יו”ר הוועדה לביקורת המדינה, ח”כ אמנון כהן; “בעוד מחיר המים זינק מעל ל-50% מאז הם הוקמו. במקום כסף לתשתיות – הכסף השוקע בכיכרות” ◄ אלכסנדר קושניר, מנהל הרשות הממשלתית למים וביוב, מבטיח; “יפעל לשיפור מוקדי הפניות לציבור והבטיח התייעלות עתידית בתאגידים. גם אני לא תכננתי שיהיו 50 תאגידים אינסופיים, אני מבטיח הוזלה של מחיר המים בכ2% בתחילת שנת 2014”.
ח”כ אמנון כהן: תאגידי המים לא מספקים לציבור שירותים בסיסיים כמענה טלפוני
יו”ר הוועדה לביקורת המדינה, ח”כ אמנון כהן, מאשים את תאגידי המים, כי אינם מספקים לציבור שירותים בסיסיים כמענה טלפוני ושיפור תשתיות בעוד מחיר המים זינק מעל ל-50% מאז הם הוקמו. “במקום כסף לתשתיות – הכסף הושקע בכיכרות”.
תאגיד מים וביוב במדינת ישראל הוא חברה לשירות ציבורי שתפקידה לתת שירותי מים וביוב בתחומיה של רשות מקומית או התאגדות של מספר רשויות מקומיות, הפועלות מכוח חוק תאגידי מים וביוב, תשס”א-2001. נכון לשנת 2013 פועלים בישראל 55 תאגידי מים וביוב.
הוועדה לביקורת המדינה, דנה הבוקר (שני, כ”ב בכסלו תשע”ד) בתלונות האזרחים נגד תאגידי המים. זאת, בעקבות דו”ח נציבות תלונות הציבור בנושא.
יו”ר הוועדה, ח”כ אמנון כהן (סיעת ש”ס), עמד בדבריו, בעיקר על כמות הפניות ל’מבקר המדינה, וציין, כי מדובר בכמות שלא משקפת את המציאות, שכן; “שאר התלונות לא מגיעות למבקר, בעיקר, כי אנשים מתייאשים מלהתלונן”.
בנוסף, ציין ח”כ כהן את העובדה, כי; “’הממונה על התאגידים’ מר ישראל עינב, נושא בתפקיד בעל כוח רב מדי, שיש להגדירו מחדש, כדי שלא לגרום לניגוד עניינים.
כהן, הוסיף וציין, כי; “במקום שהתשלום על המים, יושקע חזרה ב’תשתיות המים’ – נלקח התקציב לבניית כיכרות ולשיפור פני העיר.
בהמשך לדבריו, הוסיף צבי ורטיקובסקי, המשנה למנכ”ל מבקר המדינה, כי; “הרפורמה שנעשתה בתאגידי המים מתרחקת ממטרתה – והצרכנים הם אלו המשלמים על כך”.
היועצת המשפטית לנציב תלונות הציבור, הגב’ מרים אלה, סיפרה על כ-500 תלונות מדי שנה בעקבות שירות לקוי לאזרחים מתאגידי ומ’רשות המים’.
לדבריה, הוסיף דני קרון, נציג המועצה הישראלית לצרכנות, בציינו, כי; “פעמים רבות הצרכנים הם אלו המשלמים על טעויות התאגידים והרשויות וביסס את דבריו על “עיקולים רבים שנעשים עקב שליחת חשבונות לכתובות לא נכונות”.
בתגובה לדברים הבטיח אלכסנדר קושניר, מנהל הרשות הממשלתית למים וביוב, כי; “יפעל לשיפור מוקדי הפניות לציבור והבטיח התייעלות עתידית בתאגידים.
בתוך כך, ציין מר קושניר; “כי גם הוא לא תכנן שיהיו 50 תאגידים אינסופיים”, והבטיח הוזלה של מחיר המים בכ-2% בתחילת שנת 2014.
ח”כ רות קלדרון (סיעת “יש עתיד”) תקפה זאת, ואמרה, כי; “מול עליה של 40% ב’מחירי המים’ בעבר, מובטחת כעת הוזלה של 2 אחוז בלבד.
גם ח”כ באסל גאטס, (סיעת חד”ש), ציין, כי יש; “להפסיק עם הסאגה בין מחירי המים לכמות התאגידים” ויש לומר לציבור את האמת – “הם משלמים הרבה מיסים”.
נציג משרד האוצר, הוסיף, בדבריו, כי אכן; “יש לשאוף לצמצום מספר התאגידים, אך הדגיש את השיפורים שניתנו לציבור כמו; ירידה בפחת המים (נזילות כתוצאה מתשתיות לקויות) שגורם לחיסכון במשק הישראלי עליה בשירות שניתן לצרכן, ירידה בתקלות, והשקעה רבה בפיתוח תשתיות חדשות”.
שלמה דולברג, מנכ”ל מרכז השלטון המקומי, אמר כי; “כסף רב “זולג” לקופת המדינה ולא לרווחת הציבור כפי שאמור להיות”.