תקנון האתיקה והטיל עליהם עונש של נזיפה.

בשנת 2013, פורסם בעיתון ’דה-מרקר’ כי מספר רב של כתבות במהלך אותה שנה עסק באיל ההימורים יגאל זילכה, באשתו, ובעורך דינו יוסי כהן, וזאת במסגרת חברותו עם משה בובליל מנהל רשת מלונות ’קלאב הוטל’ חברו של יצחק.

בכתבה הוצג תצהירו של אלכס בלום, רואה חשבון לשעבר של קלאב הוטל, אשר פוטר מהמלון בעקבות גניבת כספים, ולפיו יצחק, קיבל הלוואות של עשרות אלפי ש”ח מ… בובליל.

הנהלת רשת המלונות, הגיבה וטענה שהתצהיר שקרי ושמקורו בפעילות של זילכה נגדם ונגד יואב יצחק, במה שיצחק הגדיר “סדרה של תביעות סרק” (שאכן נדחו כולם), נגדו.‏ בהתכתבות עם כתב דה מרקר לקראת צאת הכתבה, האשים אותו יצחק בקנוניה עם כהן וזילכה נגדו, ובשיבוש הליכי חקירה.

בעקבות התאבדותו של תת-ניצב אפרים ברכה ביולי 2015, הושמעו בתקשורת האשמות שלפיהן כתבותיו של יצחק על ברכה גרמו להתאבדות. גידי וייץ תיאר בעיתון “הארץ” את דבריו של יואב יצחק נגד ברכה כ”מסע צלב פרוע, אלים וחסר עקבות”.‏

גם העיתונאי רביב דרוקר, טען בבלוג שיצחק, הוא מעריץ של הרב יאשיהו פינטו אשר תנ”צ אפרים ברכה ז”ל, הפלילו, וכי העיתונאי יצחק, פרסם שקרים אודותיו במשך שנים.‏

עימות חריף התחולל בעניין בטלוויזיה, כאשר העיתונאי משה נוסבאום, והעיתונאי עודד בן עמי, איש תקשורת ישראלי ודובר צה”ל לשעבר והמגיש בשידורי חדשות ערוץ 2, של תוכנית “שש עם עודד בן עמי”, האשימו את יצחק באחריות מוסרית למותו של תת-ניצב ברכה.

בתגובה, במאמר של העיתונאי איתמר לוין ב’חדשות מחלקה ראשונה’ בבעלות יואב יצחק, מו”ל (News1) נכתב שהחקירה של יצחק ופרסום הידיעות היו ראויים, אשר תת-ניצב ברכה, אכן נחקר באופן חשאי על פי הוראת שי ניצן, שהיועץ ווינשטיין, הודיע על כוונתו לאפשר ל-מח”ש, לפתוח בחקירה גלויה, ושתגובת משרד המשפטים הייתה “ספין” שהתחמק מתגובה ביחס לעיקר טענותיו של יואב יצחק להאתר בבעלותו, גם האשים את המשטרה בכך שלמרות אזהרות של יצחק, לא נקטו בפעולות מנע כמו הפנייתו לסיוע נפשי ולקיחת נשקו האישי.‏

☚ המידע אודות יואב יצחק, הובא מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית.

■ מצאתם טעות בכתבה, זה לא נעים! תלחצו כאן ספרו לנו ונתקן.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77