כנסת ישראל

היועץ המשפטי לכנסת: ספק אם הממשלה, יכולה לקבל החלטה על יצוא הגז ללא הכנסת

0
0

היועץ המשפטי לכנסת, עו”ד ינון; “על יסוד הפסיקה העוסקת בסמכויות הממשלה, והאופי העקרוני, רחב ההיקף והרב-דורי של סוגיית יצוא הגז, ספק רב, אם סעיף 33 לחוק, יכול להוות מקור הסמכה מספק לקביעת “הסדר ראשוני” בסוגיה זו בידי הרשות המבצעת”.
היועץ המשפטי לכנסת: ספק אם הממשלה, יכולה לקבל החלטה על יצוא הגז ללא הכנסת
היועץ המשפטי לכנסת: ספק אם הממשלה, יכולה לקבל החלטה על יצוא הגז ללא הכנסת

בחוות דעת מפורטת אשר נשלחה היום ראשון (כ”א באב תשע”ג), אל חברי הכנסת העותרים בעניין יצוא הגז (שלי יחימוביץ, רובי ריבלין, אבישי ברוורמן, משה גפני), ואשר צורפה לתגובת הכנסת לבג”ץ, מנתח היועץ המשפטי לכנסת, עו”ד איל ישראל ינון, את שאלת הצורך בעיגון החלטת הממשלה בעניין משק הגז הטבעי בחקיקה ראשית.

במסגרת זו, עומד היועץ המשפטי לכנסת העומד בראש הלשכה המשפטית של הכנסת, על הנימוקים התומכים בגישת הממשלה לפיה אין צורך בהבאת הנושא לכנסת ומפרט את הקשיים בגישה זו.

היועץ, עו”ד ינון, מסביר, כי; “סעיף החוק שעליו מתבססת החלטת הממשלה – סעיף 33 ל’חוק הנפט’ משנת 1952 – הוא סעיף שנועד להעניק סמכות לשר לקבל החלטות במקרים קונקרטיים וקשה לראות בו מקור הסמכה לקבלת מדיניות ארוכת שנים ובעלת השלכות נרחבות בסוגיה זו”.

בנוסף לספק בדבר הסמכות, עומד היועץ המשפטי לכנסת, עו”ד ינון, על הצורך להביא הסדרים עקרוניים להכרעת המחוקק, עניין, כלשון חוות הדעת; “התורם תרומה מכרעת לקבלת הסדרים מאוזנים וישימים, המביאים בחשבון את כלל האינטרסים הרלוונטיים לסוגיות הנדונות.

הדיון בכנסת, ובעיקר בוועדותיה, בשונה מן הדיון בממשלה, ובוועדותיה, הוא דיון פתוח ופומבי, המאפשר לכל הגורמים הנוגעים בדבר להציג את עמדתם, מחייב את הממשלה, להסביר ולהצדיק את הצעתה, ובכך מוביל לתיקונם של כשלים העלולים להיות חבויים בהסדר החקיקתי שהוצע במקור.

היועץ המשפטי לכנסת, עו”ד ינון, מוסיף, וקובע, כי; “פעמים רבות הממשלה, עצמה, מבקשת לתקן במהלך הליך החקיקה בכנסת, ביוזמתה, את מרכיבי ההסדר שהוצע על-ידה, זאת בעקבות הערות הנשמעות במהלך הדיונים.

בסופו של דבר, על אף מגבלותיו, הוכחה פעמים רבות חיוניותו של הליך החקיקה בכנסת לגיבוש הסדר מיטבי, הנהנה גם מגיבוי ציבורי רחב”.

בסיכום חוות דעתו, קובע היועץ המשפטי לכנסת עו”ד איל ינון, כי על יסוד הפסיקה העוסקת ב’סמכויות הממשלה’, והאופי העקרוני, רחב ההיקף והרב-דורי של סוגיית ’יצוא הגז’, ספק רב, אם סעיף 33 לחוק, יכול להוות מקור הסמכה מספק לקביעת “הסדר ראשוני” בסוגיה זו בידי הרשות המבצעת”.

“מעבר לכך”, מבהיר היועץ המשפטי לכנסת, כי; “גם אם אין מניעה משפטית-פורמלית בקבלת החלטת ממשלה על יסוד סעיף 33 לחוק, נכון שסוגיה זו, תוסדר במסגרת חקיקה ראשית מפורטת ומקיפה”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן