האוצר, המתנגד להעלאת מחירי מוצרי החלב; “ההפחתה תיעשה בצורה הדרגתית, ותוביל להגברת התחרותיות בשוק החלב” ◄ הליך שימוע לפני הפחתת מכסים על מוצרי חלב עד 15.11.2012 ◄ שרת החקלאות, ח”כ נוקד; “מדובר בצעד חד צדדי ופופוליסטי, שעלול להביא לסגירת מאות רפתות…”.
שר האוצר ד”ר יובל שטייניץ, שוקל להפחית את שיעורי המכס ביבוא מוצרי חלב
שר האוצר ד”ר יובל שטייניץ, הודיע לציבור היום (ה’), כי הוא שוקל להפחית את שיעורי המכס ב’יבוא מוצרי חלב’, במתווה מדורג עד לשנת 2016, וכן על ידי הגדלת מכסות כמותיות לייבוא בשיעורי מכס מופחתים מכל העולם, כשהיבוא יהיה מבוקר.
בהודעה לציבור בעניין הפחתת שעורי המכס ב’יבוא מוצרי חלב’, נמסר עוד, כי ’רשות המסים’, מזמינה כל גורם אשר יש לו עניין בהפחתת המכסים המפורטת בנספח להודעה זו, להעביר הערות בכתב עד ליום 1.11.12.
הערות בנושא, ניתן להעביר לכתובת; רשות המסים, המחלקה לתכנון וכלכלה, בנק ישראל 5, ת.ד.320, ירושלים 91002. או לכתובת; shirlyt@customs.mof.gov.il.
כל גורם אשר יעביר את הערותיו, כאמור, בכתב, יוזמן להשמיע את טיעוניו בעל פה, ביום 15.11.2012, במשרדי הנהלת רשות המסים.
בתום ההליכים המפורטים בסעיפים; 3-4, יועברו המלצות הגורמים המקצועיים הרלבנטיים ברשות המסים אל שר האוצר.
השקת הליך השימוע, באה לאחר שבג”ץ, סיכל ודחה ניסיונות קודמים של משרד האוצר, להסיר מכסים, כשהתברר שהאוצר, קידם את הצעד ללא כל שימוע ציבורי.
כתגובה להודעת משרד החקלאות, בערב חג הסוכות, ממנה ניתן להבין על עלייה של 9.4% במחיר המטרה של החלב שהוא המחיר המובטח לרפתנים על החלב שהם מייצרים.
שרת החקלאות, ח”כ אורית נוקד, רואה בחומרה את הכוונה לפתוח את ’שוק החלב’, וטענה, כי: “מדובר בצעד חד צדדי ופופוליסטי, שעלול להביא לסגירת מאות רפתות, ולייצר כאן תלות במחיר העולמי. הדרך להגן על הצרכן, הייתה ונותרה להכניס מוצרים נוספים לפיקוח”.
נציגי משרד האוצר, ו-משרד החקלאות, ייפגשו לאחר החג במסגרת ועדת המחירים, לדון בבקשת המחלבות לייקר את מוצרי החלב שנמצאים תחת פיקוח ממשלתי.
הערכה, כי ההמלצה תהיה לייקור מחיר המוצרים המפוקחים בשיעור של 5%, בהם; חלב בשקית ובקרטון, אשל, גיל, חמאה, וגבינת עמק, וגבינת גלבוע.
המוצרים המועמדים להפחתת המכסים הנעים בין 120% ל-160%, הם; גבינות רכות, יוגורט, אבקות חלב, חמאה שולחנית, וגבינות שמנות. על פי הערכות האוצר, המכס על גבינות טריות, יפחת בסופו שלתהליך עד ל-60%.
Add Comment