נרשמה ירידה של 7% והסתכם בכ 6.4 מיליארד דולר, לעומת 6.87 מיליארד ₪ בתקופה המקבילה אשתקד ◄ לין; “הירידה בנתונים מעידה על כך שהצרכן הישראלי נעשה סלקטיבי יותר, רגיש ומודע להתפתחויות הכלכליות בעולם” ◄ ביבוא מזון ומשקאות, נרשמה ירידה של 11% שהם כ-177 מיליון $ ◄ יבוא מוצרים בני קיימא רשם ירידה של כ- 12% שהם כ- 332 מיליון $.
איגוד לשכות המסחר: יבוא מוצרי צריכה לישראל, עד אוגוסט, ירד בכ-470 מיליון דולר
אגף הכלכלה ב’איגוד לשכות המסחר’, פרסם היום (שלישי, חוהמ”ס תשע”ג), סקירה על בסיס נתונים מנוכי עונתיות, ממנה עולה, כי יבוא מוצרי צריכה למשק, רשם, ירידה של 7% בחודשים ינואר-אוגוסט 2012, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. עיקר הירידה נרשמה ב’יבוא מוצרים בני קיימא’. זוהי ירידה של כ-470 מיליון דולר, כשסך יבוא מוצרי הצריכה, הסתכם בתקופה זו בכ-6.4 מיליארד דולר.
כלכלני האיגוד, מציינים, כי נתונים אלה מצטרפים ל’מדד אמון הצרכנים השלילי’ לתקופה זו אשר פורסם ע”י הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ”ס). מדד זה, מבטא את הציפיות הפסימיות של הצרכנים בנוגע למצב הכלכלי של משקי הבית והמדינה בכלל.
לדברי נשיא איגוד לשכות המסחר, עו”ד אוריאל לין; “הירידה בנתונים מעידה על כך, כי הצרכן הישראלי נעשה סלקטיבי יותר, רגיש, ומודע להתפתחויות הכלכליות בעולם. זאת על אף שהשפעתן המזיקה טרם הגיעה לישראל”.
יבוא מוצרי הצריכה, מתחלק לשני תחומים. האחד, “יבוא מוצרים בני קיימא”, דוגמת; מכוניות, ריהוט וחשמל ביתי, המהווים כ-40% מהיקף היבוא.
והשני ’יבוא מוצרים לצריכה שוטפת’, דוגמת; מזון, תרופות, כלי בית, ביגוד והנעלה – המהווים כ-60%, מהיקף היבוא (נכון לתקופה הנסקרת).
עוד עולה, מסקירת לשכת המסחר, כי ’יבוא המוצרים לצריכה שוטפת’, רשם ברבעון הראשון ירידה קלה של כ-3% המתבטאת בכ-137 מיליון דולר לעומת התקופה המקבילה אשתקד. יבוא זה, הסתכם בכ-3.9 מיליארד דולר.
מפילוח ’יבוא המוצרים לצריכה שוטפת’, עולה, כי ב’יבוא מזון ומשקאות’, נרשמה ירידה של כ-11% שהם כ-177 מיליון דולר.
היקף היבוא, בענף זה, הסתכם בכ- 1.4 מיליארד דולר; ב’יבוא מוצרי הלבשה והנעלה’, נרשמה עליה של כ- 3%, שהם כ-40 מיליון דולר. היקף היבוא בענף זה, הסתכם ב-1.2 מיליארד דולר;
ב’יבוא כלי בית’, נרשמה ירידה של כ-4%, שהם כ-15 מיליון דולר, היקף היבוא בענף זה, הסתכם בכ-381 מיליון דולר; ב’יבוא התרופות’, נרשמה ירידה של כ-12%, המהווים כ-45 מיליון דולר.
היקף היבוא בענף זה, הסתכם בכ-333 מיליון דולר; ב’יבוא יתר המוצרים לצריכה שוטפת’, נרשמה עליה של 12%, המהווים כ-60 מיליון דולר, והיקפם הסתכם בכ-572 מיליון דולר.
’יבוא מוצרים בני קיימא’, רשם בינואר-אוגוסט 2012, ירידה של כ-12% שהם כ-332 מיליון דולר, והסתכם בכ-2.47 מיליארד דולר.
מבין המוצרים לצריכה בת קיימא, נרשמה ירידה של 8%, ב’יבוא כלי תחבורה’, שהם כ-70 מיליון דולר, היקף היבוא בענף זה, הסתכם ב-769 מיליון דולר; יבוא רהיטים, ו’מוצרי חשמל ביתיים’, רשם ירידה של כ-14%, שהם כ-248 מיליון דולר, והסתכם ב-1.5 מיליארד דולר.
Add Comment