בוקר אחד עלה בראשו של רז שרוט בן למשפחת דייגים, רעיון להקים חנות אינטרנטית לממכר דגים טריים; ’שוק הדגים’ משרת את כלל לקוחותיו עם משלוחי דגים טריים עד הבית. הדגים מגיעים טריים לבוטיק האריזה, עוברים תהליך מיון, ניקוי ומשם על פי הבקשות שלכם נשלחים ארוזים לבית הלקוח.
דיג אוהב דגים? שוק הדגים – הכי טרי באמצעות האינטרנט לקראת חג הפסח
דייג, אוהב דגים? שני אנשים יצאו לדייג. האחד, דייג ותיק ומנוסה, והשני חדש בתחביב בכל פעם שהדייג המנוסה תפס דג גדול, הוא הכניס אותו לצידנית עם קרח, כדי שלא יתקלקל. בכל פעם שהטירון תפס דג גדול, הוא זרק אותו חזרה למים. הדייג הוותיק הסתכל בסקרנות על האיש שלצידו, וראה איך הוא חוזר על המעשה שוב ושוב, לאורך כל היום. הוא ענה: “כי יש לי בבית מחבת קטנה מדי”. בסופו של דבר, כשממש כאב לו בעין לראות את הבזבוז המשווע הזה של דגים גדולים וטובים, הוא שאל ’למה אתה עושה את זה? למה אתה זורק את כל הדגים הגדולים בחזרה למים?’
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
לפעמים, גם אנחנו, בדיוק כמו אותו דייג, זורקים מאתנו והלאה הזדמנויות, חלומות, הצעות שיווק, אשר נקרות על דרכנו, בגלל שאנחנו חושבים שהכיס שלנו קטן מדי או שיש לנו חלומות גדולים מדי או ש’המחבת’ שלנו קטנה מדי עבורם… למעשה, זו לא המחבת קטנה. כי הרי תמיד אפשר ללכת לשוּק ולקנות מחבת יותר גדולה. אלא האמונה, כמו זו של איש בשם; רז שרוט, אשר חלם להביא את הדגים הטריים שמגיעים מהספינה ישירות אליכם הביתה, עוד באותו היום.
בזכות הגשמת חלומו של רז, אשר גדל למשפחה של דייגים שכל עולמם הוא הים והדגים הטריים. לאפשר לקנות דגים לקראת החגים או בכלל בשאר ימות השנה ב’אינטרנט’, המתחילה באחרונה, לחלחל לצרכנים ברחבי ישראל.
רז, שהיה עוד בצעירותו בכל חופשה ובכל זמן פנוי היה מפליג עם אביו בספינה ויוצאים לדייג. את הדגים הטריים שהיו מעלים בחכתם או ברשת היו מביאים לדוכנים ומוכרים את הסחורה לקונים שהיו מחכים לקבל דגים טריים.
הדגים, היו מגוונים, היו; דגי אמנון, דגי דניס, דגי מושט, קרפיון, פלמידה, דג טונה, סרדינים, דג בן גוריון, דג לוקוס… ועוד דגים טריים רבים.
אהבתו הגדולה של רז ל’דגים טריים’ לא עזבה אותו, הוא ידע שהוא ימשיך את המסורת של המשפחה ויישאר בעולם של הדגים הטריים. עד שבוקר אחד עלה בראשו של רז, רעיון להקים חנות אינטרנטית לממכר דגים טריים.
לא לכולם. יש זמן להגיע לשווקים ולנמל על מנת לקנות דגים טריים ולכן, החליט רז שרוט, להקים את האתר החדש הכי טרי שוק הדגים, שישרת את כלל לקוחותיו עם משלוחי דגים טריים עד הבית. הדגים, מגיעים טריים לבוטיק האריזה, עוברים תהליך מיון, ניקוי ומשם על פי הבקשות שלכם נשלחים ארוזים לבית הלקוח.
השף והמסעדן ישראלי ישראל אהרוני, מחלוצי המטבח העילי בכלל, בישראל, ובין התורמים העיקריים להתפתחות תרבות קולינרית בישראל, ובר סמכא בנושאים קולינריים, “נפל” ברשתו של רז שרוט מ”שוק הדגים” וכתב בטור קולינרי “אהרוני פותח שולחן” במגזין “7 ימים” של עיתון ידיעות אחרונות, כי; “חנויות בשר, יש לא מעט בתל אביב, חנויות דגים לעומת זאת קשה למצוא בעיר החוף הגדולה. ועם זאת, כששמעתי על חנות הדגים הווירטואלית, התייחסתי אליה תחילה בחשדנות רבה.
