מסחר | תעשייה

משרד התמ”ת, יצא בקמפיין רחב היקף להגברת המודעות לשינויים בחוק המע”מ

0
0

תשלום מע”מ על בסיס מזומן בא להקל על תזרים המזומנים של בעלי העסקים ◄ את הקמפיין יוביל; יובל שם- טוב (“יובל המבולבל”) ◄ שר התמ”ת; “מדובר במהפכה עבור העסקים הקטנים, זהו נדבך נוסף במסגרת שורת צעדים לטובת העסקים בקטנים”.
משרד התמ
משרד התמ”ת, יצא בקמפיין רחב היקף להגברת המודעות לשינויים בחוק המע”מ

’הסוכנות לעסקים קטנים’ ב’משרד התמ”ת’, יוצאת החל מהיום (ראשון, 01.07.2012), בקמפיין חדש להגברת המודעות לשינויים בחוק המע”מ, באמצעות לפ”מ. השינויים האחרונים מרחיבים את האפשרות לדווח מע”מ על בסיס מזומן גם לעסקים יצרניים עם מחזור עסקים של עד 1.95 מיליון שקל. הקמפיין, יפורסם במהלך השבועות הקרובים בערוצים הטלוויזיה, אתרי האינטרנט, בעיתונות ועוד. את הקמפיין יוביל יום שם טוב (“יובל המבולבל”).

שר התמ”ת מר שלום שמחון, התייחס לקמפיין ואמר, כי; “מדובר במהפכה עבור העסקים הקטנים, זהו נדבך נוסף במסגרת שורת צעדים לטובת “העסקים בקטנים”, בראשם החוק לעסקים קטנים, אשר יעלה היום לאישור ועדת השרים לחקיקה”.

מנהל הסוכנות לעסקים קטנים, מר רן קיויתי, טען, כי; “מרבית בעלי העסקים בישראל, אינם מודעים לשינוי בחוק או אינם משתמשים בזכות זו – הקמפיין החדש מיועד להעלות את מודעות בעלי העסקים”.

ההחלטה להרחיב את ה’זכאות לתשלום המע”מ’ בעת קבלת התמורה (מע”מ על בסיס מזומן), תקל על עשרות אלפי ’עסקים קטנים’. כיום משלמים בעלי העסקים מע”מ אחת לחודש, גם אם טרם קיבלו את התשלום מהלקוח עבור המוצר או השירות.

’מע”מ על בסיס מזומן’, חל על ’נותני שירותים’ עם מחזור של עד 15 מיליון שקלים, מדובר בכ-320 אלף עסקים, שהם 98% מנותני השירותים, ו-72% מכלל העסקים בישראל. כמו כן, הוא חל על יצרנים עם מחזור של עד 1.95 מיליון שקל, מדובר בכ- 69 אלף עסקים, המהווים 85% מהעסקים היצרניים, ו-15% מכלל העסקים בישראל.

מדובר בשינויים משמעותיים ב’חוק המע”מ’; במצב הרגיל חוק מס ערך מוסף, קובע, כי מועד החיוב במס הוא במועד ביצוע העסקה. יוצא מכך שעסק צריך לשלם מע”מ, גם אם התשלום בפועל מתקבל מאוחר יותר (תשלום דחוי, שוטף+60 וכדו’), ולשלם מסים מכסף שעוד לא הגיע לידיו בפועל. על פי תיקון החוק, ישלם בעל העסק, את המע”מ רק לאחר שקיבל את התשלום.

עד היום, נהנו מזכאות זו רק בעלי עסקים בתחום השירותים, להם מחזור של 15 מיליון שקל, ומהווים כ-72% מכלל העסקים. עם זאת, המציאות בשטח לימדה, כי מספרם של העסקים שדווחו מע”מ, על ’בסיס מזומן’ בפועל, היה נמוך אף יותר. זאת בשל רמת מודעות נמוכה לאפשרות, או בשל דרישת הלקוחות לקבל חשבונית מס מיד עם ביצוע העסקה, דבר שכפה את העסק לשלם מע”מ לפני קבלת התמורה.

על מנת לסייע ל’עסקים קטנים’ למצות את זכותם לדווח מע”מ על בסיס מזומן, קבע התיקון, כי הקונה לא ידרוש חשבונית מס (שהנפקתה גוררת בהכרח תשלום מע”מ על ידי העסק) אם העסק רשאי לדווח מע”מ על בסיס מזומן, אלא יקבל רק חשבונית עסקה.

קביעה זו, נועדה לפתור בעיה לפיה עסקים שהיו זכאים לדווח מע”מ על בסיס מזומן, לא יכלו לממש זכות זו בשל דרישה של לקוחות גדולים וחזקים לקבל חשבונית מס (שגוררת תשלום מס), על מנת שהם עצמם יוכלו להזדכות על המע”מ.

בישראל, קיימים כיום כ-450 אלף עסקים קטנים ובינוניים. הגדרת עסק קטן; מחזור של 25 מיליון שקלים בשנה, המעסיק עד 25 עובדים, עסק בינוני מוגדר על פי מחזור של 100 מיליון שקלים המעסיק עד 100 עובדים.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן