sfarim_sofrim_002.jpg
ימי הזוהר של הסופרת אביב זוהר
הסופרת (20 ספרים) והעיתונאית (עיתוני ילדים ונוער) זוהר אביב, בת ה-41, אשר ספרה האחרון ’חבורת כוח המוח-בעקבות גנבי האופניים’ (’כתר’) זוכה להערכה והערצה רבה
101X133_zohar aviv_01.jpg
מאת רונית קיטאי*
זוהר אביב, סיפרה לי, כי היא כותבת ’מאז גיל 30’. על נסיבות חייה הלא קלים בילדות, קראו בהמשך. כיום היא נשואה לרואה חשבון מתי אביב, בעל משרד עצמאי בנתניה, ואם לשניים: גל בן 17 וליטל בת 13 וחצי.
היא לא רוותה הרבה נחת מילדותה במושב אודים. כילדה ’חנונית’ ומופנמת מאד, היא היתה מטרה להתעללות חבריה שהעדיפו לגנוב דווקא ממנה את האופניים ועוד התעללויות.
את סדרת ’חבורת כוח המוח – בעקבות גנבי האופניים’, היא כתבה מהכאב האישי שעברה.
“היום אני מעבירה מסר של פתרון בעיות עם המוח ולא בעזרת הכוח והורים מחמיאים לי על ההשפעה החיובית של ספרי על ילדיהם בעזרת כתיבת הספרים אני עושה כל מה שלא העזתי בחיי כילדה, כי עלי איימו שכנים והסביבה האלימה בה גדלתי, הפחידה ילדה כמוני שלא ידעה ’להחזיר’ מלחמה שערה ולא שיתפתי את המבוגרים במצוקות שלי…
“גנבו לי דברים, החביאו לי והסטירה שקיבלתי מאחד מהם, מצלצלת עד היום, באזני, הושפעתי מאד מספרי ’חסמב”ה’ כי מה היה לי לעשות במושב אודים, חוץ מאשר לאכול תותים והודים? היינו שם טרזן וג’יין.
ספר נוסף בסדרה הפופולרית, חבורת כוח המוח (13) בעקבות גנבי האופניים בהוצאת ’כתר’ שכתבה זוהר אביב
זוהר אביב, מביאה את עלילותיהם של אייל, מנהיג החבורה, ליטל חברתו האהובה, ניב ואריק שמנסים לפתור תעלומה של ארבעה זוגות אופניים שנעלמו.
101X133_id=1935_01.jpg
רעיון הספר שאוב מתוך ילדותה של הסופרת, זוהר אביב, שסבלה אף היא בצעירותה מגנבות ואלימות של ילדים. אביב, נשואה ואם לשניים, חוזרת דרך הספר “בעקבות גנבי האופניים”, לילדותה ומנסה לרפא פצעים מן העבר – בתור ילדה מופנמת, סבלה מאיומים, מכות וגניבות אופניים של ילדים חבורת כוח המוח, מעין חסמב”ה של שנות ה-2000, מכניסה את ערכי האלימות בדלת האחורית ומראה כיצד אפשר לפתור סכסוכים ובעיות בדרך הישר.
היא מביאה את עלילותיהם של אייל, מנהיג החבורה, ליטל חברתו האהובה, ניב ואריק שמנסים לפתור תעלומה של ארבעה זוגות אופניים שנעלמו.
הסדרה זכתה בשנת 2000 בפרס “מצילה” בנושא מניעת אלימות מטעם המשטרה והמשרד לביטחון פנים, זאת עקב תופעת הקמת חבורות “כוח המוח” אמיתיות בבתי ספר ברחבי הארץ, שפתרו בעיות באמצעות המוח וללא אלימות.
באמתחתה של אביב 20 ספרים. בנוסף, אביב, כתבה ועדיין כותבת למיטב עיתוני הילדים והנוער בארץ (ראש אחד, כולנו, מעריב לילדים, ידיעות אחרונות, עיתון ערוץ הילדים), לתוכניות רדיו וטלוויזיה, היא מרצה ומקיימת מפגשי סופר בבתי ספר. ספינת הדגל של הספר והסדרה היא מניעת אלימות ומיועד לגילאי 8 ומעלה.
* הכותבת רונית קיטאי, היא עורכת אתר רינונים.
Add Comment