חדשות ישראל

המשטרה טרם קיבלה אישור היועץ המשפטי של הממשלה לחקור השופט המכה את ילדיו

0
0

מהפרשה אותה חשפה העיתונאית עדי מאירי, על השופט שהכה את ילדיו, עולות מספר שאלות מטרידות; האם על שולחנו של השופט הונחו תיקים והכרעות בענייני אלימות במשפחה? מי הגן על ילדי השופט מאז ראשית הפרשה, ועד אתמול? למה לא הושעה השופט עד היום? למה המשטרה לא מצאה לנכון לפרסם / להדליף את הידיעה החמורה בתקשורת, והמתינה למעלה משנתיים לאישור פתיחת החקירה ע”י היועץ המשפטי?
המשטרה טרם קיבלה אישור היועץ המשפטי של הממשלה לחקור השופט המכה את ילדיו
המשטרה טרם קיבלה אישור היועץ המשפטי של הממשלה לחקור השופט המכה את ילדיו

חשיפה בלעדית של העיתונאית עדי מאירי, הכתבת לענייני משטרה בתחנת הרדיו רשת ב’ של ’קול ישראל’, שהינה לדעת כותב שורות אלה (מ.נ), הסקופ וההישג העיתונאי של השנה, אשר הביא את השערורייה הגדולה שידעה מערכת המשפט של מדינת ישראל, ממנה עולה, כי ישנם בפני החוק אזרחים שווים, וכי ישנם כאלה שאינם שווים בפני החוק בצורה הקיצונית ביותר. ייאמר מיד, כי מן הפרשה עולות מספר שאלות מטרידות; האם על שולחנו של השופט, הונחו תיקים והכרעות בענייני אלימות במשפחה? מי הגן על ילדי השופט מאז ראשית הפרשה, ועד אתמול? למה לא הושעה השופט עד היום? למה המשטרה לא מצאה לנכון לפרסם / להדליף את הידיעה החמורה בתקשורת, והמתינה למעלה משנתיים לאישור פתיחת החקירה ע”י היועץ המשפטי?

בסיפור שנחשף אתמול בבוקר (רביעי), בתחנת הרדיו של רשת ב’, ע”י העיתונאית מאירי, מתברר, כי המשטרה, מזה כ-3 שנים, תקועה בחקירת חשד, כי שופט בבית משפט במרכז הארץ, היכה קשות במשך התקופה את ילדיו הקטנים ואף תקף אותם.

המשטרה, טענה, כי ביקשה לפני כ-3 שנים מן היועץ המשפטי לממשלה עו”ד יהודה וינשטיין, לאפשר לה לחקור את השופט (כנהוג במקרה זה של חקירת שופט), ואולם האישור לא ניתן עד אתמול.

נודע, כי המשטרה, החליטה לחקור את הפרשה בעקבות פניה של מורה בבית ספרם של אחד הילדים אל ’לשכת הרווחה’ אשר הגיעו לביקור התרשמות בבית השופט, ולאחר מכן, פנו למשטרת גלילות, שם הגישו את תלונתם. המשטרה, הבהירה שפתחה בחקירה, גבתה עדויות מחלק מן המעורבים בפרשה ולהשלמת החקירה שנותר לה לגבות את עדות השופט האלים.

נודע, כי בשיחה של המורה עם השופט הוא הודה במעשים, אף התנצל והביע חרטה, וכן, גילה שנשלח לסדנא הורית להימנע מתגובותיו האלימות הקשות כלפי ילדיו. ולמרות זאת, התקבל לאחרונה דיווח, נוסף, כי הוא ממשיך במעשיו האלימים, בטענה, כי הנו מצוי במצוקה נפשית בעקבות מחלוקת במשפחתו.

◄ ח”כ אורלי לוי אבקסיס: מה עיכב נקיטת הליכים נגד השופט

אורלי לוי אבקסיס: כלפי אדם מן הישוב, היו מוציאים מיד צו הרחקה

ח”כ אורלי לוי אבקסיס, יו”ר השדולה בכנסת לילדים ובני נוער בסיכון, מסרה אמש (ד’), לתחנת הרדיו רשת ב’ של קול ישראל, כי הגישה שאילתה דחופה אל שר המשפטים בעקבות הפרסום ב’קול ישראל’, כי המשטרה חוקרת חשד, כי שופט בכיר, היכה במשך תקופה ארוכה את ילדיו הקטנים, ותקף אותם, וקראה לבחון לעומק את החשדות החמורים.

לוי-אבקסיס, מסרה גם כי היא דורשת מהיועץ המשפטי לממשלה לשתף את הציבור בשיקוליו, ובמניעים לעיכוב נקיטת הליכים נגד השופט.

ח”כ לוי-אבקסיס מדגישה בדבריה, כי; “יש לנהוג בשוויון כלפי שופט וכלפי אדם מן הישוב, וכלפי אדם כזה, היו מוציאים מיד צו הרחקה. האם אדם שמכהן בתפקיד ציבורי חסין מפני החוק?

◄ אומ”ץ, אל היועץ המשפטי לממשלה; להשעות לאלתר מתפקידו את השופט

יו”ר הנהלת תנועת אומ”ץ מר אריה אבנרי, פנה אתמול אל היועץ המשפטי לממשלה עו”ד יהודה וינשטיין, להשעות לאלתר מתפקידו את השופט אשר מתנהלת נגדו חקירת משטרה בחשד שהוא היכה את ילדיו.

אריה אבנרי: ספקות לגבי העיקרון שכולם שווים לפני החוק

לדברי יו”ר הנהלת אומ”ץ מר אבנרי; “פרשה זו שנחשפה אתמול לראשונה ב”קול ישראל”, מעוררת סערה ציבורית חזקה לאור העובדה שהכאת הילדים נעשתה כבר לפני 3 שנים, ולאחר מכן, נפתחה חקירת משטרה, והחל טיפול של גורמים נוספים אך השופט, ממשיך בתפקידו כרגיל.

