עו”ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר; “ההסכם הקלוקל, שנעשה ללא שקיפות נאותה, הניח את היסודות לשחיקה מוחלטת והפרה של כל העקרונות על פיהם צריכות רשויות המדינה לפקח על גובה מס הארנונה ברשויות המקומיות, והוא בעצם הנדבך עליו אושרו העלאות הארנונה החריגות בשיעורים גבוהים, בשנים 2012 – 2013. יש לקוות שוועדת השרים לחקיקה תבין את חומרת המעשה ותבטל את ההסכם הנואל שנעשה כנראה תוך חולשת דעת”.
נשיא איגוד לשכות המסחר: הסכם הממשלה לרשויות המקומיות, נואל ותוך חולשת דעת
נשיא איגוד לשכות המסחר, עו”ד אוריאל לין, יצא הבוקר (יום ראשון | ט’ אדר התשע”ד), השמיע ביקורת יוצאת דופן בחריפותה על ההסכם שנעשה בין הממשלה ל’רשויות המקומיות’ בעניין מתן הלוואה מן הרשויות המקומיות ל’אוצר המדינה’, כנגד הסכמת משרד האוצר לאפשר העלאות חריגות ב’מס הארנונה’ מעבר לרמה הקבועה בחוק.
עו”ד לין, אמר, כי; “זהו אבדן דרך תקציבי, הפרה ופגיעה קשה בכל עקרונות הבסיס באמצעותם צריך להטיל מס בישראל ושימוש במנגנון האישור החריג שלא למטרה לה נועד. “לאמיתו של דבר, מדובר בדרך פתלתלה ועקלקלה של עקיפת דרך חקיקה נאותה בכנסת שבאמצעותה מטילים מסים, ללא שקיפות מתאימה וללא שהתקיים דיון ציבורי הולם”.
נשיא איגוד לשכות המסחר, הדגיש, בדבריו, כי; “משרדי הממשלה, האמורים לפקח על הרשויות המקומיות יוצרים תלות ברשויות המקומיות עליהן הם צריכים לפקח. צריך להבין שהסדר זה, אינו מבטא את מלוא ההעלאות החריגות של ’מס הארנונה’ שאושרו בשנים 2012 – 2013 באופן סיטוני וגורף ב’רשויות המקומיות’ בשיעורים נוספים של בין 4% – 20%, מעבר להעלאה השנתית הכוללת ומעבר להעלאה על פי ההסכם”.
“ההסכם הקלוקל, שנעשה ללא שקיפות נאותה, הניח את היסודות לשחיקה מוחלטת והפרה של כל העקרונות על פיהם צריכות רשויות המדינה לפקח על גובה מס הארנונה ב’רשויות המקומיות’, והוא בעצם הנדבך עליו אושרו העלאות הארנונה החריגות בשיעורים גבוהים, בשנים; 2012 – 2013. יש לקוות ש’וועדת השרים לחקיקה’ תבין את חומרת המעשה ותבטל את ההסכם הנואל שנעשה כנראה תוך חולשת דעת”. סיכם עו”ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר.
<!–TheLocalAuthoritiesAndTheLoanAmountAsAgreedBetweenTheMinistryOfFinanceAndMinistryOfIInterior__.htm–>
▼ להלן סיכום עקרונות בין משרד האוצר ומשרד הפנים לשלטון המקומי;
1. מענק האיזון לכל אחת מהשנים 2013-2014, יעמוד על 2.8 מיליארד ₪ (מתוך הסכום האמור, יוקצו 50 מלש”ח בכל שנה, בהתייעצות עם מרכז השלטון המקומי, לתיקון עיוותי הקצאה ומימון משימות נוספות בשלטון המקומי). למען הסר ספק, בסיס התקציב יעמוד על 2.4 מיליארד ש”ח. מענק הפיתוח לכל אחת מהשנים האמורות יעמוד על 280 מלש”ח בהרשאה להתחייב.
2. בהמשך לסיכום בין הממשלה לבין השלטון המקומי, אשר עוגן בסיכום מיום ה-2.1.2011, יפעלו משרדי הפנים והאוצר במסגרת התוכנית הכלכלית לשנים 2013-2014 לתיקון החקיקה, כך שיקבע, כי המקדם בשיעור 80% בהגדרת “שיעור העדכון” שבסעיף 7 לחוק הסדרים במשק המדינה (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב), התשנ”ג-1992, יבוטל.
