Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

ראש הממשלה מר בנימין נתניהו, הבטיח וקיים: הוקמה רשות סייבר לאומית

0
0

ראש הממשלה מר נתניהו; “החלטה שתבצר את עוצמתה של ישראל בתחום הסייבר. האיום שנשקף בתחום הסייבר יכול לשתק מדינות. זה איום אסטרטגי שיכול להיות משתק ופוגע לא פחות מאיומים אחרים, בתחומים מסוימים אף יותר ואנחנו חייבים להיות ערוכים אליו ברמה הלאומית וברמה הבינ”ל ◄ ראש מטה הסייבר הלאומי, ד”ר מתניה; “זוהי החלטה היסטורית שתעצב ההתמודדות של ישראל עם איומי הסייבר בעשורים הקרובים. מהלכים אלה, יבצרו את חוסנו של המשק ויעודדו את הצמיחה בו.

ראש הממשלה מר בנימין נתניהו, הבטיח וקיים: הוקמה רשות סייבר לאומית

ראש הממשלה מר בנימין נתניהו, הבטיח בחודש ספטמבר 2014, כי החליט על הקמת ’רשות לאומית להגנה אופרטיבית בסייבר’ והנחה את ראש מטה הסייבר הלאומי ד”ר אביתר מתניה, להוביל את הקמתה. אתמול (ראשון כ”ו שבט תשע”ה), קיים ראש הממשלה מר נתניהו, את הבטחתו במלואה.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

יצויין כי מטה הסייבר הלאומי, הוא גוף מטה הכפוף לראש ממשלת ישראל, הממליץ על מדיניות קיברנטית לאומית ומקדם את יישומה. הקמת המטה, אושרה למעשה, על ידי ממשלת ישראל כבר ב-7 באוגוסט 2011 וזה החל לפעול בינואר 2012. הרשות החדשה ל’הגנה אופרטיבית בסייבר’, תקבל את האחריות ואת הסמכויות הנדרשות להגנת המרחב האזרחי מפני איומי סייבר ותהווה גוף אופרטיבי שיפעל לצד מטה הסייבר הלאומי, אשר ימשיך בבניין הכוח המדינתי ובחיזוקה של מדינת ישראל כמובילה עולמית בתחום.

אתמול, כאמור, נמסר בישיבת הממשלה, כי הרשות תנהל את פעולות ההגנה כדי לתת מענה מקיף נגד תקיפות סייבר, לרבות טיפול באיומים ובאירועים בזמן אמת. הרשות, גם תפעיל מרכז לסיוע בהתמודדות עם איומי סייבר, ה-CERT הלאומי, במטרה לחזק את חוסנם של כלל הארגונים והמגזרים במשק.

הממשלה, אישרה תכנית מקיפה להיערכות הלאומית במרחב הסייבר, זאת בנוסף למכלול התהליכים והמאמצים שקידם ’מטה הסייבר הלאומי’ מאז הקמתו לפני 3 שנים לביצור עוצמתה של מדינת ישראל ב’מרחב הסייבר’.

בהודעת מסרה הממשלה, כי אישרה את הקמתה של ’רשות לאומית להגנת הסייבר’. הרשות, תישא באחריות הלאומית הכוללת להגנת הסייבר ותוקם במתווה תלת-שנתי הדרגתי. הרשות, תנהל את פעולות ההגנה כדי לתת מענה מקיף נגד תקיפות סייבר, לרבות טיפול באיומים ובאירועים בזמן אמת. הרשות גם תפעיל מרכז לסיוע בהתמודדות עם איומי סייבר, ה-CERT הלאומי (Cyber Event Readiness Team), במטרה לחזק את חוסנם של כלל הארגונים והמגזרים במשק.

החלטה זו, מסכמת עבודת מטה מקיפה ויסודית, שהצביעה על הצורך בגוף אופרטיבי ייעודי שיוביל את פעילות הגנת הסייבר בישראל בהסתכלות ארוכת טווח מול האיומים הגוברים והמתפתחים. הרשוּת, תפעל לצד מטה הסייבר הלאומי, אשר ימשיך בהובלת המדיניות הלאומית, בבניין כוח טכנולוגי פורץ דרך ובחיזוקה של מדינת ישראל כמובילה עולמית בתחום הסייבר. הרשוּת והמטה, יהוו מערך סייבר לאומי אחוד במשרד ראש הממשלה, בראשות ראש המטה, ד”ר אביתר מתניה.