יתרה מזאת פרטים חמורים אלה לא הובאו כלל לידיעת הציבור, ולא הביאו לנקיטת צעדים כלשהם נגד השופט”.

אומ”ץ, סבורה שגישה סלחנית כלפי שופט שדן בנושאים רגישים תהווה דוגמא שלילית לציבור הרחב ותעורר ספקות לגבי העיקרון שכולם שווים לפני החוק”. סיכם יו”ר הנהלת אומ”ץ מר אריה אבנרי.

◄ הפורום המשפטי למען ארץ ישראל: כבוד השופטים, מוטל על כפות המאזניים

גם “הפורום המשפטי למען ארץ ישראל”, פנה אתמול אל כב’ נשיא בית המשפט העליון, השופט אשר גרוניס, ולמנהל בתי המשפט, כב’ השופט מיכאל שפיצר, ודרש מהם להשעות באופן מיידי את השופט החשוד בהכאת ילדיו.

מנכ”ל הפורום המשפטי למען ארץ ישראל, מר נחי אייל, כתב לשופטים, כי; “שופט המכה את ילדיו – הוא הוא המקרה החריג וזהו המצב הקיצוני שבו צריך לטפל מיידית בשופט ולמצער להשעותו עד לבירור הטיפול בו.

כל אזרח שמגיע בימים אלו לבית המשפט, ויודע, כי באחד מהאולמות בבתי המשפט בארץ, יושב בדין אדם שנחשד בהכאת ילדיו – אינו יכול לחוש ולו אמון מזערי במערכת המשפט”, כבודם של השופטים, מוטל על כפות המאזניים וכך גם אמון הציבור במערכת המשפט”.

הפורום, פנה לנשיא בית המשפט העליון, כב’ השופט גרוניס, בדרישה שיפעל להדחת שופטים לא ראויים שהושארו במערכת מטעמי פנסיה. גרוניס, השיב לאנשי הפורום, כי הדחת שופטים ב’וועדה לבחירת שופטים’ היא הליך חריג שראוי שיישמר למצבים קיצוניים.

◄ נשיא בית המשפט העליון, לא עודכן

עדי מאירי ברשת ב’ – לחץ על התמונה לשמיעת קלטת החשיפה הבלעדית

הנהלת בתי המשפט, מסרה, כי; “לראשי מערכת המשפט לא דווח על חקירה או בירור לגבי שופט שלפי הטענה התנהג באלימות כלפי ילדיו. אולם עם קבלת הידיעה הנושא הובא לידיעת כב’ נשיא בית המשפט העליון השופט אשר גרוניס, אשר מקיים כבר בירורים בנושא”.

דובר משרד המשפטים, עו”ד משה כהן, אמר, כי; “אכן היועץ המשפטי לממשלה לא אישר בשעתו לחקור באזהרה את השופט הנידון, וביקש בירורים נוספים מטעם המשטרה ו-רשויות הרווחה, לגבי המצב העדכני של מרקם היחסים בבית המשפחה, וזאת כדי לוודא שהנזק בחקירה לא יעלה על התועלת שבה. בסוף השבוע שעבר, חזר התיק מבירורים אלה, והדברים נבחנים כעת”.

◄ משרד המשפטים; לנגד עיניו של וינשטיין, עמדה טובת הילדים בלבד

מהודעת משרד המשפטים, עולה, כי המידע בדבר השופט, הגיע אל שולחנו של היועץ המשפטי לממשלה עו”ד יהודה ויינשטיין, רק לפני כשנתיים, אך הוא ביקש לערוך בדיקות נוספות, בטרם יורה על חקירת השופט באזהרה.

משרד המשפטים, הבהיר, כי לנגד עיניו של וינשטיין, עמדה טובת הילדים בלבד, וכי אין בהליכים שנקט כדי להצביע על אי שוויון בפני החוק.

נחי אייל מהפורום המשפטי: כבודם השופטים, מוטל על כפות המאזניים

עוד חשף אמש (ד’), הדובר, עו”ד כהן, את השתלשלות הפרשה עפ”י גרסת משרד המשפטים, ממנה עולה, כי; “באוקטובר 2009, העביר בית הספר של אחד מילדי השופט, דיווח לפקידת הסעד, לפיו הילד חווה מעשי אלימות מצד אביו. פקידת הסעד, סברה שבנסיבות המקרה אין מקום לפנות למשטרה, אלא עדיף לנקוט בהליך טיפולי בהסכמת השופט ובשיתוף פעולה עמו.

ביוני 2010, בעקבות דיווח על אלימות נוספת מצד האב (השופט), החליטה פקידת הסעד לדווח על האלימות למשטרה. בסוף נובמבר 2010, נחקרו הילדים בידי חוקרת ילדים, ובינואר 2011, הועבר הנושא למשרד היועץ המשפטי לממשלה, כדי שיחליט אם לאשר את חקירת השופט באזהרה”.

יו”ר המועצה לשלום הילד, ד”ר יצחק קדמן, קרא אתמול במשדר “הבוקר הזה” ברשת ב’, אל היועץ המשפטי לממשלה; “לעשות מעשה, ולהשעות את השופט או לנקות אותו מאשמה…

דמו של שופט אינו סמוק יותר מדמם של אחרים, וכי לא ייתכן ששלוש שנים מאז עלו החשדות נגדו, הוא עדיין לא נחקר”, אמר קדמן את הדברים למגיש התוכנית העיתונאי אריה גולן.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן