מסחר | תעשייה

לין: לבטל את העלאות הארנונה במסגרת אישורים חריגים שאושרו בשנת 2012

0
0

נשיא לשכת המסחר תל אביב והמרכז ואיגוד לשכות המסחר, עו”ד אוריאל לין; “לכבודכם הסמכות שבחוק, לפעול כדי לבטל היתרים חריגים אלה. זו הסמכות הטבעית המוקנית לכם עפ”י העיקרון הבסיסי של המשפט המנהלי, האומר שמי שניתנה לו הסמכות עפ”י החוק הוא גם זה המוסמך לבטלה”.
לין: לבטל את העלאות הארנונה במסגרת אישורים חריגים שאושרו בשנת 2012
לין: לבטל את העלאות הארנונה במסגרת אישורים חריגים שאושרו בשנת 2012

נשיא לשכת המסחר תל אביב והמרכז ואיגוד לשכות המסחר עו”ד אוריאל לין, פנה אתמול (חמישי| י”ז טבת התשע”ד) אל שר האוצר, ח”כ יאיר לפיד ואל שר הפנים, ח”כ גדעון סער בדרישה לבטל את העלאות הארנונה במסגרת אישורים חריגים שאושרו בשנת 2012, לאחר שבמרוצת אותה שנה (2012), ניתנו אישורים חריגים להעלאות שיעורי הארנונה בחתימת שר האוצר דאז, ח”כ ד”ר יובל שטייניץ ושר הפנים דאז, ח”כ אלי ישי, ללא פחות מ-60 רשויות מקומיות.

“אישורים חריגים אלה, ניתנו בניגוד לתכלית המרכזית ל’חוק ההסדרים במשק המדינה’ ובניגוד לכללי מינהל תקין ולכן דינם להתבטל” – לטענת מר אוריאל לין, נשיא לשכת המסחר תל אביב והמרכז ואיגוד לשכות המסחר, המוסיף ומבהיר, כי; “חוק ההסדרים במשק המדינה אשר נחקק בזמנו גם יועד למנוע העלאות חריגות בארנונה המושתת על משקי הבית ו-המגזר העסקי. בהתאם לחוק זה נקבעה נוסחא ברורה ומחייבת, המאפשרת העלאה כללית לכל הרשויות המקומיות שהיא 80% מן הממוצע של עליית יוקר המחייה יחד עם עליית השכר במגזר הציבורי (“נוסחת העדכון”).

האישור ל-80%, מבטא את מקדם ההתייעלות שכן היה ברור לכל שבמקום ללכת בדרך הקלה של העלאות בלתי פוסקות בשיעורי הארנונה למשקי הבית והמגזר העסקי יש לחייב את הרשויות המקומיות להתייעל ולשאוף לצמצם את יוקר המחייה בישראל. חוק זה נעשה על בסיס ניסיון מצטבר של עשרות בשנים. (נעיר, כי ב’חוק ההסדרים’ האחרון, בוטל מקדם ההתייעלות)”.

אוריאל לין (1935), לשעבר חבר כנסת בכנסת ה-11 וה-12, מטעם מפלגת הליכוד ולשעבר אף שימש כיו”ר מועצת הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים וכיום נשיא לשכת המסחר תל אביב והמרכז ו-איגוד לשכות המסחר, מוסיף ואומר, כי; “מסגרת חוק זה, נתנה אפשרות ל’אישורים חריגים’. מעבר להעלאה הכללית ’האישור החריג’ מהותו כשמו הוא – צריך להיות ’חריג’, במסגרת שיקולים מיוחדים המצדיקים מתן ’העלאה חריגה’. אישור העלאה חריגה מחייב בדיקה עניינית וספציפית אם יתקיימו תנאים מיוחדים המצדיקים אישור העלאה של הארנונה ב’רשות מקומית’ נתונה מעבר לאישור שניתן לכלל ’הרשויות המקומיות’”.