בנוסף אישרה הממשלה, החלטה העוסקת במהלך לאסדרת שוק שירותי הגנת הסייבר – הכולל בעלי מקצוע, מוצרים ושירותים רלוונטיים באמצעות יחידה ייעודית שתוקם במסגרת הרשות החדשה. לצד זאת, אושרה אסדרה של היערכות הארגונים במשק בתחום הגנת הסייבר, זאת מתוך כוונה להתבסס ככל האפשר על העצמת הרגולטורים הקיימים. בתוך כך, תגובש תכנית להפעלת מנגנוני סיוע ותמרוץ לארגונים במשק, שיפעלו להעלאת רמת מוכנותם ל’איומי סייבר’.

בנוסף, החלטה זו, אישרה מהלך שיחייב את הממשלה בהטמעת סטנדרטים גבוהים בהגנת הסייבר, הן כדי לשפר את הגנת נכסיה הדיגיטליים של מדינת ישראל והן כדוגמה לציבור ולמשק. במרכזו תעמוד היחידה להגנת הסייבר בממשלה (יה”ב) שתקום בתקשוב הממשלתי במשרד ראש הממשלה ותהווה גוף הכוונה והנחיה מקצועית עבור כלל הממשלה. היחידה גם תקים SOC) Security Operations Center) ממשלתי – מרכז שליטה ובקרה ממשלתי למול איומי סייבר.

ראש הממשלה מר בנימין נתניהו, אמר בעקבות ההחלטה; “אנחנו מביאים היום לממשלה החלטה שתבצר את עוצמתה של ישראל בתחום הסייבר. האיום שנשקף בתחום הסייבר יכול לשתק מדינות. זה איום אסטרטגי שיכול להיות משתק ופוגע לא פחות מאיומים אחרים, בתחומים מסוימים אף יותר, ואנחנו חייבים להיות ערוכים אליו ברמה הלאומית וברמה הבינלאומית. בהמשך להקמת מטה הסייבר, שעשינו לפני שנים אחדות, אני מביא היום לממשלה הצעה להקים רשות לאומית לניהול ההגנה הלאומית בסייבר בתחום האזרחי.

תחום הסייבר הוא תחום דינאמי, הוא משתנה חדשות לבקרים, אנחנו צריכים גופים שמתמקצעים בתחום הזה, שמחויבים לתחום הזה, שעוסקים אך ורק בתחום הזה, וגם מהווים חוליות קישור ליתר הגופים שעוסקים בתחום זה, חלק מהם באופן חלקי וחלק מהם באופן יותר שלם. ישראל היא מעצמת סייבר. המטרה שלנו היא להמשיך ולשכלל את היכולת שלנו בתחום החיוני הזה, חיוני לביטחונה של ישראל וחיוני לעתידה”.

◄ ראש מטה הסייבר הלאומי, ד”ר אביתר מתניה; “ההחלטה, תבסס את מעמדה החשוב של ישראל כמובילה גלובלית בתחום”

ראש מטה הסייבר הלאומי, ד”ר אביתר מתניה, אמר, כי; “זוהי החלטה היסטורית שתעצב את ההתמודדות של מדינת ישראל עם איומי הסייבר בעשורים הקרובים. מהלכים אלה, יבצרו את חוסנו של המשק ויעודדו את הצמיחה בו.

ראש מטה הסייבר הלאומי, דר’ אביתר מתניה: “החלטה היסטורית שתעצב ההתמודדות של מדינת ישראל עם איומי הסייבר בעשורים הקרובים…”

מדינות מפותחות רבות רואות בישראל מודל לחיקוי בגישתנו החדשנית והפרואקטיבית להזדמנויות ולאיומים בעידן הסייבר. ההחלטה, תבסס את מעמדה החשוב של ישראל כמובילה גלובלית בתחום זה.

מעמדה של מדינת ישראל כמובילה עולמית בתחום הסייבר הולך ומתחזק, במידה רבה בזכות תעשייה פורצת דרך ברוחב עשייה ובמגוון פעילויות יוצאים מן הכלל. תעשיית סייבר, משגשגת מהווה נדבך מרכזי בכלכלת ישראל, ובמקביל היא מביאה תרומה ייחודית בבניין ההגנה הלאומית ומסייעת למדינות בכל העולם בהתמודדותן עם האיומים במרחב הסייבר”.

