עפ”י כתב האישום של רשות ההגבלים העסקיים; המאפיות הגדולות בארץ, תיאמו ביניהן, בנסיבות מחמירות, כי יימנעו מתחרות האחת בשנייה ויפעלו להעלאת מחירי הלחם האחיד והחלות לצרכן ◄ להסכמות אלו, היו שותפים גם נושאי משרה בכירים אחרים במאפיות השונות. ההסכמות גובשו, בין היתר, בישיבות משותפות במקומות שונים בארץ.
רשות ההגבלים העסקיים, הגישה כתב אישום כנגד מאפיות הלחם בגין קרטל
האם מאפיות הלחם בישראל, מתחילות להתארגן כ’מאפיה’ לכל דבר? לדידה של רשות ההגבלים העסקיים, כנראה שהמסקנה העגומה לא רחוקה מכך. היום הגישה הרשות, (29.8.12), כתב אישום חמור לבית המשפט המחוזי בעיר ירושלים כנגד המאפיות; אנג’ל, אורנים, ברמן, דוידוביץ’, אחדות, אלומות, מרחבית, דגנית עין בר, מנהליהן, ונושאי משרה בכירים נוספים באותן מאפיות הלחם.
כתב האישום, הוגש לאחר שבחודש אפריל 2012, ניצלו רק חלק מהנאשמים את זכותם לשימוע. מכתב האישום, עולה, כי בשלהי חודש פברואר 2010, הסכימו; ירון אנג’ל, מנכ”ל מאפיית אנג’ל, מר יהודה שניידמן, מנכ”ל מאפיית ברמן, מר יוחנן אהרונסון, מנכ”ל מאפיית מרחבית ויו”ר מאפיית דגנית עין בר, ומר שייקה דוידוביץ’, מנכ”ל מאפיות דוידוביץ’, אחדות, ו-אלומות, להימנע מתחרות על אספקת מוצרי המאפיות על ידי חלוקת הלקוחות בין המאפיות.
זאת ועוד, מאפיה, כבר אמרנו?!; על פי כתב האישום, חלק מהנאשמים, הסכימו ביניהם, כי המאפיות, יפעלו מול ה’קמעונאים’ להעלאת מחירי ה’לחם האחיד’ וה’חלות’ לצרכן.
להסכמות אלו, היו שותפים גם נושאי משרה בכירים אחרים במאפיות השונות. ההסכמות גובשו, בין היתר, בישיבות משותפות במקומות שונים בארץ.
חקירת רשות ההגבלים העסקיים, החלה כבר במאי 2010, בעיצומו של הקרטל, במסגרתה, נערכו פשיטות על המאפיות ונעצרו לזמן מה אף חלק מהחשודים.
כתב האישום של רשות ההגבלים העסקיים, הוגש על ידי עו”ד אסף מוזס, ועורכי הדין זיו גלעדי, ו-אייל פרזון.
רשות ההגבלים העסקיים
רשות ההגבלים העסקיים בראשות כיום פרופ’ דיויד גילה, אשר מונה, בהתאם לסעיף 41א(ב) ל’חוק ההגבלים העסקיים’, להיות מנהלה, הוקמה בשנת 1994, מכוח סעיף 41א ל’חוק ההגבלים העסקיים’, תשמ”ח- 1988.
רשות ההגבלים העסקיים
הרשות מופקדת על שמירת התחרות במשק, ובמסגרת פעילותה מפקחת היא על הסדרים כובלים, מונופולים ומיזוגים, ופועלת נגד קיומם של קרטלים במשק.
הרשות, מונה כיום ארבע מחלקות מקצועיות; מחלקה משפטית, מחלקה כלכלית, מחלקת חקירות הכוללת צוות מודיעין ומחלקת מנהל ותקציב. כל אחת ממחלקות הרשות פועלת כיחידה מקצועית עצמאית, תוך הענקת הסיוע הנדרש למחלקות האחרות.
הפעילות המחלקתית ושמירת ההרמוניה בין המחלקות השונות תורמות רבות להתמחותה של רשות הגבלים העסקיים, ליכולתה לתת מענה יעיל לבעיות המצויות בתחומי סמכותה ולהגברת יכולתם של עובדי רשות ההגבלים העסקיים, להעניק סיוע לציבור.
Add Comment