פרופ’ לימור אמר את הדברים בוועדה המיוחדת לדיון בהצעת חוק השידור הציבורי בראשות חברת הכנסת קארין אלהרר; “בשנתיים האחרונות ירידה דרסטית במספר הסטודנטים לתקשורת כתולדה משחיקת השכר… יש ירידה דרמטית במספר הסטודנטים בלימודי תקשורת. אין אופק תעסוקתי. אנשים נוטשים ומתקבלים אנשים לא מקצועיים” ◄ יו”ר הוועדה ח”כ אלהרר; “מי מונע מהעובדים של רשות השידור, להגיע להסכם קיבוצי? לא צריך להתנות את החוק בהסכם, צריך לנהל מו”מ”.
פרופ’ יחיאל לימור: יש שחיקה קשה ברמה המקצועית של התקשורת בישראל
בהצעת חוק השידור הציבורי בכנסת במסגרת דיוני הוועדה המיוחדת לדיון בהצעת ’חוק השידור הציבורי’ בראשות חברת הכנסת קארין אלהרר, היום (ה’ בתמוז תשע”ד), עלתה סוגיית המשא והמתן עם עובדי רשות השידור. ח”כ עיסאווי פריג’ ונציגי העובדים של רשות השידור, ביקשו להתנות את תחילת החוק בהגעה להסכם קיבוצי עם העובדים. בסופו של דבר הצעתו של ח”כ פריג’ שתחילת החוק, תותנה בחתימת הסכם קיבוצי או פרישה מרצון לא התקבלה.
שר התקשורת ח”כ גלעד ארדן, אמר ב’ועדת אלהרר’ כי; “הבקשה להגיע ל’הסכם קיבוצי’ כתנאי לתחילת החוק היא אחיזה במקל משני קצותיו… כדי להגיע ל’הסכם קיבוצי’ צריך לדון עם מנהל הגוף החדש ועם הגוף המייצג את העובדים. אין כרגע לא מנהל לגוף החדש ולא גוף שמייצג את העובדים בגוף החדש…”.
“לכן” – קבע שר התקשורת, כי; “זה כשל לוגי, אלא אם כן אתם מציעים שאני אחליט מי המנהל ומי העובדים שעוברים לגוף החדש. יש פער משמעותי בעניין מספר העובדים שיעברו מ’רשות השידור’ הקיימת לתאגיד החדש.
ההסתדרות, דורשת שכל העובדים, ייקלטו בגוף החדש ואנו חושבים אחרת. אולי שליש מהעובדים בגוף החדש ירצו להיות מיוצגים על ידי הסתדרות העובדים הלאומית? אני מייחס חשיבות גדולה לעבודה מאורגנת, אבל בין זה לבין להתנות את הרפורמה בהסכם קיבוצי? אתם רוצים לקבוע בחוק ותו – לא יתחילו לעבוד עד שתסכימו לתנאים שלנו”.
שר האוצר יאיר לפיד, שר התקשורת גלעד ארדן ויו”ר הוועדה המיוחדת לחוק השידור הציבורי חה”כ קארין אלהרר | צילום ארכיון אתר הכנסת
רותם אברוצקי, יו”ר אגודת העיתונאים תל אביב, אמר בדיוני ’ועדת אלהרר’, כי; “צריך להבין מה קורה ב’שוק התקשורת’. יש כשל שוּק. הענף מתמוטט. תוך חודש אין ’ערוץ 10’. עיתונאים בכל כלי התקשורת מפוטרים בקלות. בלי הסכם קיבוצי, קרן נויבך, הייתה מפוטרת”.
יו”ר הוועדה ח”כ קארין אלהרר, אמרה; “אין בחוק מילה נגד עבודה מאורגנת. ניתן להגיע להסכם קיבוצי. מי מונע מכם? לא צריך להתנות, צריך לנהל מו”מ. התניה כזו לא קיימת בשום חוק אחר”.
פרופ’ יחיאל לימור, עמית אגודת העיתונאים ירושלים, אמר, כי; “מתגלה שחיקה קשה ברמה המקצועית של התקשורת בישראל, כתולדה של שחיקת השכר.
לדברי פרופ’ לימור; “בשנתיים האחרונות, יש ירידה דרמטית במספר הסטודנטים ב’לימודי תקשורת’. אין אופק תעסוקתי. אנשים נוטשים ומתקבלים אנשים לא מקצועיים…”.