המלצות האיגוד הישראלי למשתלות לילדים (ולמבוגרים); הנענע, גם אוהבת הרבה מים ולכן, נשקה אותה כמעט כל יום. כמה להשקות? פשוט נבדוק בעזרת האצבע, אם האדמה לחה, סימן שהשקנו מספיק ◄ איך להכין שתילים אותם נוכל לחלק לחברים במתנה?
גידול עצמאי של נענע וצמחים פורחים בבית ובגינה
הנענע גדלה כצמח בר בארץ ישראל ובמקומות אחרים בעולם. ידועים כמה מאות סוגים שונים של הצמח. הצמח משמש על פי הרפואה העממית לפתרון מחלות שונות.
את הנענע, אפשר לגדל בעציץ או באדנית. מומלץ לגדל אותה ללא צמחים נוספים, כי היא צומחת ומתפשטת במהירות. הנענע אוהבת את הקיץ וגם הרבה שמש ולכן נגדל אותה במרפסת או ליד חלון הפונה לכיוון דרום/מזרח או מערב.
הנענע, גם אוהבת הרבה מים ולכן, נשקה אותה כמעט כל יום. כמה להשקות? פשוט נבדוק בעזרת האצבע, אם האדמה לחה, סימן שהשקנו מספיק.
חשוב לגזום את הנענע כל מספר שבועות על מנת לעודד צימוח של עלים חדשים וצעירים.
להכנת תה: מוסיפים כמה עלים של נענע לכוס, יוצקים מים חמים וסוכר על פי הטעם. ככל שנוסיף יותר עלים הטעם יהיה חזק יותר. אפשר להוסיף גם תיון.
כתוספת ללימונדה: לתוך קנקן מים סוחטים 2-3 לימונים מוסיפים סוכר וכמובן גם מספר עלים של נענע.
תכנון גן קטן בעציץ גדול
החורף חולף לו ומגיע האביב והפריחה של הצמחים בגן בעיצומה. אנחנו יכולים לבנות לנו גן קטן עם שבילים ואנשים בתוך עציץ גדול. לשם כך אנחנו צריכים עציץ בקוטר של כחצי מטר, לא עמוק במיוחד. נמלא אותו באדמת גן מתאימה.
במקום מסוים בעציץ נגביה קצת את האדמה, לא יותר מדי גבוה כדי שלא תגלוש מהעציץ וזאת על מנת לשוות מראה של גן אמיתי עם גבעה ועמק קטן.
כמה עלים של נענע לכוס, יוצקים מים חמים וסוכר על פי הטעם
נסדר בגן שלנו שבילים ברוחב של כ-5 סנטימטר בעזרת מעט חצץ או טוף ולידם נפזר 2-3 פקקים שאותם נמלא במים. הפקקים ישמשו לנו כבריכות מים בגינה.
בין השבילים נשתול צמחים קטנים ופורחים כמו: סלסלי כסף, לובליה, אמנון ותמר. על השבילים שעשינו נוכל להציב חיות קטנות, ילדים, אופניים וכו’. והרי לנו גן לתפארת אותו תכננו ובנינו בעצמנו.
החומרים אותם אפשר לרכוש במשתלה: עציץ קערה בקוטר חצי מטר. תערובת לשתילה. מעט חלוקי נחל בגודל 1 או טוף שחור. צמחים לפי הטעם.
זכרו, להשקות את העציץ כשהאדמה מתייבשת וכמובן שהוא זקוק לשמש.
איך להכין לבד צמחים?
איך להכין שתילים אותם נוכל לחלק לחברים במתנה? נאסוף כוסיות של מוצרי חלב שונים כמו מילקי, יופלה ואחרים. לאחר ששטפנו אותם נעשה בתחתיתם 2 חורים זעירים בעזרת מספרים. זהירות עם המספרים. את הכוסיות נמלא באדמת גן מתאימה.
ועכשיו סוד קטן איך אפשר להרבות צמחים בשיטה שקוראים לה ייחורים. ניגש לעציצים של אמא, לעציצים בגינה או במשתלה {קודם נבקש רשות כמובן} ונחתוך חתיכה קטנה מהקצה של הענף.
את החתך נעשה ליד המקום שממנו יוצאים עלים {חיק עלה}. את העלים שליד מקום החתך נוריד ונתקע את החתיכה של קצה הענף שקוראים לה, עכשיו, ייחור בתוך הכוסית. לכל כוסית נשתול ייחור של צמח אחד.
את הכוסיות נשים במגש ונניח במקום מוצל עם הרבה הרבה אור. נשקה את הצמחים כל יום בזהירות רבה. לאחר כחודש עד חודשים ימים יהיה לנו שתיל שנוכל לתת אותו במתנה לאמא לשאר בני המשפחה והחברים.
צמחים שקל להרבות בשיטה זו הם: פוטוס, סינגוניום, קיסוס, יהודי נודד, בגוניה פורחת עד, גרניום ועוד צמחים. {יש להוריד את הפרחים כאשר עושים יחורים}.
ניתן לברר, את כתובות נקודות המכירה ברחבי הארץ בהם ניתן להשיג את השתילים במוקד טלפוני של האיגוד הישראלי למשתלות, טל: 03-5114494 (24 שעות ביממה) או באתר האינטרנט של הארגון לגננות ונוף: www.gardening.org.il
* הכותבת שלומית שלו, נמנית על צוות משתלת שלומית, כפר ביאליק.
Add Comment