שני הנהגים המוערבים בהברחה עוכבו לחקירה והבשר נשלח להשמדה ◄ שר החקלאות ופיתוח הכפר, יאיר שמיר; “מתוך המחויבות לשמירה על בריאות הציבור ומניעת הפשיעה הכלכלית, משרד החקלאות פועל ללא לאות לסיכול הברחות מזון לישראל”.
משרד החקלאות: ביום אחד נתפסו טון וחצי בשר עוף בשתי הברחות שונות בצפון הארץ
במהלך פעילות שגרתית תפסו אמש (ג’) פקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות (פיצו”ח) של משרד החקלאות באזור הצפון, כמות של 1.5 טון בשר עוף בשתי הברחות שונות, שהובלו בשני רכבים מסחריים ללא קירור ובתנאים שאינם מתאימים להובלת בשר. על פי חקירות ראשוניות, הבשר היה מיועד לשיווק בנקודות ממכר בצפון הארץ.
ההברחה הראשונה נתפסה ביציאה מישוב שפרעם. הנהג, תושב העיר עכו בשנות ה-20 לחייו, טען שההובלה כוללת כמות קטנה של בשר עוף והציג בפני הפקחים אישורי הובלה לכמות קטנה, אך בבדיקת הרכב התברר שהכמות היא חצי טון (פי 10!) ממה שטען הנהג, ללא אישורים, ללא תעודות, ללא קירור ובתנאים שאינם מתאימים להובלת בשר.
הברחה נוספת נתפסה ב-צומת מגידו. פקחי המשרד, עצרו רכב מסחרי לבדיקה שגרתית, וגילו טון בשר עוף במצב שאינו ראוי למאכל אדם ומסכן את בריאות הציבור.
לאחר תשאול ראשוני של הנהג, תושב העיר אום אל-פחם בשנות ה-20 לחייו, נמצא, כי מקורו של הבשר בישוב כפר-כנא, והוא יועד לאטליז באום אל-פחם, אך בעל האטליז, סירב לקבל את המשלוח לאחר בדיקת הבשר.
בשר עוף שהוברח ונתפס בצפון הארץ
שני הנהגים המוערבים בהברחה, עוכבו לחקירה, והבשר נשלח להשמדה.
דפנה יוריסטה, דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר, מסרה לפורטל ’כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה’, כי; “עקב חשש לבריאות הציבור, חל איסור על הפעלת מפעלי בשר ללא אישור ופיקוח.
ב’משרד החקלאות’ מבקשים מהציבור להקפיד לרכוש בשר במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח. בנוסף, יש להקפיד על מוצר באריזה מקורית, סגורה ונקייה עם התוויה וסימון של תאריך ייצור ותאריך פג תוקף.
שר החקלאות ופיתוח הכפר, ח”כ יאיר שמיר, התייחס למקרה בחומרה רבה ואמר, כי; “מתוך המחויבות לשמירה על בריאות הציבור ומניעת הפשיעה הכלכלית, משרד החקלאות פועל ללא לאות לסיכול הברחות מזון אל ישראל”.
Add Comment