3. הממשלה תפעל להחלת דין רציפות על הצעת חוק לתיקון פקודת העיריות (מס’ 128)(עיריות איתנות), התשע”ב-2012 (להלן: “חוק עיריות איתנות”), והיא תקודם להצבעה בקריאה שניה ושלישית על פי נוסח שיתואם בין משרדי הפנים, האוצר ונציגי השלטון המקומי, לא יאוחר מסוף מושב החורף הקרוב של הכנסת ה- 19.
4. בבחירות ברשויות המקומיות בשנת 2013 תעמוד יחידת החישוב על 42 ₪, בהתאם לסעיף 3 ל’חוק הרשויות המקומיות’ (מימון בחירות), התשנ”ג–1993.
5. סכום חד פעמי של 450 מלש”ח, יועבר בשנת 2014 מן הרשויות המפורטות בנספח (להלן – הרשויות העצמאיות) לאוצר המדינה, בהתאם למפורט להלן;
5.1. חלוקת הסכום בין הרשויות תהיה כמפורט בנספח.
5.2. אופן העברת הסכומים יעוגן בהוראת שעה, ככל שתידרש, לשנת 2014 בלבד, בהתאם לבדיקה משפטית.
5.3. הסכום שיועבר הינו הלוואה עומדת ללא ריבית והצמדה, לתקופה של 15 שנים. המדינה, תחזיר את סכום ההלוואה פחות סך התוספת לחיוב הארנונה הנובעת מהתוספת על שיעור העדכון האוטומטי כפי שיפורט בסעיף 8 להלן, וזאת עד לגובה ההלוואה שנתנה הרשות, בהתאם למפורט בנספח.
6. שרי הפנים והאוצר, יגישו לאישור וועדת הכספים של הכנסת עד לסוף חודש אוקטובר 2013 תיקון לתקנות הסדרים במשק המדינה (ארנונה כללית ברשויות המקומיות), התשס”ז-2007, שעניינו הענקת סמכות לשרים לאשר במסגרת אישור חריג, גם שינוי בשיטת חישוב הארנונה.
7. הממשלה תפעל לתיקון החקיקה כך שכנגד העברת הסכום בסעיף 5, הרשויות העצמאיות תוכלנה ליטול הלוואה, וזאת מעבר לעומס המלוות המאושר, לרבות בכל הנוגע לעמידה בתנאי הסף שיקבעו בהוראות ’חוק עיריות איתנות’. ההלוואה לעניין סעיף זה, לא תיכלל במסגרת “יתרת האשראי שקיבלה רשות מקומית” כהגדרתה בסעיף 45ב לחוק יסודות התקציב, התשמ”א-1985.
8. על שיעור העדכון האוטומטי לשנת 2014, יתווסף 0.3% עבור הרשויות העצמאיות.
9. במידה ומסיבה כלשהי רשות מקומית לא תעביר לאוצר המדינה את הסכום המופיע בנספח, עד ליום 30.4.2014, יקוזז הסכום האמור מהשתתפות המדינה בתקציבי הרשות.
10. צוות משותף בראשות הממונה על התקציבים במשרד האוצר, הכולל נציגי ממשלה רלבנטיים כפי שיקבע שר האוצר, וכן נציגי השלטון המקומי (פורום ה-15, מרכז השלטון המקומי ומרכז המועצות האזוריות), ידון בנושא חלוקת מימון שירותי העזר בתחום החינוך והסעות תלמידים ויגיש המלצותיו לקראת תקציב 2015. כל זאת במסגרת התקציב של משרדי הממשלה המופנים לנושאים אלו.
11. התוכנית הכלכלית לשנים 2013-2014 תתוקן בהתאם לאמור בסיכום זה לרבות פרק “פרוגרסיביות בהעברות ממשלתיות לרשויות מקומיות”, “הפחתות בתקציב משרד הפנים” ו”הפחתת תקציב ההוצאות לבחירות”.
12. עקרונות סיכום זה יעוגנו בהחלטת ממשלה, במסגרת התכנית הכלכלית לשנים 2013-2014, ותיקוני החקיקה הרלוונטיים יקודמו בחוק ההסדרים לשנים האמורות.
13. סיכום זה מהווה מענה סופי ומוסכם לכלל תקציבי השלטון המקומי לשנות התקציב 2013-2014.
החתומים, על סיכום עקרונות; משרד הפנים, משרד האוצר, פורום ה- 15, מרכז השלטון המקומי, מרכז המועצות האזוריות.
Add Comment