גינה

משתלות חישתיל ורשת קפולסקי עורכים פסטיבל תבלינים – 15.6- 4.7

0
0

430_id=220013_01.jpg
משתלות חישתיל ורשת קפולסקי עורכים פסטיבל תבלינים – 15.6- 4.7
משתלות חישתיל ורשת קפולסקי עורכים פסטיבל תבלינים – 15.6- 4.7

תאגיד משתלות חישתיל חושף זני תבלינים חדשים ובהם: אורגנו הוט נ’ ספייסי, מנטה מרוקו, לבנדר קיו-רד

תאגיד משתלות חישתיל ורשת קפולסקי עורכים פסטיבל תבלינים משותף, עם תחילת הקיץ – עונת השיא של צמחי התבלין. הפסטיבל ימשך שלושה שבועות, בין התאריכים 15 ביוני – 4 ביולי וישתתפו בו כעשרים מרכזי גינון (משתלות) מובילים ברחבי הארץ וכל בתי הקפה של רשת קפולסקי.

במסגרת פסטיבל התבלינים יתארח השף הראשי של רשת קפולסקי, זיו שוורץ, במרכזי גינון מרכזיים ברחבי הארץ ויערוך סדנאות הדגמה פתוחות לקהל בנושא הכנת מאכלים על בסיס צמחי תבלין. במרכזי גינון אחרים יערכו טעימות של מטבלים על בסיס צמחי תבלין טריים.

מבצעים נוספים במסגרת פסטיבל התבלינים: כל סועד ברשת קפולסקי יקבל צמח תבלין מבית “חישתיל” במתנה וכן 10% הנחה ברכישת צמחי תבלין במרכזי הגינון המשתתפים בפסטיבל. במקביל, רוכשי תבלינים במרכזי הגינון יקבלו 10% הנחה בבתי הקפה של קפולסקי.

מנהל השיווק של תאגיד משתלות חישתיל, מני שדמי, מספר על התבלינים המיוחדים שתציג חישתיל בפסטיבל התבלינים:

430_id=2113_01.jpg

אורגנו הוט נ’ ספייסי: הצמח אורגנו הוט נ’ ספייסי, מצטיין בארומה החזקה שלו ומביא את הטעם והריח של האורגנו לשיאים חדשים.

אפילו הרחה קלילה של העלים מביאה מיידית את טעם הפיצה לחיך ורוק מתחיל להצטבר. הוט נ’ ספייסי הוא לא רק תבלין מעולה, אלא גם צמח נוי נהדר, לכיסוי שטחים ושתילה באדניות ושאר כלים בהם נחוץ מופע משתלשל.

מתאים לשתילה בחצי צל או שמש ישירה. רוחב הצמח כ-40 ס”מ. צילום למעלה מספר 4.

אורגנועה: סלקציה (תבריר) של תבלין האורגנו הרגיל שהתגלה בדרך מקרה על ידי נועה, אחראית מטע האם של משתלת חישתיל בעפולה. האורגנועה, בולט בצורתם המיוחדת של העלים המסודרים כשרשראות – שכבות עגולות אחת מעל השניה.

האורגנועה, שפותח כאמור, בישראל, מיוצר תחת שם זה באירופה ובארצות הברית. הוא אינו שונה בטעמו מהאורגנו הרגיל. המופע המיוחד של הצמח מאפשר שילובו בהרכבי נוי שונים, תוך הנאה ממנו כצמח נוי, אך גם כתבלין מצטיין.

מומלץ, לשתילה בשמש ישירה, אך יגדל גם באזור חצי מוצל. פריחתו לבנה. צילום למעלה מספר 5.

מנטה מרוקו: הצמח מנטה מרוקו, היא זן יחודי של מנטה, שהגיע לארץ דרך צרפת. הזן גדל באופן טבעי בצפון אפריקה ומשתמשים בו להעשרת טעמו של התה.

