השופט אברהם יעקב, מבית המשפט המחוזי בעיר לוד, קבע, כי יש להורות על זיכויה של “מלכת היופי” של ישראל לשנת 2001 הדוגמנית אילנית לוי, מעבירת המהירות בה הורשעה בבית המשפט לתעבורה, והורה על ביטול רכיב הפסילה בפועל בת 7 חודשים.
אילנית לוי, זוכתה בביהמ”ש המחוזי מעבירת המהירות בה הורשעה בביהמ”ש לתעבורה
בית המשפט המחוזי בעיר לוד (כב’ השופט אברהם יעקב), קיבל ערעורה של “מלכת היופי” של ישראל לשנת 2001, והדוגמנית, אילנית לוי, והורה ביטול פסק הדין של בית המשפט לתעבורה, ועל זיכויה המוחלט מביצוע עבירת המהירות שיוחסה לה.
כזכור, הורשעה הדוגמנית אילנית לוי, בבית המשפט לתעבורה בביצוע עבירת נסיעה במהירות מופרזת של 169 קמ”ש במקום 100 קמ”ש, אשר תועדה ב’מצלמת מהירות’.
סנגוריה של אילנית לוי, עו”ד דוד גולן, ועו”ד אדיר בנימיני, ממשרד דוד ואילת גולן-2004, חברת עורכי דין ברח’ הרקון 4 (מתחם הבורסה) רמת-גן, טענו בבית המשפט לערעורים, כי די היה בכך שלוי הציגה בפני בית המשפט לתעבורה את הנהגת שנהגה ברכב בפועל, כדי להביא להסבת כתב האישום, ולפיכך, שגה בית המשפט לתעבורה כאשר לא נהג כך.
נציגת הפרקליטות, עו”ד רעות אבירי, התנגדה לערעור, בטענה, כי נטל ההוכחה על הנהג המבקש לסתור את החזקה, כי הוא נהג ברכב, צריכה להיות מוכחת מעל כל ספק סביר.
אדיר בנימיני
בית המשפט, דחה כאמור את עמדת המדינה, וקיבל את הערעור תוך שהוא מציין, כי; “כאשר נאשם מודה בביצוע העבירה אין הוא חייב להוכיח את אשמתו, ולכן היה על בית המשפט לתעבורה להסתפק בהודעת הנהגת בפועל”.
עו”ד דוד גולן, העומד בראש משרד העוסק באופן בלעדי ב-תחום התעבורה, מסר בתגובה, כי; “בית המשפט, הוציא את הצדק לאור. לא יתכן, להטיל חובה מופרזת על נהגים במצבים מסוג זה. די בכך שבעל הרכב בו בוצעה עבירת מצלמה, יביא את הנהג בפועל, כדי לסתור את עובדות כתב האישום, ואני שמח על כך, אכן קבע בית המשפט, תוך שהוא מקבל את עמדתנו בעניין זה”.