
כוהנת הבישול הגדולה, שי-לי ליפא, מגישת התוכנית “הבית של שי-לי” ב’ערוץ 2’ ומחברת ספרי בישול, העלתה בדף ה’פייסבוק’ שלה את מתכון; “החרוסת הכי טעימה בעולם. באחריות!” לדבריה, כדאי עד לתחילת ליל הסדר; ל”החביא אותה טוב-טוב במקרר, כדי שלא תתחסל עוד לפני עריכת ליל הסדר. ושיהיה חג שמח”! לקינוח, מצאנו באותו דף גם ’עוגת שקדים ותפוז’ – מרצפנית ונהדרת, שהיא גם נטולת גלוטן.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
▼ חומרים ל-1/2 12 כוסות חרוסת:
● 1/2 כוס צימוקים שחורים,
● 1/2 כוס יין קידוש,
● 100 גרם שקדים מולבנים,
● 100 גרם אגוזי מלך,
● 10 תמרים מיובשים מזן מג’הול, מגולענים,
● 2 תפוחי עץ, קלופים וחתוכים לקוביות,
● קליפת תפוז מגוררת דק מ-1 תפוז,
● 1/4 כוס מיץ תפוזים,
● 1 כף מיץ לימון,
● 1 כפית קינמון.
משרים את הצימוקים ביין כחצי שעה.
קולים את השקדים 60-30 שניות במיקרוגל (תלוי בעוצמת המיקרוגל) ומצננים היטב.
מרסקים את כל החומרים במעבד מזון עם להב מתכת לתערובת אחידה. שומרים במקרר.
◄ עוגת שקדים ותפוז – מרצפנית ונהדרת, וגם נטולת גלוטן
תבנית הקוגלהוף אמנם מפיקה עוגה יפיפייה, אבל מי שחושש מהחילוץ, יכול להכין את העוגה בתבנית קפיצית רגילה. ראו גם סרטון.
▼ חומרים לתבנית קוגלהוף בקוטר 22 או תבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ:
● 3 ביצים גדולות (L)
● 3/4 כוס (150 גרם) סוכר,
● קליפה מגוררת דק מ-1 תפוז,
● 1/3 כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים טבעי,
● 1/3 כוס (80 מ”ל) שמן קנולה,
● 300 גרם (3 כוסות) שקדים טחונים.
– מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית.
עוגת שקדים ותפוז של שי-לי ליפא | צילום: צילום: דניאל לילה
מקציפים בקערה את הביצים והסוכר כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים קליפת תפוז, מיץ תפוזים, שמן ושקדים טחונים ומקפלים בעדינות בעזרת מרית לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית.
אופים בתנור החם 45-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
מצננים היטב את העוגה, מפרידים בעזרת סכין את העוגה משולי התבנית ורק אז מחלצים.
שי-לי, כתבה שבעה ספרי בישול רבי-מכר; פשוט לארח. חגים. המטבח הבריא של על השולחן. מטבח בריא לילדים. 120 הקלאסיקות של שי-לי. Deliciously Healthy Vegetables, הבית של שי-לי.
באחרונה, יצא לאור הספר שמיד נכנס לרשימת ’רבי-המכר’; הספר “המטבח הבלקני שלי” בהוצאת ’על השולחן’ עם 224 עמוד, מעוטר בצילומים מרשימים של דניאל לילה. מחיר; 109 שקלים בלבד. כשר.
תמצאו עוד מתכונים מומלצים בדף הפייסבוק של שי-לי ליפא – Shaily Lipa.
Add Comment