צרכנות

תקן ישראלי חדש, יציג שיטת בדיקה למדידת קלות ההפעלה של מכשירים לשימוש הקהל

0
0

מאותגרים טכנולוגית? נתקעים מול המכונה לתשלום בחניון? לא מסתדרים עם המכונה להפקדת שיקים של הבנק? מכון התקנים הישראלי, מפרסם הצעת התקן ת”י 20282-2, לשימוש הקהל, ומבקש את הציבור, לשלוח את הערותיו לתקן, עד לסוף חודש יוני.
תקן ישראלי חדש, יציג שיטת בדיקה למדידת קלות ההפעלה של מכשירים לשימוש הקהל
תקן ישראלי חדש, יציג שיטת בדיקה למדידת קלות ההפעלה של מכשירים לשימוש הקהל

מכון התקנים הישראלי, מפרסם להערות הציבור את התקן הישראלי ’ת”י 20282-2’; קלות ההפעלה של מוצרים לשימוש יום-יומי; שיטת בדיקה למוצרי; “גש והשתמש” לשימוש ציבורי. יצוין, כי במקומות ציבוריים רבים אנו נדרשים לתיווכו של מכשיר טכנולוגי זה או אחר. למשל; הוצאת כסף מכספומט, תשלום בחניון, רכישת כרטיס נסיעה ברכבת ממכונה למכירת כרטיסים, ועוד.

מכשירים אלו, המיועדים לשימוש הקהל הרחב, אמורים להקל על חיינו ולתת לנו שירות מהיר, יעיל ואיכותי במקום השירות האנושי, המסורתי שהיה נהוג בעבר.

אם המכשיר בו אנו מעוניינים להשתמש אינו קל לתפעול, ורבים מן האנשים שבאים עימו במגע מתקשים להשתמש בו (או אינם מצליחים כלל), ברור שהדבר אינו רצוי עבור ספקי המוצר, אינו רצוי עבור הארגונים שרכשו את המכשיר לטובת לקוחותיהם, ואינו רצוי עבור המשתמשים עצמם.

דני גולדשטין, מנכ”ל מכון התקנים הישראלי; “המידע המצוי בתקן זה, יספק תמריץ לייצור מכשירים קלים יותר לשימוש, ויאפשר לרוכשים פוטנציאליים להביא בחשבון את קלות ההפעלה בעת בחירת מכשיר לרכישה, העתיד לשמש את הקהל הרחב”.

מנהלת היחידה לתקשורת ויחסי ציבור הגב’ ורד אורן, מסרה לפורטל ’כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה’, כי; “’ת”י 20282-2’, הינו השני בסדרת ’תקני 20282ISO’, והוא מופץ בימים אלו להערות הציבור.

התקן מפרט שיטת בדיקה שיכולה לשמש להערכת קלות ההפעלה של מכשירים לשימוש ציבורי. שיטת בדיקה זו, מספקת מדדי ביצוע שיכולים לשמש להערכה לפי קריטריונים קבועים מראש או כבסיס להשוואות בין מוצרים שונים.

המידע בנוגע לקלות ההפעלה של מכשירים המיועדים לקהל הרחב, הוא רב ערך ליצרנים (כחלק מתהליך פיתוח המוצר), ולרוכשים פוטנציאליים הנדרשים לקבל הצעת רכש בהשוואה ל’מכשירים חלופיים’.

האחראים על הרכש, יוכלו לבחון את שמישות המכשיר (קלות הפעלתו) באופן שיטתי, על בסיס השוואה של נתונים סטטיסטיים עם תנאי סף של מערכת, כאשר לשמישות ניתן לייחס ערך כלכלי.

החלק הראשון בסדרה ת”י 20282-1; “קלות הפעלה של מוצרים לשימוש יום-יומי; דרישות תוכן להקשר השימוש ולאופייני משתמש”, יצא לאור בשנת 2011, והיה מיועד בעיקר ל’יצרנים’ כיצד להתמודד כבר בשלב פיתוח עם הגורמים שעלולים להקשות את השימוש בהם.

הצעת התקן, נמצאת באתר מכון התקנים הישראלי, בקישור; הצעת התקן, הציבור, מוזמן לשלוח את הערותיו לתקן, עד לסוף חודש יוני 2013.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן