כך קובע ’מדד קרנה א.ט.א’ של איגוד לשכות המסחר; היקף ה’ייצוא’ עמד על 51.2 מיליון דולר ורשם עלייה של 10.3 מיליון דולר, שהם גידול של 20 אחוזים לעומת התקופה המקבילה אשתקד ◄ מלי לוי, מנהלת ’קרנה’, ואישורי מסמכים בסחר חוץ בלשכת מסחר ת”א והמרכז; “היתרון הגדול שטמון בשיטת ה”קרנה”, נובע מן העובדה שייצוא הטובין לחו”ל, נעשה בפטור מלא מתשלומי מכס, מסים, מע”מ או פיקדונות כלשהם בארצות בהם מוצג המוצר”.
קרנה א.ט.א: גידול של 20% בפעילות העסקית הישראלית בחו”ל, בשליש הראשון של 2013
בארבעת החודשים הראשונים של 2013, עלה היקף הייצוא של שירותים דוגמאות מסחריות, באמצעות תעודת קרנה א.ט.א לשווקים הבינלאומיים מעבר לים, עמד על 51.2 מיליון דולר ורשם עלייה של 10.3 מיליון דולר, שהם גידול של 20 אחוזים לעומת התקופה המקבילה אשתקד – כך מסרה היום (היום (ראשון, ג’ סיון, התשע”ג), מלי לוי, מנהלת אגף קרנה א.ט.א ואישורי מסמכים בסחר חוץ באיגוד לשכות מסחר.
לדברי לוי, הגידול הנכחי נבע בעיקר הודות לייצוא זמני של תכשיטים לרוסיה, ו-אוקראינה, יצוא של ציוד מקצועי בתחום מחשוב המולטימדיה לרוסיה וציוד בטחוני להודו ולסינגפור.
מטרת ה’קרנה א.ט.א’, היא סיוע לאנשי עסקים המעוניינים להציג את מוצריהם לקניינים פוטנציאליים בתערוכות וירידים, כמו גם הכנסה והוצאה של ציוד מקצועי ודוגמאות מסחריות לארצות היעד אליהם הם מעוניינים להגיע.
לדברי רוני רייבר, מנהלת האגף לסחר בינלאומי; “קרנה א.ט.א הוא כלי אפקטיבי וחשוב לקידום הסחר הבינלאומי. הוא מקל על חשיפתה של ישראל לשווקים חדשים. הקרנה, מאפשר ליצואנים לחשוף את מוצריהם, פיתוחים וחידושים בתחומים שונים בפני חברות זרות בחו”ל. במקרים רבים, לאחר הצגת המוצרים בחו”ל, נסגרות עסקאות ומתבצע הליך יצוא”.
קרנה א.ט.א, הינו תעודת מעבר המונפקת על ידי לשכות המסחר בישראל, ומאפשרת, בכפוף לתנאים מיוחדים שנקבעו באמנת הקרנה הבינלאומית, להכניס או להעביר ציוד ומוצרים מסוגים שונים לפרק זמן מוגבל, ללא תשלום מסי יבוא, בתחומי 73 המדינות החתומות באמנה.
בין המדינות החתומות על האמנה ניתן למנות את; ארה”ב, אירופה, איחוד האמירויות הערביות, בריטניה, דרום אפריקה, הודו, סין, סינגפור, תאילנד, רומניה, טייוואן, מקסיקו, צ’ילה, ועוד. לוי, מציינת, כי בחודשים האחרונים; אלבניה ו-מדגסקר, הצטרפו לאמנה.
מלי לוי, מנהלת אגף קרנה א.ט.א, מציינת, כי היתרון הגדול שטמון בשיטת ה”קרנה”, נובע מן העובדה שייצוא הטובין לחו”ל, נעשה בפטור מלא מתשלומי מכס, מסים, מע”מ או פיקדונות כלשהם בארצות בהם מוצג המוצר.
באמצעות ה”קרנה”, ניתן לייצא טובין למוצרים, כגון; ציוד מקצועי טכני, מדעי ופדגוגי; ציוד ואביזרים לשימוש באירועים ספורטיביים, אומנותיים, או תרבותיים; בעלי חיים; תכשיטים; תפאורה, פיתוחים טכנולוגיים ולוויינים, ועוד.
Add Comment