לראשונה; מועצת הירקות החלה בשיווק ה”ביו-תות” הגדל תוך שימוש בשיטות טבע
בשלב הראשון הצטרפו כבר כ-60 חקלאים המספקים כ-50% משוק התות
כ-60 דונם לייצוא ולשוק המקומי המגדלים חתומים על חוזה אישי המעמיד את השימוש בחומרים בקריטריונים ברורים ומחמירים. עם קצפת, בסלט פירות או ללא כל תוספת, קשה לעמוד בפני האדום האדום הזה. נועצת הירקות גאה להציג: שדרוג איכותי, טבעי וידידותי לסביבה של תות השדה.
כ-2,000 טונות של תות שדה הגדל בשיטה הזו, יועברו לשווקים, ועל “ביו תות – תות של בריאות”, בצירוף שמו ומענו של המגדל והחברה המפקחת. מועצת הירקות החלה השבוע בשיווק ה”ביו-תות”, הגדל תוך שימוש בשיטות טבעיות שמירה על ניקיון הפרי ושמירה על איכות הסביבה.
חברת “ביו-בי מערכות ביולוגיות” שבקיבוץ שדה אליהו, מיישמת פרויקט זה של שיטות הדברה משולבת, המשלבת מספר טכניקות הדברה טבעיות התורמות לניקיון הפרי ולאיכות הסביבה.
באמצעות מחקר ופיתוח הצליחה החברה לייצר שיטות גידול מתקדמות, הרותמות אמצעים ביולוגיים הנמצאים בטבע, הנלחמים במזיקים הפוגעים בתות השדה.
שיטת ההדברה המשולבת, המיושמת בארץ גם בגידול ירקות נוספים, מיושמת אצל כ-60 מגדלי תות, בשטחי גידול של כ-1400 דונם לייצוא ולשוק המקומי.
השאיפה, כיום היא להגדיל משמעותית את השטחים המטופלים בטכנולוגיה זו ולתת לטבע לעשות את העבודה. המגדלים חתומים על חוזה אישי המעמיד את השימוש בחומרים בקריטריונים ברורים ומחמירים. מועצת הירקות מובילה את מגמת המעבר לגידול טבעי ובריא יותר בעידוד משרד החקלאות ובשיתוף חברות היצוא.
כ-2,000 טונות של תות שדה, הגדל בשיטה החדשה יועברו לשווקים, ועל כל אריזה תוצמד מדבקה מיוחדת עם ציור דבורה והכיתוב “ביו-תות – תות של בריאות”, בצירוף שמו ומענו של המגדל והחברה המפקחת.
התות מכיל 30 קלוריות בלבד ל –100 גרם, הוא עשיר בויטמין C וברכיבים אדומים המסייעים בהגנה על בריאות הלב.
מנכ”ל מועצת הירקות, איתן בן דוד, מסר, כי הוא רואה חשיבות עליונה בשיפור איכות הגידול ובהפחתת השימוש בחומרי הדברה בכל מגוון הירקות וכמובן בתות השדה. להערכתו, כל ציבור מגדלי התות יצטרפו לשיטה החדשה, כך שבישראל ישווק תות השדה הגדל בשיטות טבעיות בלבד.