Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

משטרת ישראל, תקים בקרוב יחידת סייבר לרשת ביטחון בנושא פשיעת רשת

0
0

מפכ”ל המשטרה, רנ”צ יוחנן דנינו; “בכנס של האינטרפול בעיר רומא, איטליה; סומן נושא ה’סייבר’, כאחד האיומים הגדולים והמשמעותיים על משטרות העולם” ◄ “’פשיעת סייבר’ היא סוגיה שנעשית יותר ויותר גדולה, ויש לה גם מאפיינים של טרור, ואחד האיומים הגדולים והמשמעותיים על משטרות העולם”.

משטרת ישראל, תקים בקרוב יחידת סייבר לרשת ביטחון בנושא פשיעת רשת

מפכ”ל המשטרה, רנ”צ יוחנן דנינו, ממשיך להנהיג רפורמות במשטרת ישראל, והכריז הבוקר (שני, כ”ו חשון תשע”ג), ב’כנס HLS לביטחון המולדת’, על מלחמה ב”פשעי רשת” ואי לכך יקים במשטרה, יחידת סייבר (Cyberspace – מרחב הקיברנטי או ה’סייברספייס’), במימון משותף למשטרת ישראל ול’משרד האוצר’.

היחידה, תוקם בחודשים הקרובים והיא תכלול 60 שוטרים, ותהיה אמונה על בניית רשת הביטחון, בנושא; ’פשיעת סייבר’ (’Cyber-crime’).

המפכ”ל דנינו, סיפר כי בכנס של האינטרפול בעיר רומא, איטליה, שבו השתתף בשבוע שעבר, סומן נושא הסייבר, כאחד האיומים הגדולים והמשמעותיים על משטרות העולם.

“לארגוני טרור, ול’ארגוני פשיעה’, יש מאפיינים דומים”, הסביר המפכ”ל רנ”צ דנינו; “הם הופכים מארגונים מקומיים לארגונים גלובליים ומארגון היררכי לארגון רשתי, ורמת התחכום בהם הולכת וגדלה. נתיבי הברחה פליליים משמשים כפלטפורמה למטרות טרור”.

’פשיעת סייבר’, היא סוגיה שנעשית יותר ויותר גדולה, ויש לה גם מאפיינים של טרור”, סיכם רנ”צ דנינו.

◄ המרחב הקיברנטי Cyber

סייבר – קיצור של המילה; קיברנטיקה, המשמש ככינוי נפוץ ל’מרחב הקיברנטי’, ובפרט לעולם האינטרנט. המרחב הקיברנטי או הסייברספייס (באנגלית: Cyberspace) הינו מרחב מטפורי של מערכות מחשב ורשתות מחשב בו נאגרים נתונים אלקטרוניים, ומתבצעת תקשורת מקוונת ואינטראקטיבית ללא תלות במיקום הגאוגרפי של המשתמשים בו.

המרחב הקיברנטי הוא קונספט חוזר ונשנה בספרות המדע הבדיוני. המונח הוטבע לראשונה על ידי סופר המדע בדיוני ויליאם גיבסון בשנת 1982, בספרו; “Burning Chrome”, והפך בהמשך פופולרי ברומן; “נוירומנסר” אותו הוא הוציא לשווקים בשנת 1984.

בשנות ה-90 הפך המונח למילה נרדפת ל-World Wide Web, במיוחד בקרב חוגים אקדמאים.

מבחינה חברתית, המרחב הקיברנטי, מאפשר למשתמשים בו לקיים דרכו אינטראקציה, להחליף רעיונות, לשתף מידע, לספק תמיכה חברתית, לקיים עסקים, ליצור אמנות, לשחק במשחקים, לעסוק בדיון פוליטי, וכן הלאה.

אין להתבלבל בין המונח לרשת האינטרנט עצמה. המונח מתייחס לעתים רבות לאובייקטים ולזהויות הקיימים ברשת האינטרנט, כך שניתן לומר, מבחינה מטאפורית, כי אתר אינטרנט, נמצא במרחב הקיברנטי. לפיכך, האירועים אשר מתרחשים ב’אינטרנט’ אינם לוקחים חלק במדינות בהן המשתתפים או השרתים נמצאים פיזית, אלא “במרחב הקיברנטי”.

טרור קיברנטי, או סייבר טרור, הינו מונח המתאר פעולות טרור הנעשות באמצעות פלטפורמת רשת האינטרנט או מערכות ממוחשבות אחרות. ברובם המוחלט של המקרים, פעולות הטרור, ישפיעו על פעילות מחשבים או רשתות תקשורת, אך במקרים קיצוניים עשויות אף להיפגע מערכות המונחות על ידי מחשב.

הטרור הקיברנטי, הינו איום חדש הנכלל בתחום המתפתח של הלוחמה הקיברנטית.

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית, עוד על Cyber.

תגובות
0
0



Exit mobile version