חבר הכנסת ממפלגת קדימה, דיכטר, קיבל את הצעתם של ראש הממשלה נתניהו ושל שר הביטחון, ימונה ביום חמישי לתפקיד השר להגנת העורף ◄ דיכטר, יתמודד כנראה על מקום בכנסת הבאה מטעם הליכוד ◄ במקומו של ח”כ דיכטר, ייכנס לסיעת קדימה, מר אחמד דבאח, מראשי המגזר הלא יהודי.
חבר הכנסת אבי דיכטר, יכהן כשר להגנת העורף לאחר עריקתו ממפלגת קדימה
חבר הכנסת מר אבי דיכטר, ניאות הלילה (שלישי), להתמנות לתפקיד ה’שר להגנת העורף’, ובתוך כך לפרוש מחברותו ב’מפלגת קדימה’, לבדו, וישמש שר במינוי חיצוני, כן יפרוש מן הכנסת, ממנה הוא צפוי להתפטר הבוקר הזה.
נודע, כי ח”כ דיכטר, שימונה ביום חמישי הקרוב, לתפקיד השר להגנת העורף, ישלים היום (ג’) את עריקתו, זאת לאחר שניהל באחרונה, מגעים עם שר הביטחון מר אהוד ברק, המקורב לו מאוד, מימי השירות הצבאי ב’סיירת מטכ”ל’, ו’השב”כ’, אשר יזם את הפגישות, והציע לו את התפקיד, וכמו כן, נפגש דיכטר, גם עם ראש הממשלה מר בנימין נתניהו, וסיכם עמו על הצטרפותו לממשלת נתניהו.
דיכטר, יכנס לנעלי תפקיד השר בעקבות מינויו בפברואר 2012, של השר להגנת העורף מר מתן וילנאי (סיעת העצמאות), כשגריר ישראל ב-סין, ופרישתו בימים הקרובים.
במקומו של ח”כ דיכטר, ייכנס לסיעת קדימה, מר אחמד דבאח, מראשי המגזר הלא יהודי.
◄ מי הוא אבי דיכטר?
אברהם משה (אבי) דיכטר (נולד ב-14 בדצמבר 1952) המיועד לתפקיד השר להגנת העורף, וחבר הכנסת מטעם סיעת קדימה לשעבר. כיהן כראש שירות הביטחון הכללי ה-10, בין שנים 2000 – 2005, וכ’שר לביטחון הפנים’ בממשלה ה-31.
ח”כ אבי דיכטר, נולד וגדל בעיר אשקלון להורים ניצולי שואה, שם היה חניך “השומר הצעיר”. נותר תושב אשקלון עד היום.
דיכטר, נשוי לגב’אילנה ולרשטיין – דיכטר, אותה הכיר בעת שלמד בבית הספר התיכון באשקלון, ולהם שלושה ילדים.
בין השנים; 2000-2005, כיהן דיכטר, כאמור, כ’ראש שירות הביטחון הכללי’ של מדינת ישראל. את דרכו בשירות פילס דיכטר מתפקיד של רכז בעזה.
את שירותו הצבאי, עשה כלוחם ב’סיירת מטכ”ל’ ולאחר מכן, המשיך דיכטר בפעילות מבצעית במקביל לעבודתו בשב”כ.
לאחר שחרורו מצה”ל, הצטרף ל’שירות הביטחון הכללי’ כמאבטח מטוסים, ובהמשך למד ערבית באולפן לערבית, ולאחר מכן, עבר קורס רכזי מודיעין.
בהמשך, הוצב במרחב דרום של שירות הביטחון הכללי. בשנת 1992, מונה דיכטר לתפקיד ראש מרחב דרום. במהלך כהונתו בתפקיד זה, הופקד דיכטר על מבצע יירוט “המהנדס” יחיא עיאש, ממקימי גדודי עז א-דין אל-קסאם של חמאס.
בשנת 1996, בעקבות רצח יצחק רבין, מונה לראש אגף האבטחה. בשנת 1999, מונה לסגן ראש שירות הביטחון הכללי.
במהלך שירותו בשב”כ, השלים לימודי תואר ראשון במדעי החברה באוניברסיטת בר אילן, ותואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב.
במאי 2000, מונה על ידי ראש הממשלה דאז, מר אהוד ברק, לתפקיד ראש השב”כ. ח”כ דיכטר, כיהן בתפקיד זה בתקופה התובענית ביותר מבחינתו של הארגון, תקופת “אינתיפאדת אל אקצה”. בתקופה זו, הצליח השב”כ לסכל ניסיונות פיגוע רבים ולבסס את מדיניות “הסיכול הממוקד”.
למעלה מ-3 שנים לאחר פרוץ האינתיפאדה, חלה ירידה מהותית במספר הפיגועים בישראל, שינוי שמיוחס ל’גדר ההפרדה’, אשר דיכטר היה מראשי יוזמיה, וחל שיפור ביכולת הסיכול של השב”כ – שכללה לא רק “חיסולים” של ראשי טרור אלא גם מידע ממוקד (“התרעות”) על פיגועי התאבדות, שאפשר את מעצר חוליות הטרור והמחבלים המתאבדים לפני שהצליחו לבצע את זממם.
במאי 2005, בתום חמש שנות כהונה, סיים דיכטר את כהונתו ופרש מהשב”כ.
מספטמבר 2005, שימש דיכטר, כעמית מחקר במכון היוקרתי “ברוקינגס” בוושינגטון למשך שלושה חודשים. עם סיום עבודתו במכון, חזר דיכטר, ארצה, הודיע על כניסתו לחיים הפוליטיים ועל הצטרפותו לתנועת קדימה.
באוגוסט 2008, לאחר ההחלטה על ביצוע פריימריס ב”קדימה”, הודיע על כוונתו להתמודד על ראשות התנועה. בבחירות לראשות התנועה, שנערכו ב-17 בספטמבר, הגיע למקום הרביעי, ובפריימריס לקביעת רשימת “קדימה” לכנסת ה – 18, שנערכו ב- 17 בדצמבר 2008, נבחר אבי דיכטר, למקום ה-9 בנבחרת “קדימה”.
כיום מכהן ח”כ דיכטר, כיו”ר ועדת המשנה לבניין הכוח ותפיסת הביטחון הלאומי של ועדת חוץ וביטחון, זאת במקביל לחבר של קבע בועדת חוץ ובטחון ובועדת לזכויות הילד.
Add Comment