המחקר בוצע ע”י חוקרי מכון וולקני במשרד החקלאות, לאור העלייה הגבוהה בצריכת רימונים בישראל ובעולם ◄ מחקר זה ונוספים מוצגים מאתמול (ג’) עד מחר ב’כנס השנתי למדעי הבקר לחלב’, שמארגנים שירות ההדרכה והמקצוע (שה”מ), מכון וולקני ב’משרד החקלאות’, התאחדות מגדלי הבקר בישראל, ו’מועצת החלב’ במעמד שר החקלאות ופיתוח הכפר, מר יאיר שמיר.
משרד החקלאות: קליפות רימונים בתזונת כבשים, משפר החלב ומעשירו בנוגדי חמצון
משרד החקלאות, חושף אתמול (ג’, כ”ד בתמוז תשע”ג), מחקר חדש הקובע, כי שימוש ב’קליפות רימונים’ ב’תזונת כבשים’, משפר באופן מיוחד את החלב ומעשיר אותו בנוגדי חמצון. המחקר הזה ואחרים, ונתונים נוספים, יוצגו בכנס השנתי של ענף מדעי הבקר, שמארגנים המחלקה לבקר בשירות ההדרכה והמקצוע (שה”מ) ומכון וולקני במשרד החקלאות, התאחדות מגדלי הבקר בישראל, ו’מועצת החלב’ במעמד שר החקלאות ופיתוח הכפר, מר יאיר שמיר ובהשתתפות כל ראשי הענף והעוסקים בו, יצרני חלב, אנשי תעשיית החלב, מדריכים, חוקרים, רופאים ווטרינרים, וספקים, מתקיים החל מאתמול (ג’, 2.7.13) ובמשך יום המחר בעיר ירושלים.
דפנה יוריסטה, דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר, מסרה לפורטל ’כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה’, כי; ” על ערכיהם הבריאותיים הגבוהים של גרגירי הרימון, בוודאי כבר שמעתם. מסתבר, כי ל’קליפות הרימון’ ערכים בריאותיים גבוהים עוד יותר! ועכשיו, הפך גידול הרימון בארץ ישראל למשמעותי במיוחד, זאת הודות לטכניקות פריטת גרגיריו ומכירתם בצורה המוכנה לאכילה, נוכל ליהנות גם מהערכים ב’קליפתו’, שאחרת הייתה הופכת לפסולת ייצור בכמויות מאוד גדולות. בישראל, כיום כ- 23,000 דונם עצי רימון.
חוקרי מכון וולקני אשר ב’משרד החקלאות’, בדקו ומצאו, כי הוספת קליפות הרימון ל’תזונת הכבשים’, משפיעה באופן ישיר על איכות החלב, ואף מגבירה את ייצורו.
קליפות רימון (’Pomegranate peel’), ידועות כמזרזות ריפוי של פצעים, מעוררות את מערכת החיסון, מונעות טרשת עורקים ועשירות ב’נוגדי חמצון’. כעת, השפעות חיוביות אלו, והערכים התזונתיים של קליפת הרימון, יועברו אלינו באמצעות החלב שאנו שותים, וגם הכבשים, עצמן, ייהנו מהערכים הבריאותיים הגבוהים.
החוקרים, מצאו, למשל, כי בקרב כבשים, שהשתתפו במחקר, עלתה תנובת החלב ב- 6%, זאת מבלי ששינו את כמות המזון שהן צורכות. יתרה מכך, מצאו, כי תכולת החומרי נוגדי החמצון (אנטיאוקסידנטים – Antioxidants) ב-חלב, עלתה ב-28%! דבר שסייע להן להתמודד טוב יותר עם מחלות!
על פי התקדמות המחקר, להערכת החוקרים, השימוש ב’קליפות רימונים’ בתזונת הכבשים, יביא לשיפור בבריאות הכבשה, ולעלייה בכמות החומרים הנצברים בחלב, בעלי השפעה חיובית על בריאות האדם.
ממצאיו של המחקר, מלמדים, עוד, כי תרומתו של הרימון גבוהה גם לאדם וגם לכבשים, אפילו בריכוזים נמוכים. נוסף על כך, קליפות הרימונים, הפכו בשנים האחרונות לפסולת תעשייתית אשר כמותה הולכת וגדלה, כתוצאה מהתפתחות ענף הרימונים. ככל שעולה המודעות לצריכת הרימון, ומוצריו, כך גם עולה כמות קליפות הרימונים, שכעת, יש להן דורש ותרומה מרובה.
בסדרת ניסויים קודמים שנערכו בארץ ב’פרות חלב’, נמצא כי הזנה בקליפות רימונים, הביאה לשיפור מובהק בייצור החלב. אובחנה גם השפעה חיובית על מניעת תחלואה ושיפור תנובת החלב ורכיביו.