ההסכם מביא להכרה בינלאומית ברמת התקינה הישראלית והקלה על ייצוא מוצרי תקשורת ישראלים לשוק האמריקאי. ההסכם צפוי להיכנס לתוקף לאחר אשרורו ◄ שר התמ”ת, שלום שמחון; “משרדי, בשיתוף המשרדים המקצועיים הרלוונטיים, ימשיך ויפעל לחתימה על הסכמים דומים עם מדינות נוספות”.
משרד התמ”ת: ארה”ב וישראל חתמו על הסכם הכרה הדדית בתחום מוצרי תקשורת
שר התמ”ת שלום שמחון נפגש אתמול (שני) עם סגנית נציב הסחר האמריקאי, השגרירה מרים ספירו, וחתם על הסכם הכרה הדדית לבדיקות מוצרי תקשורת בין ישראל לארה”ב. משרדי התמ”ת ו-התקשורת, פעלו לקידום ההסכם עם ארה”ב, וזהו ההסכם השני מסוגו עבור ישראל אשר משמעותו היא הכרה במערך התקינה והמעבדות הישראלי בתחום מוצרי תקשורת כשווה ערך לזה האמריקאי.
בהתאם להסכם החדש, מוצר ישראלי, אשר ייבדק בארץ בהתאם לדרישות הרגולציה האמריקאית, לא יצטרך לעבור בדיקה מחודשת בארה”ב. הסכם הכרה הדדית (MRA), לתאימות מוצרים לדרישות המקומיות, הינו הסכם בין שני צדדים או יותר, הקובע, כי תהליכי הבדיקה והתקינה בכל אחד מן הצדדים מקובלים על הצד השני. כלומר, ההסכם להכרה הדדית עם ארה”ב מחייב את הצדדים להכיר בתוצאות הבדיקה וההתעדה של גופים מאושרים בשתי המדינות לצורך תהליכי יבוא של מוצרי ’טלקום’.
ההסכם עם ארה”ב, צפוי להיכנס לתוקף לאחר שיושלמו הליכי האשרור המקומיים הנדרשים בשתי המדינות. יצוין, כי תחום מוצרי התקשורת, מהווה תחום מוביל ב’יצוא הישראלי’. תעשיית התקשורת, מייצאת לעולם ציוד תקשורת בהיקף של 3.4 מיליארד דולר בשנה (2011).
שר התמ”ת, ח”כ שלום שמחון, אמר כי; “הסכם זה הוא חלק ממדיניות המינהל לסחר חוץ ב’משרד התמ”ת’ לפעול למען הסרת חסמי סחר בלתי מכסיים, ולפתח מסגרת הסכמית מחייבת שתהווה תשתית ל’ייצוא הישראלי’”.
“הסכם דומה להכרה הדדית בתחום נחתם עם קנדה ביוני השנה”, ציין שר התמ”ת, מר שמחון, שהוסף, כי; “לתהליכים אלו, השפעה משמעותית על כושר ה’ייצוא’ של התעשייה הטכנולוגית הישראלית, המהווה מנוע צמיחה מרכזי במשק משרדי, בשיתוף המשרדים המקצועיים הרלוונטיים, ימשיך ויפעל לחתימה על הסכמים דומים עם מדינות נוספות”.
אוהד כהן, מנהל המינהל לסחר חוץ במשרד התמ”ת, אומר, כי; “ההסכם עתיד לחסוך עלויות משמעותיות לחברות המייצאות ציוד תקשורת לארה”ב ולהביא לפישוט משמעותי בהליכי הייצוא.
מעבר לכך, יש להסכם משמעות רבה בהיבט ההכרה במערך ה’תקינה’ הישראלית. ההסכם עם ארה”ב, יקדם את מעמדן הבינלאומי של מספר מעבדות בארץ העוסקות בבדיקות הבטיחות והתאימות של הציוד המיועד לייצוא”.
מהמנהל לסחר חוץ שבמשרד התמ”ת, נמסר; בשנת 2011, יצוא מוצרי התקשורת לארה”ב עמד על סך של כ-1.2 מיליארד דולר, שהם כשליש מהייצוא הישראלי של מוצרי תקשורת.
בשנת 2011, היצוא לארה”ב (ללא יהלומים) הסתכם ב- 11.2 מיליארד $, והיבוא מארה”ב (ללא יהלומים) הסתכם ב- 7.4 מיליארד $. במחצית הראשונה של 2012, היצוא לארה”ב (ללא יהלומים) הסתכם ב- 4.9 מיליארד $, והיבוא הסתכם ב-4 מיליארד $.
ענפי היצוא העיקריים; אלקטרוניקה ורכיבים, תקשורת , מכונות ומכשירים מכאניים וחשמליים, מינרלים, מוצרים כימיים.
ענפי הייבוא העיקריים; יהלומים ממתכות יקרות. ענפי היבוא העיקריים: אלקטרוניקה ורכיבים, יהלומים מכונות ומכשירים מכאניים וחשמליים, מינרלים ומוצרים כימיים.
Add Comment