פנג-שואי | Feng shui

עיצוב גינות על-פי פנג שואי

0
0

כסביבה החיצונית הקרובה ביותר של הבית נודעת חשיבות רבה לאנרגיות המצויות בגינה ועוטפות את הבית. את גן העדן הפרטי שלכם תוכלו ליצור באמצעות יישום עקרונות הפנג שואי, בין אם עומד לרשותכם שטח רחב ידיים, גינה קטנה בחצר או במרפסת ביתכם.
עיצוב גינות על-פי פנג שואי
כחברה חקלאית, ידעו הסינים שפרנסתם וכל קיומם עלי אדמות תלוי בהבנת חוקי הטבע והכוחות הפועלים בו. הם גם הבינו שבהיות האדם חלק מן הטבע עליו לפעול על פי חוקיו כדי לחיות בתוכו בהרמוניה.

yaron_zafran__fung_shu_100_01.jpg

הטבע מצוי בנו, ומסביבנו בכל רגע ורגע. מי שגר בבית פרטי מוקף גינה חש את החיבור הזה יותר מאחרים. מעבר להיותה מקור רב של אנרגיה טבעית ובריאה הנכנסת לבית, מהווה הגינה הרחבה של הבית עצמו. לעיתים נמצא עדות לגורמים המשפיעים על בעיות הדיירים גם בגינה.

כסביבה החיצונית הקרובה ביותר של הבית נודעת חשיבות רבה לאנרגיות המצויות בגינה ועוטפות את הבית.

את גן העדן הפרטי שלכם תוכלו ליצור באמצעות יישום עקרונות הפנג שואי, בין אם עומד לרשותכם שטח רחב ידיים, גינה קטנה בחצר או במרפסת ביתכם.

על פי כללי הפנג שואי, הגינה, צריכה להיראות כיצירה של הטבע. פירוש הדבר הוא שיש להעדיף יותר שימוש בקווים עגולים ומתעקלים בתכנון צורת השבילים והערוגות ופחות בקווים ישרים וחדים. מפלסים בגבהים שונים וכן, יצירת צורות נוף שונות בשטח הגינה כגון: מישור, תלולית, סלעיה, מקור מים וכו’.

133X101_id=1696_01.jpg

כלל חשוב נוסף בשמירה על האיזון וההרמוניה הוא הימנעות מהגזמה בשימוש בצבעים, הנובעת בדרך כלל מ”הצפה” של הגינה בשלל סוגים ומינים של פרחים.

גינות מערביות נוטות להיות צבעוניות מאוד בהשוואה לגינות המעוצבות לפי עקרונות הפנג שואי. שלל הצבעים יוצר מראה ססגוני אך לחלוטין אינו טבעי, שכן בטבע אין ריכוז כזה רב של צבעים. ריכוז צבעים ועומס של צמחים עלול גם ליצור תחושת מחנק בגינה שתשפיע באותה צורה על התחושה בבית.

חשיבות רבה יש בפנג שואי גם לסוגי הצמחייה בגינה. כדי לשמור בגינה על רמת האנרגיה (הצ’י) קבועה ויציבה במשך כל עונות השנה, מומלץ לשתול ברוב שטח הגינה צמחים רב עונתיים (שנתיים), ולצדם צמחים חד עונתיים.

הפריחה העונתית תעניק לגינה התחדשות ורעננות בכל עונה מחדש ואילו הצמחייה הקבועה תספק כמות אנרגיה זהה לאורך כל השנה, ותמנע את השנויים דרסטיים בכמויות האנרגיה שיכולים להתרחש לאחר מחזורי הפריחה.

מרכיב נוסף שתורם להרמוניה הוא שילוב בין ניגודים. על ידי התבוננות בתופעות שונות בטבע כמו עונות השנה, יום-ולילה, קור-חום, גבוה-נמוך חיים-מוות, ראו הסינים כי כל תופעה בטבע הבריאה מורכבת משני כוחות מנוגדים היין והיאנג.

אלו שני הפכים משלימים של אותה אנרגיה או תופעה. כמו שני צדדים של אותה מטבע. בעיצוב הגינה ניתן ליצור וריאציות שונות של ניגודים כגון: אור-צל, תנועה-יציבות.

101X133_id=1696_02.jpg

אור וצל – חשוב שיהיו בגינה חלקים מוארים (יאנג) ומקומות מוצלים (יין), ומומלץ לתכנן גינה יותר מוארת מחשוכה. אם אור שמש חזק שוטף את גינתכם ברוב שעות היום, אפשר להציב בה פרגולה מסוככת שתאזן את כמויות הצ’י הרבות. ואם צמרות עצים סבוכות מכסות את שמי הגינה ומחשיכות אותה אולי זה הזמן לגזום אותן מעט כדי לאפשר חדירת קרני שמש ועימן אנרגיה בריאה.

דינמיות וסטטיות – הטבע נמצא כל העת בתנועה מתמדת כחלק מתהליך השינוי הקיים בכל תופעה בו. היכן שיש תנועה אנו מוצאים חיים. כדי לשמור גם כאן על חוקי האיזון יש ליצור תנועה בגינה תוך הדגשת החלקים הקבועים בה. את האובייקטים הנעים יש להציב בסמיכות לאובייקטים הסטטיים כדי לשמור על החיבור הרעיוני ביניהם. לדוגמא: הצבת נדנדה או שבשבת רוח במרכז המדשאה, תליית ערסל בין שני עצים, תכנון בריכת מים או מזרקה לצד סלעיה כבדה.

