איגוד לשכות המסחר; “העיריות גובות ריבית נשך של כ-9.4% בתוספת הצמדה למדד על איחור בתשלומי ארנונה, כ- 100% יותר ממס הכנסה וכ-30% מריבית הפיגורים שקבע החשכ”ל ◄ עו”ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר: העיריות גובות ריבית של השוק האפור בחסות חוק אנכרוניסטי שאינו מתאים למציאות הכלכלית כיום” ◄ לין, פנה אל שר הפנים וליו”ר מרכז השלטון המקומי לתיקון מיידי של העיוות.
נשיא איגוד לשכות המסחר, עו”ד אוריאל לין, מאשים: העיריות גובות ריבית של השוק האפור
העיריות בישראל גובות ריבית נשך של 9.38% בשנה, בתוספת הצמדה למדד בגין פיגורי תשלומי ארנונה. כך עולה מבדיקה שערך ’איגוד לשכות המסחר’ בעקבות גל תלונות שקיבל האיגוד מבלי עסקים. מהבדיקה, עולה, כי מדובר בשיעורי ריבית חריגה שהייתה מקובלת במשק לפני כ-30 שנה, ולא תוקנה מאז.
מהבדיקה, עולה, כי הריבית הגבוהה אותן גובות ’הרשויות המקומיות’ נובעת מתיקון ל’חוק הרשויות המקומיות’ שהתקבל בשנת 1984 ואפשר ל’רשות מקומית’ לגבות ריבית פיגורים כצמודה בשיעור של 0.75% לחודש, ובחישוב שנתי, ב’ריבית דריבית’, מדובר על ריבית של 9.38%, ובתוספת הצמדה למדד מדובר בריבית העומדת על כ-12% בשנה.
לשם השוואה, מדובר בריבית הגבוהה בלמעלה מ-100% מו הריבית אותה גובה מס הכנסה בגין פיגורים בתשלומים, ריבית שנתית העומדת על 4% בתוספת הצמדה למדד ו’קנס פיגורים’.
בנוסף, מדובר בריבית הגבוהה בכ-30% מהריבית החריגה אותה קבע החשב הכללי ב-משרד אוצר, העומדת על פריים פלוס 6.5% בשנה, ובסך הכל ב-8.75% בשנה.
באיגוד לשכות המסחר, טוענים, כי מדובר בשערורייה של ממש וב’ריבית’ הנגבית בתוקף הוראת חוק אנכרוניסטית, שבמשך שנים לא תוקנה ולא הותאמה למציאות הכלכלית של היום.
בפניה אל שר הפנים, ח”כ גדעון סער ולמר חיים ביבס, יו”ר מרכז השלטון המקומי, אומר עו”ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, כי; “אין ריבית כזו במשק, פרט לשוק האפור: “אני תמה מאוד שאיש בפקידות הבכירה במשרד הפנים לא התריע על כך, שכן מדובר בריבית דרקונית”.
לדברי לין; “יש לחדול מלחייב את סכומי הפיגור בריבית הנוכחית ולקבוע, כי ריבית הפיגורים על מס הארנונה לא תעלה על 3%, כמו גם יתרות זכות של החזרי מס תזוכינה ב-3%.
בנוסף, יש לחדול כליל מלהעביר פעולות של גביית מס ל-משרדי עו”ד ו-חברות גבייה פרטיות. זאת משום, כי לרשויות המקומיות, יש מנגנונים לגבייה ומערכת חוקית יעילה המאפשרת גבייה ללא מנגנונים חיצוניים.
אין שום סיבה שיוטל עומס נוסף על המגזר העסקי באמצעות חברות גבייה ומשרדי עו”ד. פעולות הגבייה יכולות להיעשות ישירות על ידי מנגנון העירייה עצמו”. אמר, נשיא איגוד לשכות המסחר מר לין.
Add Comment