Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

כ-500 אלף חולי סוכרת חיים בישראל וכמיליון אנשים מוגדרים כ’טרום סוכרתיים’

0
0

יום הסוכרת הבינלאומי: כל ילד שלישי בישראל צפוי לפתח את המחלה לפני גיל 50. ועד שנת 2030 צפוי מספר חולי הסוכרת לגדול ללמעלה ממיליון ◄ פרופ’ איתמר רז, יו”ר הפורום הישראלי לאורח חיים בריא, המשמש גם כיו”ר המועצה הלאומית לסוכרת; “הציבור בישראל צריך להבין שמדובר במחלה קשה הפוגעת כיום בכל משפחה. המפתח העיקרי למניעתה נתון בידי האדם עצמו”.

כ-500 אלף חולי סוכרת חיים בישראל וכמיליון אנשים מוגדרים כ’טרום סוכרתיים’

היום (יום חמישי | י”א כסלו התשע”ד), מצוין ’יום הסוכרת הבינלאומי’. גם בארץ ישראל מציינים את היום הזה והנתונים על המחלה רק הולכים ומחזקים את הדאגה מפני מה שמכונה על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי כ’מגיפה’ אשר למעלה בה לוקים למעלה מ– 300 מיליון אנשים ברחבי העולם. אחוז חולי הסוכרת בישראל עומד על כ-8% (אחוז), אולם ישנן אוכלוסיות הנמצאות בסיכון יתר בהן אחוז זה מוכפל, בעיקר במגזר הערבי, החרדי והאתיופי.

מגיפת הסוכרת (Diabetes) עוצרת את הצמיחה הכלכלית על ידי נכות ואובדן חיים כתוצאה מהמחלה והסיבוכים הקשורים אליה. בישראל חיים כ-500 אלף חולי סוכרת, וכמיליון אנשים מוגדרים כ’טרום סוכרתיים’.

מגפת הסוכרת התגלתה כאחת הסכנות הגדולות למשאבי בריאות הציבור בעולם, ובפרט בישראל. לפני כעשרים שנה, בשנת 1990 מספרם של החולים בישראל עמד על 200 אלף חולים, אולם כיום מספרם מוערך בכחצי מיליון בני אדם הלוקים במחלה. כאשר מדי יום שבעה בני אדם מתים בשל המחלה הקשה וסיבוכיה השונים.

מספר החולים בישראל עולה בהתמדה משנה לשנה, כאשר אחד מתוך שלושה ישראלים בוגרים בני 40 ומעלה מאובחן במצב טרום סוכרתי, תוך סיכון גבוה מאוד לפתח סוכרת בתוך מספר שנים אם לא ישנו את אורח חייהם. כל ילד שלישי בישראל צפוי לפתח את המחלה לפני גיל 50. ועד שנת 2030 צפוי מספר חולי הסוכרת לגדול ללמעלה ממיליון.

סיבוכיה הקשים של המחלה גורמים לפגיעות קשות במצבם הבריאותי של החולים. מדי שנה מתקיימים בישראל כ- 1400 קטיעות רגליים ברמות שונות. בין היתר, המחלה מהווה כגורם עיקרי בישראל לדיאליזה, ולהתפתחות עיוורון בגילאים 40 עד 65.

ניתן לאבחן סוכרת בבדיקת דם פשוטה עוד לפני התפרצותה. בישראל חיים כמיליון אנשים שמתאימים להגדרה “טרום סוכרתיים”, זהו מצב שלא קיים בחלק גדול מהמחלות האחרות, הלוקה ב’טרום סוכרת’ יכול לדחות ואף למנוע את הופעת הסוכרת, אם יאמץ הרגלי חיים בריאים.

התרבות המערבית המודרנית הביאה עמה שפע והרגלים התנהגותיים אשר העלו את התחלואה וגרמו למגפות ההשמנה והסוכרת להתפשט בישראל. אחוז חולי הסוכרת בישראל עומד על כ-8 אחוז, אולם ישנן אוכלוסיות הנמצאות בסיכון יתר בהן אחוז זה מוכפל, בעיקר במגזר הערבי, החרדי והאתיופי.

◄ הבשורות הטובות; ניתן למנוע את הופעת מחלת הסוכרת.

אחד מתוך 3ישראלים בוגרים בני 40 ומעלה מאובחן במצב טרום סוכרתי

עמותת ’מהיום’ – הפורום הישראלי לאורח חיים בריא הוקמה בשיתוף ’המועצה הלאומית לסוכרת’, ופועלת לקידום אורח חיים בריא על ידי העלאת המודעות לחשיבות קיום פעילות גופנית ותזונה בריאה בשגרת החיים היומיומית.

הפורום מקדם שיתופי פעולה בין גורמי הממשל בישראל לצד הרשויות המוניציפליות וגופים מקצועיים מובילים בתחום התזונה, הספורט והבריאות לטובת יצירת קהילה תומכת שתעזור לפרט לקבל החלטות בריאות מתוך אחריות אישית.

לדבריו של פרופ’ איתמר רז, יו”ר ’הפורום הישראלי לאורח חיים בריא’, המשמש גם כיו”ר המועצה הלאומית לסוכרת, ניתן למנוע את הופעת המחלה ואף להביא להבראה על ידי אבחנה מוקדמת. “דרך אימוץ של אורח חיים בריא ניתן למנוע את המחלה ואף להביא להבראה מלאה”.

מסביר פרופ’ רז; “הציבור בישראל צריך להבין שמדובר במחלה קשה הפוגעת כיום בכל משפחה. המפתח העיקרי למניעתה נתון בידי האדם עצמו”.

תגובות
0
0



Exit mobile version