שר הכלכלה מר בנט, פוטר ממכס את יבוא אבקת חלב לתעשיית הגלידה; “אנו ממשיכים לעזור ל’תעשייה’ להוריד מחירים. המהלך שאנו עושים היום, יאפשר פטור מ’מכס בייבוא אבקת חלב’ לתעשיית הגלידה המקומית, יחזק תעשייה זאת וגם יוריד מחירים ל’צרכני הגלידה’. אני מצפה מ’תעשיית הגלידה’ שכעת חומר הגלם המשמעותי שלה פטור מ’מכס’, לגלגל את ההוזלות לצרכנים”.
שר הכלכלה מר נפתלי בנט, הבולדוזר של הממשלה, מצנן שוק הגלידות ומוזיל המחירים
על זה נאמר ללקק את הידיעה הבאה; הקיץ הזה הולך להיות כנראה זול, נעים, קריר וגם משמין אליבא דה-הבולדוזר של הממשלה, שר הכלכלה מר נפתלי בנט, אשר הודיע, כי מחר (יום חמישי | כ”ה ’אדר ב התשע”ד, 27.03.2014) בלילה, יחל רשמית שעון הקיץ בישראל. לקראת הגעתה של העונה החמה – על מהלך שיביא ל’הוזלת מחירי הגלידות’ בישראל.
התהליך ל’הוזלת מחירי הגלידות’, הבשיל לאחר הסכמה בין משרדי הכלכלה ומשרד החקלאות, בשיתוף ’מועצת החלב’, אשר הובילה להבנות עם ’רשות המסים’ הנוגעות להסרת ’מכסי יבוא’ על ’אבקת חלב’ ל’תעשיית הגלידה’ בישראל.
עולה, כי כל הצדדים הסכימו על כך, כי טובת הצרכנים בישראל, דורשת הסרה של ’מכסי יבוא על אבקת חלב’, בשל העובדה שאלו מייקרים את עלות ה’גלידה’ לצרכן. ב’מינהל תעשיות’ במשרד הכלכלה, מציינים, כי ’רשות המסים’ עדכנה את הצו הנדון והוא נחתם בימים האחרונים על ידי שר האוצר מר יאיר לפיד.
משמעותו של הצו, המורה על הסרת המכס ב’יבוא אבקת חלב לתעשיית הגלידה’, הנה מתן היתר המאפשר לתעשיות הגלידה בישראל לייבא אבקת חלב בתנאי פטור ממכס (לצורך ייצור גלידה בלבד).
עד כה, הוקצו ל’תעשיות הגלידה’ הקצאות אבקת חלב, מתוך המכסות הפטורות ממכס העומדות לכלל תעשיית החלב והמחלבות. כעת, תוכלנה תעשיות הגלידה לייבא ’אבקת חלב פטורה ממכס’, מחוץ למכסות אלו.
בנוסף לכך, ההקצאות שחולקו עד כה לתעשיית הגלידה, מתפנות כעת לחלוקה לתעשיות החלב והמחלבות האחרות ובכך ניתן יהיה לסייע לתעשיות נוספות להוזיל את עלויות הייצור של מוצרי חלב ובכך לאפשר להן הוזלת מוצרים לצרכנים.
עד היום, יכלו תעשיות הגלידה לייבא עד 50% מהתצרוכת שלהם ל’אבקת חלב’ ומעתה, יוכלו להשלים את 50% הנותרים. סה”כ, יוכלו לצרוך 100% אבקת חלב לצורך ייצור גלידה בפטור מלא. בשל העובדה ש’אבקת חלב’ היא החומר גלם העיקרי בתעשיית הגלידה הציפייה היא ש’תעשיית הגלידה’, תוריד את המחירים לצרכן.
גלידה, על פי ויקיפדיה, היא מאכל קפוא ומוקצף על בסיס חלב (כולל שמנת, או יוגורט), תחליף חלב (למשל; סויה) או מים, המשמש כקינוח או כמרכיב בקינוחים שונים.
לידיעת שר הכלכלה, ח”כ בנט את המילה “גלידה” הגה מחוללה של החייאת הדיבור העברי בארץ ישראל בסוף המאה ה-19 ובתחילת המאה ה-20, אליעזר בן-יהודה, שאותה יצר במשקל “לביבה” על-פי השורש; ג-ל-ד, מהמילה; “גליד”. על-כן, ההגייה התקנית של המילה היא בהטעמה מלרעית ולא בהטעמה המלעילית הנפוצה. המילה העברית העתיקה; “גליד” מתייחסת לנוזל שנקרש; “גליד קרח”.
מתברר, כי בן יהודה, הכיר את המסורת וידע, כי בספר שמות, פרק ט”ז, מסופר על המן שאכלו בני ישראל במדבר. בפסוק י”ד, מתואר המן; “והנה על פני המדבר, דק מחספס, דק ככפור על הארץ”. תרגום אונקלוס מתרגם את המילים; “והא על אפי מדברא דעדק מקלף, דעדק דגיר – כגלידא על ארעא”.
שר הכלכלה, מר נפתלי בנט, אמר, בתגובה, כי; “אנו ממשיכים לעזור ל’תעשייה’ ל-הוריד מחירים. המהלך שאנו עושים היום, יאפשר פטור מ’מכס בייבוא אבקת חלב’ לתעשיית הגלידה המקומית, יחזק תעשייה זאת וגם יוריד מחירים ל’צרכני הגלידה’. אני מצפה מ’תעשיית הגלידה’ שכעת חומר הגלם המשמעותי שלה פטור מ’מכס’, לגלגל את ההוזלות לצרכנים”.