סדר מול אי סדר – על מנת לאפשר לאנרגיה חיובית לזרום במעברים חופשיים בכל שטח הגינה חשוב לשמור בה על סדר. חסימות ומעצורים הנמצאים בדרכה של האנרגיה בגינה עלולים להשפיע באותה דרך על הדיירים בבית ולגרום למכשולים ותקיעות בחייהם.

לכן, אל תאגרו בגינתכם חפצים ללא שימוש או גרוטאות למיניהן. טפחו את גינתכם והקפידו על תחזוקה טובה שלה, בכלל זה טיפול ראוי בצמחיה, פינוי עלים יבשים וכן החלפת מים בבריכה במידת הצורך.

אי סדר מסוים נחוץ אף הוא, אך אין הכוונה לבלגן או כאוס, אלא לעיצובה של הגינה בצורה חופשית ופחות מהוקצעת על מנת לשמור על האופי והמראה הטבעיים של הגינה.

תפיסה אסתטית היא עניין חברתי-תרבותי, עין מערבית יכולה לראות יופי במקום מסודר, מעוצב ומתוכנן ואילו יופיו של הטבע מתבטא לעיתים דווקא בפראותו.

לכן לצד אזורים מסודרים אפשרו בחלקים מסוימים של הגינה לצמחים לגדול בצורה פראית ולא אחידה. לפי עקרון זה אתם יכולים לפזר אבנים או סלעים בסידור אקראי.

את אחדות הניגודים אפשר לבטא בצמחיה בדרכים רבות וליצור מראה קונטרסטי ומעניין. לדוגמא:
1. צמחיה גבוהה (עצים) לצד צמחיה נמוכה (שיחים). המיקום הנכון של עצים גבוהים הוא מאחורי הבית כדי לתת לו הגנה ותמיכה ולא בחזיתו על מנת לא לחסום את האנרגיה החיובית הנכנסת לבית.
2. צמחים שכיוון צמיחתם כלפי מעלה לעומת צמחים המשתרעים על פני האדמה.
3. פרחים בצבעי יין – כחול/סגול לצד פרחים בצבעי יאנג – אדום/כתום/צהוב/לבן.
4. צמחים קוצניים לצד צמחים בעלי עלים רחבים ועגולים.

חשוב לזכור, שצמחייה בעלת עלים מחודדים וקוצניים מכוונת את האנרגיה בצורה מאיימת ואגרסיבית ועלולה ליצור מה שנקרא “חצי רעל” קטנים ורבים שישבשו את השדה האנרגטי של האדם הנמצא בקרבתה. גם מראה של צמחייה קוצנית ו”דוקרת” ואף מעבר בסמוך אליה, עלול להשפיע ברמה הרגשית וליצור תחושת איום. אנו חשים מגע לא רק דרך הידיים אלא גם דרך העיניים וברמה מודעת/לא מודעת אנו חוששים שמא “נידקר” ונפגע.

בשל ההשפעות השליליות יש להימנע משתילת צמחים כמו: קקטוס, יוקה, דקל… לאורך שביל הכניסה, סמוך לדלת הכניסה או בכל מקום בגינה בו הינכם שוהים זמן ממושך.

את אותה אנרגיה (צ’י) עצומה שהינה הכוח העומד מאחורי כל תופעות הקיום לא תמיד אנחנו יכולים לתפוס אולם אפשר לחוש אותה באמצעות גירוי חמשת חושינו. תוכלו לגעת, לראות, להריח, לטעום ולשמוע אותה דרך ההיבטים החומריים שלה בגינה.

טפחו את המראה היפה של הגינה, שתלו בה צמחים המפיצים ריח נעים כמו: נענע, יסמין, נרקיסים, עצי הדר. שלבו בה גם צמחים אכילים: צמחי תבלין, עצי פרי, ירקות.

דאגו למגוון של מרקמים בגינה: צמחים בעלי עלים חלקים לצד כאלה בעלי מרקם מחוספס. אף את מנגינת הגינה תוכלו לשמוע כשהאנרגיה הנישאת על ידי הרוח תעבור בינות לעצים ותניע את עליהם ותפיק מהמוביילים ופעמוני הרוח צלילים נעימים. שכשוך המים והמיית היונים בשובך ישלימו את החוויה ההרמונית של גינתכם המעוצבת על פי כללי הפנג שואי.
________________

כותב דר’ ירון זפרן (Ph.D.) עורף המדור באתרנו, הוא דוקטור למדעי המטאפיסיקה ופסיכולוגיה טראנספרסונלית, המתמחה בתחומי הגוף, הנפש והרוח מזה כ- 20 שנים. הוא השתלם כמאסטר לפנג-שואי בארה”ב ובאנגליה, וכיום מייצג את הרשת העולמית לפנג-שואי בישראל. הוא מכהן כראש מחקר ב”מרכז הישראלי לחקר פנג שואי”, ומנהל את ה”פקולטה ללימודי פנג שואי”, המוסד הותיק מסוגו בישראל להכשרת יועצי פנג-שואי. טלפון: 03-7398573.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן