נבדקת התאמת המוצר מתוצרת “איבו”, לתקן הישראלי ותהליכי ייצורו שמן הזית, המופק משמן זית ל’מאור’ ◄ דוברת משרד הבריאות; למפעל אין רישיון לזיכוך שמן אלא לסינון שמן בלבד ◄ חברת ’איבו’ יצרנית שמן הזית, אוחזת כיום בנתח שוק של כ-3% מהשוק הקמעונאי.
משרד הבריאות ומשרד החקלאות, הקפיאו ייצור ושיווק של שמן זית מתוצרת ’איבו ישראל’
יחידת הפיצו”ח של משרד החקלאות, ושירות המזון של משרד הבריאות, הודיעו היום (חמישי), במשותף, כי החליטו להקפיא את ייצור ושיווק של “שמן זית לבישול, אפייה וטיגון”, “גאיה”, “מיוצר ע”י: איבו ישראל בע”מ, פארק תעשיות קדמת גליל טבריה”, מתאריכי יצור; (תפוגה בסוגריים) 6/9/12 (6/9/13), 9/9/12 (9/9/13), 11/9/12 (11/9/13), 12/9/12 (12/9/13), המופק משמן זית לצרכי מאור.
עינב שימרון – גרינבוים דוברת משרד הבריאות, מסרה לפורטל ’כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה’, כי; “משרד הבריאות בשיתוף משרד החקלאות, מציינים ומדגישים, כי; “למפעל “איבו”, אין רישיון לזיכוך שמן אלא ל’סינון שמן’ בלבד.
כמו כן, נבדקת התאמת המוצר ל’תקן הישראלי’, ותהליכי ייצורו. ככל שיימצאו עבירות על התקן, והחקיקה יפעל משרד הבריאות, בהליכים משפטיים, ויפעל להורדת המוצרים מן המדף”.
חברת ’איבו ישראל’ יצרנית שמן הזית, השואפת להיות גורם משמעותי ב’ענף שמן הזית’ בישראל, מספרת בפרסומיה, כי היא אוחזת כיום בנתח שוק של כ-3% מהשוק הקמעונאי, כאשר השוק המוסדי, והתעשייתי, תופס כשליש מפעילותה.
שמן הזית, מתוצרתה של ’איבו ישראל’, משווק ברשתות המזון, ברשתות המזון האורגני, וגם בקרב גורמים המובילים את תעשיית המזון, והשוק המוסדי.
Add Comment