זאת ועוד; “לאישור החריג משמעות מיוחדת, שכן התוספת שניתנת במסגרתו מתקבעת והיא הבסיס לחישוב ה’ארנונה הכללית’ לרבות נוסחת העדכון בשנה הבאה. עתה מסתבר, כי בשנת 2012, פעל משרד הפנים בניגוד קוטבי לאמור לעיל. בתגובה המקדמית של פרקליטות המדינה מטעם שר האוצר ושר הפנים ב-בג”צ 4771/13, נאמר מפורשות; “במהלך שנת 2012, לאחר התייעצויות וחשיבה מחודשת, בוצע ביוזמת מנכ”ל משרד הפנים ועל דעת משרד האוצר, “פיילוט” שבמסגרתו ניתן בשנת 2012 אישור אוטומטי לבקשות ל’העלאת תעריף הארנונה’ לסיווגים שאינם למגורים, ובלבד ששיעור ההעלאה המבוקש (מעבר לעדכון האוטומטי) אינו עולה על 15%, ובכל מקרה, לא יעלה התעריף המתקבל מעל לתעריף המרבי הקבוע בתקנות”.

אוריאל לין, ממשיך וכותב, כי; “ברור לחלוטין, שכאן אין מדובר במתן אישור חריג על פי הנתונים והקריטריונים הנדרשים לאישור חריג. מדובר במתן אישור גורף סיטונאי ללא פחות מ-60 רשויות מקומיות מבלי שהשרים הפעילו את שיקול הדעת המחויב מהם על פי חוק וכללי מנהל תקינים ובסיסיים. השרים לא ניתחו את התשתית העובדתית הרלוונטית כדי להצדיק מתן אישור חריג כנדרש מהם. ובשפה פשוטה נדבך נוסף רוחבי על גב העלאה הכללית שאושרה על פי חוק.

◄ נשיא לשכת המסחר תל אביב והמרכז ואיגוד לשכות המסחר; אין כל ספק שביטול ההחלטה חייב למצוא מקומו בצווי הארנונה משנת 2014

ברצוף כאן, בשלב זה, בקשה לבטל את כל האישורים החריגים שניתנו ל-25 רשויות על פי הטבלה הרצופה כאן בשיעורים המצוינים בצידם. בכל המקרים האלה האישור החריג חל על המגזר העסקי ומשמעותו תוספת של עשרות אחוזים למגזר העסקי”.

לין, מסכם את פנייתו אל שר האוצר, ח”כ יאיר לפיד ואל שר הפנים, ח”כ גדעון סער בדרישה לבטל את העלאות הארנונה במסגרת אישורים חריגים שאושרו בשנת 2012, באלו המילים; “לכבודכם הסמכות שבחוק, לפעול על מנת לבטל היתרים חריגים אלה. זו הסמכות הטבעית המוקנית לכם עפ”י העיקרון הבסיסי של המשפט המנהלי, האומר שמי שניתנה לו הסמכות עפ”י החוק הוא גם זה המוסמך לבטלה.

כמו כן, אפשר גם להיעזר בסעיף 15 לחוק הפרשנות, שקובע: “הסמכה להתקין תקנות או ליתן הוראת מינהל – משמעה גם הסמכה לתקנן, לשנותן, להתלותן או לבטלן בדרך שהותקנו התקנות או ניתנה ההוראה”.

אשר על כן, ובמסגרת מדיניות הממשלה השואפת כיום לבלום את העלייה ביוקר המחיה ולצמצם את העלויות המושתות על המגזר העסקי, על מנת שלא לפגוע בכושר התחרות של הייצוא הישראלי, אני מבקש בדחיפות, כי תפעילו את סמכותכם ותורו על ביטול רטרואקטיבי של כל האישורים החריגים לפי הרשימה הרצופה כאן.

אציין מיד, שבלי קשר למשמעויות הרטרואקטיביות של ביטול ההחלטה של הפיילוט בשנת 2012, אין כל ספק שביטול ההחלטה חייב למצוא מקומו בצווי הארנונה משנת 2014, העומדת בפתח”. סיכם את פנייתו נשיא לשכת המסחר תל אביב והמרכז ואיגוד לשכות המסחר עו”ד אוריאל לין.
<!–IncreasesInPropertyTaxesWithinTheFrameworkPermitsIn2012_20-12-13_01.htm–>

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן