כנסת ישראל

כנסת ישראל: מתגבשת הצעת חוק לפיה שכחת ילד ברכב תוגדר כתאונת-דרכים

0
0

הצעת החוק באה בעקבות פטירת הילדה שנשכחה ברכב בעיר רמת גן; ח”כ אורלי לוי-אבקסיס, יו”ר הועדה לזכויות הילד, מבקשת להניע את חברות הביטוח לדרוש אמצעים טכנולוגיים שיתריעו על שכחת ילד ברכב. אמצעים כאלו כבר מפותחים בארץ אך טרם קיבלו תו-תקן ◄ ד”ר יצחק קדמן, מנכ”ל המועצה לשלום הילד; “לפעמים הורים משאירים ילד ברכב בכוונה, מתוך מחשבה ש”זה רק לעשר דקות”, להוציא כסף מכספומט, ועוד. לאלו, לא מספיקים טכנולוגיות אלא השקעה בהסברה בלתי פוסקת”.
כנסת ישראל: מתגבשת הצעת חוק לפיה שכחת ילד ברכב תוגדר כתאונת-דרכים
כנסת ישראל: מתגבשת הצעת חוק לפיה שכחת ילד ברכב תוגדר כתאונת-דרכים

מנתוני ארגון “בטרם” לבטיחות ילדים, עולה, כי “כמעט כל שבוע נשכח או מושאר ילד ברכב נעול”, כך נחשפו משתתפי ישיבת ’הועדה לזכויות הילד בכנסת’. בשנה האחרונה, לבדה (2012), היו 50 מקרים של שכחת ילדים ברכב, 10 מהם תינוקות והשאר ילדים. שניים, מהם נספו. יו”ר הוועדה, ח”כ אורלי לוי-אבקסיס, ביקשה בימים אלו, מהיועצת המשפטית של הוועדה, להכין הצעת-חוק שתגדיר מוות או פגיעה שנגרמו מ’שכחת ילד ברכב’ כ’תאונת דרכים’.

מטרת ההצעה, להניע את חברות הביטוח לדרוש התקנת אמצעים טכנולוגיים שיתריעו על שכחת ילד ברכב. אמצעים כאלו כבר מפותחים בארץ אך טרם קיבלו תו-תקן ממשרד התחבורה. הצעת החוק, על פי יו”ר הועדה לזכויות הילד ח”כ לוי-אבקסיס; “תכניס מקרים של ילדים שנשכחו בכלי רכב, לגדר של; “תאונת דרכים” לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל”ה-1975.

במקביל, ולאור חוות הדעת בעניין שנתנה היועצת המשפטית בוועדה, הצעת החוק, תנסה להציע פתרון לבעיה של פטור מאחריות לנזק של מזיקים אחרים – ולאפשר לתבוע מזיקים פוטנציאליים כחברות הסעה”.

גלית גלעד, מארגון “בטרם”, מסרה, כי; “ישנן בארץ ובארה”ב מספר טכנולוגיות כאלו, וישראל היא בין הארצות המתקדמת בעולם בפיתוח בעניין. גלעד, תמכה בחקיקה המחייבת רכבי הסעה בהתקנת טכנולוגיה, כמו זו שלא מאפשרת; כיבוי הרכב, והוצאת המפתח ללא לחיצה על לחצן נוסף בסוף הרכב. הדבר מאלץ את נהג ההסעות לעבור את כל הרכב, וכך הוא יגלה ילד שנשכח או נרדם. עלות המכשיר כולל ההתקנה, עומדת על סך כאלף (1,000) ₪.

גלעד, מארגון “בטרם”, הוסיפה, כי; “מרבית התאונות מתרחשות ברכב פרטי, ולא בהסעות, ולכן יש להשקיע בהסברה.

בעקבות הדיון בועדה לזכויות הילד בכנסת – שינה מיד משרד החינוך, את פרטי המכרז לרכבי הסעות, הוסיף איסור על הצבת וילונות או פרסומות בצדדי הרכב (כדי לאפשר התערבות עוברים-ושבים), נתן עדיפות במכרז לחברה המתקינה אמצעי-מנע טכנולוגיים, והשית קנס של 5,000 ₪ על חברה שנהג שלה לא ביצע סריקה בתום נסיעה. במקרה שנהג ההסעות לא ביצע סריקה, ואכן אחד מהילדים נשכח ברכב – הרי שהחברה תיקנס בשיעור 10% מגובה ההסכם השנתי, ואף ייתכן שהחוזה עמה יבוטל.

הד”ר יצחק קדמן, מייסד ומנכ”ל המועצה לשלום הילד, הוסיף, כי; “לא פעם עוברי אורח הם אלו המבחינים בילד ומצילים את חייו, וקרא לאסור על רכבי-הסעות חלונות מוצללים, עם וילונות או פרסומות.

יצחק קדמן, מנכ”ל המועצה לשלום הילד

לפעמים הורים משאירים ילד ברכב בכוונה, מתוך מחשבה ש”זה רק לעשר דקות”, להוציא כסף מכספומט, ועוד. לאלו, לא מספיקים טכנולוגיות אלא השקעה בהסברה בלתי פוסקת”.

ד”ר קדמן, גם מתח ביקורת על המשטרה והפרקליטות שפתחה רק תיקים פליליים בודדים בעוון השארת קטין ברכב.

המדען הראשי של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים מר שי סופר, הוסיף, כי; “לרכב פרטי מוצע ’גלאי משקל ונפח’, הדומה ל’בייבי-סנס’, ויש גם אפליקציה מתאימה ופשוטה לתפעול”.

אביבית ארווץ, אזרחית המרכזת פעילות בנושא, הוסיפה, כי; “יצרני הרכב היו יכולים להרכיבו עם גלאי מובנה שכזה, אך הם חוששים מהמקרה הבודד שבו המערכת לא תעבוד”.

קמאל קייס, האחראי על התקינה במשרד התחבורה, ציין, כי; “המערכת ל’רכבי הסעות’, נבדקת בימים אלו, ולאחר שיפורים ניתן יהיה להעניק לה תו-תקן בתוך חודשים”.

לדבריה של קייס; “הגדרת פגיעה משכחה כתאונת דרכים תערב את חברות הביטוח, והחברות, ידרשו כבר בעצמן מערכת כזו, וידאגו לפרסום ופיתוח. סגנית שר התחבורה ח”כ ציפי חוטובלי, הבטיחה לשקול קמפיין הסברה, כבר לפני הקיץ, נגד השארת ילדים בכלי הרכב”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן