לרגל יום העצמאות ה-67 למדינת ישראל, מזהיר עמרי שרון, מזכ”ל אמב”ל (ארגון מגדלי בקר לבשר); “הציבור בישראל מבין ומתעניין יותר באיכות בשר הבקר אותו הוא צורך, הצרכנים רוכשים יותר בשר בקר טרי ’תוצרת כחול לבן’, בשל איכות וטיב הבשר בהשוואה ל-בשר הבקר הקפוּא… הפשרת הבשר ומכירתו כ’בשר טרי’ הינה הטעיית הציבור ומכירתו כ’בשר טרי’ לא קיימת בשום מקום אחר בעולם. הפשרת הבשר, מסכנת את בריאות הציבור”.
ארגון מגדלי הבקר לבשר: צריכת הבשר הטרי עומדת על 114 אלף טון בשנה, זהירות מזיופים
לרגל יום העצמאות ה-67 למדינת ישראל, הודיע היום (יום ב’, א’ אייר תשע”ה) אמב”ל (ארגון מגדלי בקר לבשר), כי צריכת בשר הבקר בארץ ישראל, עומדת על כ- 114 אלף טון בשר בשנה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
מנתונים לצריכת בשר בקר שנבדקו, נמצא, כי צריכת ’בשר הבקר’ הממוצעת לנפש הינה 15 ק”ג בשר בקר בשנה, מהם כ-43% בשר טרי וכ-57% בשר קפוא (רק לשם השוואה, ב’דרום אמריקה’, עומדת הצריכה על 45 ק”ג לנפש בשנה).
משרד ’תקשורות – יעל שביט יחסי ציבור ותקשורת’, מסר באמצעות ליאת טואטי לפורטל ’כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה’ | סקירת חדשות ואירועים ב’רשויות מקומיות’ כי; 79% מהצרכנים בישראל רוכשים ’בשר בקר’, אך רק 35% מהם צורכים ’בשר בקר טרי’, השאר ’בשר קפוא’. פער המחירים בין בשר בקר טרי ל’קפוא’ הוא כמעט כפול ויותר. המודעות לצריכת בשר בקר טרי, בריא ותוצרת ישראל, עולה בכל שנה.
ענף הבקר לבשר, מחזיק כעשרה אחוז משטחי מדינת ישראל. כאשר א.מ.ב.ל ((ארגון מגדלי בקר לבשר) הוא הארגון היחידי של מגדלים ומפטמים של בקר לבשר בישראל. הארגון מאגד כ- 55 עדרים שיתופיים וכ-105 עדרים משפחתיים המהווים 90% מעדרי הבקר בארץ וכוללים למעלה מ-45.000 ראשי בקר.
את צריכת הבשר ניתן לחלק לכמה קטגוריות;
בעדר הבקר לבשר במרעה – מגדלים כ-50 אלף אימהות וכ- 30 אלף עגלים לשיווק, עדרי הבקר מטופחים בעיקר באזורי הגולן, גליל ובנגב בשטחי מרעה טבעיים.
מעדר החלב (רפתות) מגיעים כ- 60 אלף עגלים ו-30 אלף פרות בוגרות. כמות העגלים מיבוּא בשנת 2014122 אלף עגלים.
שוק הבשר קפוא המיובא, עומד כיום על 70 אלף טון בשר בקר קפוא בשנה. סך כל אספקת הבשר הטרי: עומדת על כ-11% מ-עדר הבקר, 31% מ-רפת החלב, 58% עגלי יבוא.
מר עמרי שרון, מזכ”ל אמב”ל (ארגון מגדלי בקר לבשר), אומר, כי; “הציבור בישראל מבין ומתעניין יותר באיכות בשר הבקר אותו הוא צורך, הצרכנים רוכשים יותר בשר בקר טרי שהוא ’תוצרת כחול לבן’, בשל איכות וטיב הבשר בהשוואה ל-בשר הבקר הקפוּא”.
מר שרון, מציין ומזהיר, כי; “ארגון מגדלי הבקר לבשר, פועל להעברת ’חוק איסור הפשרת בשר’.
שרון, מבהיר, כי הפשרת הבשר ומכירתו כ’בשר טרי’ הינה הטעיית הציבור ומכירתו כבשר טרי לא קיימת בשום מקום אחר בעולם. הפשרת הבשר, מסכנת את בריאות הציבור.
כמו כן, פועל ארגון אמב”ל לקידום תקנות לסימון בשר טרי ברשתות השיווק והקצביות, על מנת לסייע לצרכן בזיהוי סוגי הבשר”.
שרון, מציע לצרכנים לרכוש בשר בקר טרי, מתוצרת ישראל, ברשתות השיווק המוכרות או הקצביות הידועות ולחפש תווית בדיקה וטרינרית אצל הקצבים ובנוסף להתעניין במקורו של הבשר (לבקש תעודת משלוח) ולברר אם הבשר עבר תהליך הקפאה, מאחר ובשר שעבר תהליך הקפאה – איננו נחשב כבר בשר טרי”.
Add Comment