תאגיד משתלות חישתיל החל לגדל את המנטה מרוקו בישראל וליצא לאירופה והיא זוכה לביקוש רב בבריטניה וגרמניה.

ניתן לזהות את מנטה מרוקו, לפי העלים הכהים והעבים יותר מזני המנטה, האחרים. באשר לטעם – מומלץ לכל אחד לנסות, לטעום בעצמו ולהחליט. צילום למעלה מספר 6.

לבנדר קיו-רד: הצמח הבא הוא לבנדר מזן יחודי, שפותח במקור בגני הקיו המפורסמים שבלונדון. פורח בארץ מוקדם יחסית, בתחילת חודש אפריל, בפריחה אדומה ורודה. הוא שורד בהצלחה יחסית את הקיץ הישראלי.

הלבנדר, נזקק למעט מים. לעיתים גשמי החורף מספקים די מים לתקופה ארוכה ולכן, יש להזהר מעודף השקיה. מתאים לשתילה בשמש ישירה או בחצי צל.

גובהו 40 ס”מ ורוחבו כ-30 ס”מ. מתאים לתיבול שוקולדים, גלידות ורטבים לבשר. צילום למעלה מספר 2.

טרגון ארבע העונות: תבלין הטרגון הרגיל נכנס לתרדמה בעונת החורף.

בפסטיבל התבלינים, תציג חישתיל את טרגון ארבע העונות שכשמו כן הוא – צמח רב שנתי שהוא שימושי בכל ארבע עונות השנה.

מקורו של התבלין במכסיקו ומשם הוא הובא לישראל. הוא ירוק עד בחודשי החורף ופורח בצהוב זהב בחודשי הקיץ.

זהו צמח נוי עמיד לטמפרטורות גבוהות ומתאים ביותר לגינון בארץ. טעם העלים עדין ופיקנטי. לשימוש במאכלי גבינות, דגים ועוף. צילום למעלה מספר 3.

סטיביה:

צמח הסטיביה, משמש ממתיק דל קלוריות טבעי. התמציות המופקות מעלי הצמח מתוקות פי 300 מהסוכר. לסטיביה יתרונות רבים: ניתן להשתמש בה כממתיק דל קלוריות והיא צמח פורח רב שנתי לגינון ונוי. הסטיביה, היא בן שיח עשבוני רב שנתי ממשפחת המורכבים. מקורה של הסטיביה בדרום אמריקה.

הילידים בפרגוואי ובברזיל, משתמשים מזה מאות שנים, בעלים של הצמח להמתקת משקאות מרירים (חליטות צמחי תבלין כמו מאטה) הנפוצים במקומותיהם. עלי הצמח והתמציות המופקות מהם נמצאים בשימוש של כ-40% משוק הצרכנים היפני.

בארצות שונות יש שימוש בסטיביה גם כצמח מרפא, להורדת רמות הסוכר בדם, לעזרה בעיכול, איזון לחץ הדם ולהגברת התאבון. סוכר הסטיביה מותר לשימוש גם לחולי סכרת. לא להאמין – הסטיביה הוא גם צמח נוי יפה. פרחיו הלבנים מופיעים בשפע ולאורך שבועות במשך הקיץ. צילום למעלה מספר 1.

להלן המועדים והמיקום של הסדנאות להכנת מאכלים על בסיס צמחי תבלין, בהשתתפות זיו שוורץ, השף הראשי של רשת קפולסקי. כל הארועים הם בימי שישי ופתוחים לציבור הרחב ללא תשלום:

20 ביוני – במשתלת סלונר בסתריה. (9410577-08)
27 ביוני – במשתלת עלי כותרת בראשון לציון. (9660479-03)

4 ביולי – במשתלת יגור. (טל: 9848108-04)

טעימת מטבלים:
20 ביוני – במשתלת גבעת ברנר. (9443912-08)
27 ביוני – במשתלת שתילי הר. (5345766-02)
4 ביולי – במשתלת נקודת חן. (5352338-03)

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן