משרד הבריאות, מרענן את כללי הזהירות לרגל החגים, בעיקר למניעת זיהום בחיידק ה-Vibrio vulnificus, הנמצא בעיקר בדגים גולמיים למאכל; מושט/אמנון, בורי, ודג דניס ◄ עפ”י נתוני המחלקה ל’אפידימיולגיה’ של משרד הבריאות, בשנת 2011, דווח על 5 מקרי של תחלואה מחיידק Vibrio vulnificus.
משרד הבריאות, מזהיר מחיידק ויבריו וולניפיקוס – Vibrio vulnificus, בעת טיפול בדגים
לקראת חג ראש השנה, והחגים שאחריו, וההיערכות לארוחות החג, משרד הבריאות מרענן את כללי הזהירות, הנוגעים לקניה וטיפול בדגים גולמיים למאכל והעיקר למניעת זיהום בחיידק ה-Vibrio vulnificus*, בעיקר בדגים; מושט/אמנון, בורי, ודג דניס.
על פי נתוני המחלקה ל’אפידימיולגיה’ של משרד הבריאות, בשנת 2011, דווח על 5 מקרי של תחלואה Vibrio vulnificus.
▼ משרד הבריאות, ממליץ – על מנת להימנע מזיהום ה”ויבריו וולניפיקוס”;
1. לקנות דגים ממקומות מורשים בלבד (בעלי רישיון עסק).
2. לוודא, כי הדגים המוצגים בויטרינת הקירור מוחזקים על שבבי קרח.
3. ככלל, אין לקנות דגים ישירות מבריכות דגים או מדוכנים פתוחים בהם לא נשמרים תנאי קירור נאותים.
4. יש להקפיד לקנות רק דגים, שנוקו מסנפירים, קשקשים וזימים.
5. לחולים במחלות כרוניות, ו/או בעלי מערכת חיסון מוחלשת ו/ או פצעים פתוחים בידיים – מומלץ להימנע מכל מגע עם הדגים.
* החיידק ויבריו וולניפיקוס (vibrio vulnificus), מוכר בקושי על ידי מיקרוביולוגים רבים, פחות מכך על ידי הציבור. הוא חיידק הלופילי (החי במים מליחים) גראם שלילי, השכיח בדגים, ומהווה מקור תחלואה נפוץ עבור הבאים במגע ישיר עם דגים שאינם מבושלים. מינים המהווים מקור סיכון עיקרי הם; אמנון (מושט), קיפון בורי, סְפָּרוּס זָהוֹב (דניס) ולַברָק.
חיידק ה”ויבריו” – Vibrio vulnificus, עלול לגרום לזיהומים חמורים, המאופיינים ב; כאב חזק, בצקות, בועות, דלקת תת-עורית, ובמקרים מסוימים גם אלח (זיהום) דם.
Add Comment