חקלאות ישראל

משרד החקלאות: כצפוי, נחילי ארבה קטנים, החלו להתרומם לאוויר מכיוון מצרים לישראל

0
0

גם הנחילים בארץ מתחילים להתעופף ◄ משרד החקלאות; הטיפול ממשיך מסביב לשעון. עברנו לשיטת טיפול בנחילים מעופפים, בדומה לחדירת הנחילים המעופפים בערב פסח ◄ שר החקלאות, יאיר שמיר; “מדובר באירוע בסדר גודל שלא היה במדינת ישראל, הנמשך כבר כ-80 ימים.
משרד החקלאות: כצפוי, נחילי ארבה קטנים, החלו להתרומם לאוויר מכיוון מצרים לישראל
משרד החקלאות: כצפוי, נחילי ארבה קטנים, החלו להתרומם לאוויר מכיוון מצרים לישראל

צוותי משרד החקלאות, מנהלים את ה”מלחמה בארבה” כבר כשלושה חודשים. כפי שצפו במשרד, מתחילים עתה נחילים ממצרים להתרומם לאוויר ולעוף לכיוון ישראל, במקביל גם הנחילים המקומיים מתחילים גם הם להתעופף. צוותי המשרד כבר החלו לעבור לדרך טיפול ופעילות של נחילים מעופפים, הכוללת מרדף אחר נחיל מתעופף במהלך היום, סימונו וריסוסו בלילה ועם שחר.

במקביל, ממשיך משרד החקלאות לנטר את השטחים ולרסס מהקרקע ומהאוויר על בסיס יומי, 7 ימים בשבוע מסביב לשעון גם מהאוויר וגם מהקרקע. בשלב זה, הנחילים שמגיעים ממצרים קטנים, אך במשרד מתריעים שמדובר במתקפה מתמשכת, ולא ניתן להעריך את היקף הנזקים העתידיים.

דפנה יוריסטה, דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר, מסרה אתמול (חמישי) לפורטל ’כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה’, כי; “בשטח נראה שיש פחות נחילים לעומת השבועות האחרונים, ו’נחילי הארבה’ יותר ממוקדים ופחות מפוזרים בשטח. עם זאת, יותר ויותר פרטים מתחילים להתרומם לאוויר.

ב-גבול מצרים, ישנה תנועה דו-סטרית משני עברי הגבול של נחילים מישראל למצרים וממצרים אל ישראל. כל נחיל ארבה, אשר נכנס לתוך שטח ישראל, מרוסס על ידי צוותי משרד החקלאות”.

שר החקלאות, מר יאיר שמיר, אמר, כי; “מדובר באירוע בסדר גודל שלא היה במדינת ישראל, הנמשך כבר
כ-80 ימים. היקף הנזקים העתידיים לחקלאות, עדיין לא ברור, אך עלויות הריסוס שביצע משרד החקלאות, מתחילת מתקפת הארבה, כבר נאמדות בכ-6 מיליון ₪”.

כזכור, משרד החקלאות, פתח ב’חדר המצב’ בשטח, קו לציבור לדיווח על בקיעה של ארבה באזור מגוריהם או לחלופין על התרוממות נחילים אל האוויר.

הקו פועל בין השעות 8:00 בבוקר ל-16:00 אחה”צ, בטלפון שמספרו; 08-9920981.

חדר המצב, בנוסף להתנהלות בשטח עצמו, מרכז פעילות, וכן מתאם בין כלל הגורמים לרבות אנשי משרד הביטחון, החקלאים, ו-נציגי המועצות האזוריות.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן