הגילוי נעשה במסגרת מחקר משותף של פרופ’ עודד שוסיוב מן הפקולטה לחקלאות במסגרת עבודת המוסמך של הסטודנט יונתן כהן ◄ פרופ’ שוסיוב; “המחקר שלנו אומנם בראשיתו אך הוא מבשר טובות לעולם היין הישראלי. המהפכה הבאה בפתח הדלת. זו תהיה ללא ספק המהפכה שתציב את ישראל בעולם לצד יצרני יינות איכות מהשורה הראשונה.
מחקר חדש של אוניברסיטה העברית, קובע: יין המרלו הישראלי בריא יותר
מחקר חדש באוניברסיטה העברית, מצא, כי באופן מפתיע רמת ה’רזברטרול’ (Resveratrol) ב-ענבים של זן ה’מרלו’ בישראל, גדולה פי 5 עד 10 מהרמות המקובלות בעולם – מה שהופך את ה’מרלו הישראלי’ להיות היין הבריא ביותר.
רזברטרול הוא מרכיב ב’יין אדום’ אשר מחקרים רבים הוכיחו שתרומתו לבריאות האדם גבוהה וייחודית. הוא אחראי לירידה דרמתית בשיעור תחלואה ב; מחלות לב, סרטן המעי ואף השמנת יתר.
לאחרונה, גם נמצא שהרזברטרול ביין אדום אחראי להגדלה משמעותית ב’תוחלת החיים’ של תאים, רקמות ובעלי חיים על ידי בקרה של חלבון ה’סירטואין’ (האנזים Sirt1), המבקר תמותת תאים מתוכנתת.
הגילוי נעשה במסגרת מחקר משותף של פרופ’ עודד שוסיוב מ’מכון סמית למדעי הצמח והגנטיקה’ ב’פקולטה לחקלאות באוניברסיטה העברית’, במסגרת עבודת המוסמך של הסטודנט יונתן כהן ובשיתוף ד”ר שיבי דרורי מ’אוניברסיטת אריאל’.
מטרת המחקר היא למצוא טיפולים ל’כרם הענבים’ שעשויים להגביר את רמת הרזברטרול. למעשה, זו כנראה הרמה הגבוהה ביותר של רזברטרול שנמדדה אי פעם בעולם.
“המחקר שלנו אומנם בראשיתו אך הוא מבשר טובות ל’עולם היין הישראלי’. המהפכה הבאה בפתח הדלת. זו תהיה ללא ספק המהפכה שתציב את ישראל בעולם לצד יצרני יינות איכות מהשורה הראשונה. יין ישראלי שיתפוס מקום של כבוד בשל העובדה שהוא מוצר איכותי בריאותי ומוקפד לא רק בגלל היותו כשר לפסח”. אומר פרופ’ שוסיוב, בעצמו יינן והבעלים של יקב כרמי יוסף.
“לכאורה זו, נראית משימה לא קלה – אך היא בהחלט אפשרית. ארץ ישראל ממוקמת במפגש בין 3 יבשות, אמנם מיקומה הגיאוגרפי הוא סיוט לכל חזאי מזג אויר מתחיל, אך אוצר בלום ל’בוטנאים’.
הקיץ היבש וקרינת השמש המצויה בשפע בארץ, נותנים יתרון בולט על פני המתחרים באירופה הסובלים מגשמי קיץ אשר גורמים לריבוי מחלות וריקבון באשכולות הענבים. קרינת השמש היא מקור האנרגיה, הסוכרים, חומרי הצבע והריח בענב וגם רזברטרול”. אומר פרופ’ שוסיוב וממליץ בחום; לשתות יין מרלו בכל עת.
Add Comment