האמנית ברברה סטרייסנד, יצאה נגד הדרת נשים בישראל ◄ סטרייסנד; אחד הדברים שהיא מעריצה באוניברסיטה העברית הוא שלומדים בה יחדיו נשים לצד גברים, יהודים לצד ערבים, נוצרים לצד מוסלמים, ילידי הארץ לצד עולים חדשים, וחולמים במשותף על חיים טובים ומלאי משמעות, והביעה תקווה כי העולם כולו יהיה דומה יותר למסדרונות האוניברסיטה העברית.
ברברה סטרייסנד, קיבלה תואר דוקטור לשם כבוד מטעם האוניברסיטה העברית
האמנית ברברה סטרייסנד, קיבלה היום (שני) אחר הצהרים, תואר ’דוקטור לשם כבוד’ מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים, בטקס מיוחד שנערך לכבודה בקמפוס הר הצופים. האוניברסיטה, מסרה, כי החליטה להעניק את התואר לזמרת סטרייסנד על תרומתה לעולם המוזיקה, התרבות והאמנויות, בהערכה על פעילותה החברתית למען רווחת בני האדם ומתוך הכרת טובה על ידידותה למדינת ישראל ולאוניברסיטה העברית.
לאחר שקיבלה את התואר מידי נשיא האוניברסיטה פרופ’ מנחם בן-ששון, סיפרה סטרייסנד על הקשר העמוק שלה עם האוניברסיטה העברית אשר נמשך מסוף שנות השבעים, אז נעשתה פעילה באגודת שוחרי האוניברסיטה באמריקה.
סטרייסנד, אשר אביה שנפטר בהיותה תינוקת, והיה מחנך וחוקר דגול, אמרה בהתרגשות, כי אביה היה מתגאה מאוד שמוסד אקדמי מוערך כמו האוניברסיטה העברית, מכבד אותה ב’תואר דוקטור של כבוד’.
סטרייסנד, הוסיפה, כי שמחה לגלות שבטקס להענקת תארי דוקטור באוניברסיטה העברית, שנערך אמש, יותר נשים קיבלו תואר דוקטור מאשר גברים, וציינה, כי מדובר בהישג מדהים בעיניה וכי; “דברים גדולים יכולים לקרות כשנותנים לנשים קול”.
סטרייסנד המעודכנת בחיים בארץ ישראל, יצאה נגד גילויי ’הדרת הנשים’ בישראל, ואמרה, כי; “ישראל, בדומה לארה”ב, מנסה לזרוח כמגדלור של תקווה, ולכן מדכא לקרוא על נשים בישראל אשר נאלצות לשבת בחלק האחורי של האוטובוס או לשמוע שזורקים על נשות הכותל, כיסאות ברזל, בזמן שהן מנסות באופן שלו וחוקי להתפלל או שמחרימים שירת נשים מטקסים”.
סטרייסנד אף החמיאה לנאום הבכורה של חברת הכנסת ד”ר רות קלדרון בפברואר, ואמרה, כי נאומה של קלדרון אפשר היווצרות ’דיאלוג בין חילונים לדתיים’.
האמנית ברברה סטרייסנד, הוסיפה, וסיפרה, כי; “אחד הדברים שהיא מעריצה באוניברסיטה העברית הוא שלומדים בה יחדיו נשים לצד גברים, יהודים לצד ערבים, נוצרים לצד מוסלמים, ילידי הארץ לצד עולים חדשים, וחולמים במשותף על חיים טובים ומלאי משמעות, והביעה תקווה כי העולם כולו יהיה דומה יותר למסדרונות האוניברסיטה העברית.
זהו לא ביקורה הראשון של סטרייסנד באוניברסיטה העברית. בשנת 1984, הגיעה סטרייסנד לאוניברסיטה על מנת להשתתף בחנוכת בניין למדעי היהדות על שם עמנואל סטרייסנד, המנציח את זכר אביה. באותה שנה, הוענק לסטרייסנד ’אות הר הצופים’ מטעם אגודת שוחרי המטעם השונים שמארגנת האגודה מעת.
עם תום הטקס הצטרפה סטרייסנד ל’שירת התקווה’, והפגינה בקיאות מלאה במילות ההמנון. לאחר האירוע קיימה סטרייסנד, סיור בקמפוס האוניברסיטה, וביקרה בבניין על שם אביה.
לאחר מכן, קיימה מפגש עם מספר חוקרות וסטודנטיות מטעם האוניברסיטה העברית, וערכה עמן שיחה בנושא ’מעמד האישה’.
Add Comment