בנוסף, עדכן ראש מטה הסייבר הלאומי את הממשלה כי תעשיית הסייבר הישראלית רשמה הישגי שיא בשנת 2014. כ-30 חברות סייבר, גייסו מעל 200 מיליון דולר – כ-40% יותר מאשר בשנה שעברה. לצד זאת, 8 חברות סייבר ישראליות שנרכשו בסכום כולל של כ-700 מיליון דולר. במקביל, ניכרת התבגרות והתפתחות של חלק מחברות הסייבר הישראליות לקראת הנפקות.

ישנן מספר הערכות לגבי ההיקף הכלכלי הנגרם כתוצאה ממתקפות סייבר. הגנרל אלכסנדר, לשעבר מפקד פיקוד הסייבר האמריקאי שעמד בראש הסוכנות לביטחון לאומי (NSA) ב-ארצות הברית, העריך, כי עלות גניבת קניין רוחני בארה”ב נאמדת על סך 250 מיליארד דולר לשנה.

בנוסף מכון המחקר CSIS וענקית אבטחת המידע חברת מקאפי (McAfee), העריכו ביוני 2014, כי עלות פשיעת הסייבר הגלובאלית, נאמדת בכ- 400 מיליארד דולרים בשנה.

◄ מעמדה של מדינת ישראל כמובילה עולמית בתחום הסייבר הולך ומתחזק

מתוך דברי ההסבר ל’החלטת הממשלה’ אתמול, עולה, כי “מרחב הסייבר, טומן בחובו משרעת איומים ייחודית בהיקפה, בהיותו תווך פוטנציאלי לפעילויות עוינות… אשר עשויות להביא הן לפגיעה בתוך המרחב (למשל במידע או בתפקוד) והן לפגיעה היוצאת ממנו (למשל פיזית או תודעתית)… מגוון גורמים עוינים עשויים לממש איומים אלה; יחידים, אסופות האקרים, קבוצות פשיעה, ארגוני טרור, תאגידים ומדינות…

בשנים האחרונות, ניכרת עלייה משמעותית בשכיחותם של ’אירועי סייבר’ ובחומרתם, בעולם כולו ובישראל בפרט… הסיכון, האמור במגמה מדרדרת זו לפגיעה בביטחון האישי, בפעילות המשק ובביטחון המדינה, חייב התייחסות ברמה הלאומית.

המענה הנוכחי של מדינת ישראל לאיומים במרחב הסייבר אינו שלם ואף אינו מספק. עד כה, מענה זה התמקד כמעט בלעדית בהגנה איכותית על מערכות ממוחשבות חיוניות ועל גופי הביטחון. כעת נדרש מענה לאומי כולל, בדגש על המגזר האזרחי (לרבות הממשלתי), שיבסס את שיתוף הפעולה ההכרחי, ירתום את היכולות הלאומיות ויסנכרן את המאמצים הרלוונטיים.

בהמשך ההחלטה, נכתב, כי; “אחד מצירי הפעולה הינו מיסוד סטנדרטים מקצועיים בתחום הגנת הסייבר והחלת אסדרה שתכליתה העלאה שיטתית ורציפה של רמת ההגנה במדינה. זאת על מנת למנוע, או לפחות לצמצם את פגיעותה לתקיפות סייבר וכחלק מהמאמץ להובלה עולמית בתחום הסייבר.

“יצוין, כי האסדרה, שאותה המדינה מעוניינת ליצור בתחום הגנת הסייבר, אינה שונה בבסיסה מאסדרות בנושאים אחרים, כגון; בטיחות ואיכות סביבה. האסדרה המדינתית מהווה מחויבות של המדינה כלפי הציבור והמשק לאיזון הנדרש בין מרכיבים שונים, לרבות מניעת סיכון לחיי אזרחים, יציבות כלכלית, טובת וזכויות האזרח, מניעת נזק מדינתי מערכתי, קידום ושיפור הרמה המקצועית, מניעת כשלי שוּק וכדומה”.

תגובות
0
0



Exit mobile version