לקנות דגים באינטרנט בלי למשש? לא נראה לי. שכן בדג הטריות היא התכונה החשובה מכולן ואין טוב ממראה עיניים בנושא הזה.
ובכן, ניסיתי שלוש פעמים ובעילום שם, בשלוש הפעמים הגיע משלוח ארוז היטב, מקורר, נתון בשקית תרמית, חתוך בדיוק על פי בקשתי ועיקר העיקרים, הדגים היו טריים שבטריים. האתר נקרא; “שוק הדגים”. כתב השף והמסעדן ישראל אהרוני.
כעת גם אתם תוכלו בכל יום להזמין מחנות הדגים הווירטואלית מדגים טריים עד לפתח הבית. לפי משקל, צורת חיתוך, שלם, פילה, חריצים ועוד. כמו כן, ניתן להזמין דגים מתובלים לאירועים, למנגל או לכל ארוחה טעימה.
לדבריו של רז שרוט; “הקסם מתחיל בדג המשובח על סוגיו ונתחיו השונים, מבחינתי, אין כמו דג טרי בארוחה… עם קצת לימון… מלח גס… כש’אוכלים דגים מאריכים ימים’” – הוא קובע בחיוך.
שוק הדגים – הכי טרי שוק הדגים שירות והפצה של מזון ומשקאות, כתובת; חזנובי’ץ 9 תל אביב. מרכז הזמנות; 1700-55-70-7.
▼ מתכון לדג סלמון;
באדיבות ’שוק הדגים – הכי טרי שוק הדגים שירות והפצה של מזון ומשקאות’ מובא בפניכם מתכון לדג סלמון, המגיע לישראל מגיע מ-נורבגיה, ישירות בטיסה אווירית בכל שבוע, כאשר הוא טרי בהובלה מיוחדת.
דג סלמון, מתכון מוגש באדיבות שוק הדגים – הכי טרי שוק הדגים
מביני עניין, טוענים, כי דג סלמון, הינו דג מקובל מאוד ומוכר ברוב המסעדות, נפוץ מאד במסעדות סושי ואוכל יפני. דג הסלמון, נחשב למשובח במיוחד, הכנה פשוטה, קלה וטעימה ומתאים לצורות בישול רבות, ביניהם; התנור, הטיגון, על גריל ואפילו חי. לדג סלמון, יתרונות בריאותיים; עשיר ב’אומגה 3’ וב’אומגה 6’.
● זמן הכנה; רבע שעה
● זמן עבודה; רבע שעה
● קושי; כל אחד יכול
▼ מרכיבים;
● 4 מנות פילה סלמון
● מלח גס
● 4 כפיות מיץ לימון טרי
● פלפל לבן גרוס
● 4 כפיות שמן זית
● מעט שמן זית לשימון התבנית
● 5 כפות חמאת בוטנים חלקה
● 3/4 כוס בוטנים גרוסים
▼ אופן ההכנה;
1. שוטפים את חתיכות הדג ומייבשים עם נייר מגבת.
2. מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
3. מעל כל פילה סלמון יוצקים כפית מיץ לימון, כפית שמן זית ובוזקים מעט פלפל לבן גרוס, מורחים מעל כל נתח הסלמון. מכסים ומשרים לחצי שעה.
4. מורחים שמן זית על תבנית פיירקס. בוזקים קורט מלח גס על האזור בתבנית בו יונחו פילה הסלמון.
5. מעבירים את הסלמון לתבנית הפיירקס, מניחים עם צד העור כלפי מטה.
6. מעבירים 5 כפות של חמאת בוטנים לקערה, מחממים לכמה שניות במיקרו.
7. מורחים את חמאת הבוטנים הרכה מעל פילה הסלמון.
8. מעל הדגים מפזרים בוטנים גרוסים ודוחסים אותם קלות לתוך חמאת הבוטנים.
9. צולים בתנור החם מכוסה ברדיד אלומיניום למשך 15 דקות.
10. מסירים את הרדיד וצולים עד להשחמה קלה. מוציאים מן התנור ומגישים.
● הזמן את דג סלמון: מרכז הזמנות; 1700-55-70-7
Add Comment