אוחיון, נחשב כראש העיר הראשון של פתח תקוה שרנבחר לקדנציה שלישית (מאז שנת 1998), מסר, שיפנה כיסאו בתוך כחודש וחצי ◄ בשנה שעברה ב-8 בפברואר 2011, נעצר אוחיון על ידי המשטרה בחשד לקבלת שוחד וטובות הנאה מאנשי עסקים בעיר על מנת להעניק להם קרקעות ואישורים.
יצחק אוחיון, ראש עיריית פתח תקוה, פורש מתפקידו מפאת מחלה קשה
תדהמה בעיר פתח תקוה; ראש העיר מר יצחק אוחיון, הודיע היום (שלישי), כי הוא עתיד לפרוש מראשות העיר, ומן החיים הפוליטיים. החלטתו של ראש העיר באה בעקבות מחלה קשה ממנה הוא סובל.
אוחיון, נחשב כראש העיר הראשון של פתח תקוה אשר נבחר לקדנציה שלישית (מאז שנת 1998), מסר, כי יפנה את כיסאו בתוך כחודש וחצי, וכי אחד מסגניו, יחליפו בתפקיד.
יצחק (איציק) אוחיון (נולד ב-1945), הוא השתחרר מצה”ל בדרגת רב-סמל. לאחר השחרור קיבל תואר מדריך בכיר ב-אוניברסיטת תל אביב, ובוגר מכללת בית ברל.
ראש העיר מר אוחיון, היה בעבר דירקטור ויו”ר חברת מיתב, ויו”ר החברה לפיתוח פתח-תקווה, וקיבל פרס חינוך משלים מטעם נשיא המדינה מר יצחק נבון.
אוחיון, כיהן בעיריית פתח תקוה, כמנהל מחלקת נוער וספורט במשך 10 שנים, וכמנהל אגף גנים ונוף במשך 11 שנים.
ב-1998, התמודד אוחיון, כמועמד עצמאי ברשימת ’פתח תקווה אחת’ שהיא סיעה במועצת עיריית פתח תקווה, בהנהגת מר אוחיון, המזוהה עם מפלגת העבודה מול ראש עיריית פתח תקווה מטעם הליכוד מר גיורא לב, ונבחר לתפקיד ראש עיריית פתח תקווה. הוא נבחר מחדש בבחירות ב-2003, וב-2008. ראש העיר אוחיון, מכהן כסגן יו”ר מרכז השלטון המקומי.
בשנה שעברה ב-8 בפברואר 2011, נעצר אוחיון על ידי המשטרה בחשד לקבלת שוחד וטובות הנאה מאנשי עסקים בעיר על מנת להעניק להם קרקעות ואישורים.
כמו כן, הוא חשוד, כי במהלך הבחירות בשנת 2008 קיבל כספים וטובות הנאה אסורים על מנת שאם ייבחר ידאג למשלמים.
▼ רשימת פתח תקווה אחת
’פתח תקווה אחת’ היא סיעה במועצת עיריית פתח תקווה, בהנהגת מר יצחק אוחיון, המזוהה עם מפלגת העבודה הישראלית. הסיעה, מיוצגת במועצה החל משנת 1998.
בבחירות 2003, הסיעה הייתה השנייה בגודלה עם 4 מנדטים ובבחירות 2008 הסיעה התחזקה משמעותית, הפכה לסיעה הגדולה ביותר במועצת עיריית פתח – תקווה אך עדיין זכתה ל-4 מנדטים וכיום היא מיוצגת במועצת עיריית פתח – תקווה.
החל משנת 1998, עת נבחר יצחק אוחיון לראשות עיריית פ”ת, מכהן מס’ 2 לאוחיון ברשימה, יעקב בן – שמחון כסגן ראש העיר, וכראש אגף מנהל החינוך. עוד 2 חברים החל משנת 2003, בסיעה הם ברוריה שכטר, ושלום קוטלר.
המידע אודות יצחק אוחיון, ראש עיריית פתח תקוה, הובא מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית.
Add Comment