על רקע הפרסום המדאיג, ובו נקבע; שיא חדש בריכוז דו-תחמוצת הפחמן באטמוספירה של כדור הארץ, מאז 1958, השר להגנת הסביבה, ח”כ עמיר פרץ, שיגר מכתב דחוף אל שר האוצר ח”כ יאיר לפיד, ובו מדגיש המשמעות של ביטול התוכנית להפחתת פליטות גזי חממה ◄ השר פרץ; “מדובר בפגיעה קשה בהתחייבות נשיאותית, וזאת על רקע פגישת פרס-לפיד”.
השר להגנת הסביבה: ביטול תוכנית להפחתת פליטות גזי חממה, תפגע בבריאות האזרחים
בעוד מדענים בעולם, מצאו זה מכבר, קשר ישיר והדוק בין ריכוז דו תחמוצת הפחמן לטמפרטורה על פני כדור הארץ, ול’מפלס מי הים’, דווח בסוף השבוע שעבר (ה’), נתון מדאיג, הקובע; שיא חדש בריכוז דו-תחמוצת הפחמן באטמוספירה מאז 1958. ומקביל לכך, על ההחלטה במדינת ישראל, לפגוע בתכנית ל’הפחתת פליטות גזי חממה’.
השר להגנת הסביבה, ח”כ עמיר פרץ, נזעק, וטען, כי: “ההחלטה במשרד האוצר לצמצם את התקציב (השר פרץ: “למעשה, למחוק אותו), פוגעת ביכולת שלנו לשמור על אוויר נקי ובריא לרווחת אזרחי מדינת ישראל”.
הפגיעה בתכנית ל’הפחתת פליטות גזי חממה’, מהווה לדעת השר פרץ; “פגיעה קשה בהתחייבויות הבין לאומיות של מדינת ישראל, ובכבודו של מוסד הנשיאות”.
במכתב דחוף ששיגר השר להגנת הסביבה, ח”כ פרץ, אל שר האוצר, ח”כ יאיר לפיד, הדגיש השר פרץ, כי; “לא ניתן לפגוע בהתחייבות שנמסרה על ידי נשיא מדינת ישראל ב’וועידת קופנהגן’, שהתקיימה ב’מרכז בלה’ (Bella Center) בעיר קופנהגן, דנמרק, בין ה-7 בדצמבר ל-18 בדצמבר 2009, שם התחייב הנשיא, מר שמעון פרס, על הפחתת פליטות גזי החממה במדינת ישראל”.
“בהמשך להתחייבויות הנשיא, התקבלה החלטת ממשלה, המעגנת זאת בתכנית לאומית רב שנתית. לצערי הרב, ’חוק ההסדרים’, קובע, כי תקציב התכנית, יקוצץ לאפס”. התריע והזהיר, השר להגנת הסביבה.
התוכנית הלאומית ל’הפחתת פליטות גזי חממה’, גובשה גם במדינת ישראל, וכבר באוגוסט בשנת 2011, שיתפו המשרד להגנת הסביבה ו’משרד התמ”ת’ תוכנית למימון פרויקטים להפחתת פליטות גזי חממה, זאת כחלק, כאמור, מההתחייבות של מדינת ישראל בוועידת האקלים של האו”ם בקופנהגן בשנת 2009.
במסגרת התוכנית להפחתת פליטות גזי חממה (בשיעור של כ- 20% מהגידול הצפוי בפליטות גזי החממה מתחומה עד לשנת 2020), עליה התחייבה של מדינת ישראל בוועידת האקלים של האו”ם בקופנהגן בשנת 2009, העניק המשרד להגנת הסביבה, תמיכות כספיות חד פעמיות ל-208 פרויקטים ועסקים שונים בסך כ-106 מיליון שקלים.
ביניהם; שדרוג מערכות מיזוג של בתי חולים, ובתי מלונות, התקנת תאורה חכמה וחסכונית ב’רשויות מקומיות’ חלשות, החלפת דוודים, והקמת מערכות סולאריות, ועוד.
פרויקטים אלה צפויים היו להביא עד שנת 2020 להפחתת פליטות של כ-450,000 טון CO2 בשנה, כמות שנתית השקולה לכל הזיהום הנגרם מצריכת חשמל של עיר בסדר גודל של הרצליה.
בנוסף, עסקים ורשויות אלה, הובטח, ייהנו מחיסכון שנתי של כ-100 מיליון שקלים. עוד מימנה התוכנית, פרויקטים ב’מגזר הביתי’, כמו; גריטת מקררים, דודי שמש, ומזגנים, וסבסוד מכשירי חשמל חדשים ויעילים אנרגטית.
מצ”ב ☚ העתק מהמכתב שנשלח אל שר האוצר, עותק ממנו, נשלח לנשיא המדינה, מר שמעון פרס.
Add Comment