בביקורו, ייפגש סגן השר הסיני מר ג’יאנג יאופינג (Jiang Yaoping), האמון על תעשיות ההייטק, עם מנכ”ל משרד התמ”ת מר שרון קדמי; “ביקור חשוב זה מצטרף לשורה של ביקורי אישים בכירים סינים מהמגזר הציבורי והפרטי, בישראל. לביקור זה חשיבות רבה שכן הוא עוסק בסקטור ההייטק. הסינים, מודעים ליכולות ההייטק הישראלי, ובאמצעות הרחבת שת”פ בין המדינות בתחומים אלו, ניתן יהיה להרחיב היצוא הישראלי לסין, ולאזן את הסחר בין שתי המדינות”.
משרד התמ”ת: סגן שר הסחר הסיני, מר ג’יאנג יאופינג, מבקר בישראל בליווי משלחת רשמית
סגן שר הסחר הסיני, מר ג’יאנג יאופינג (Jiang Yaoping), יגיע מחר (שלישי, 12.06.2012), עם משלחת רשמית לביקור במדינת ישראל, במהלך שהותו בארץ, ייפגש עם מנכ”ל משרד התמ”ת מר שרון קדמי, יבקר בחברות ישראליות, וייחשף לתעשיות ההייטק בישראל, מתוך כוונה לקדם את שיתופי הפעולה בתחומים אלו. כמו כן, ישתתף סגן השר, בכנס לקידום ’תערוכת 2012 Shanghai International Technology’.
מר ג’יאנג, מגיע לארץ ישראל, בעקבות שורה של ביקורים הדדיים מוצלחים. בשנה שעברה, ביקרו בישראל שר הסחר הסיני, עת הוביל את דיוני ’הועדה המעורבת ה-5 ישראל – סין’, ביחד עם השר שלום שמחון, וכן סגן שר הסחר הסיני מר ג’ונג שאן, אשר אמון על סחר החוץ, וביקורו עסק בעיקר בתשתית הסחר עם סין, ובפרט בתהליכים הפנימיים שעורכות כל אחת מהמדינות בבדיקת הכדאיות של הסכם סחר חופשי.
השנה, ביקר השר שמחון בסין, ונפגש עם עמיתו שר הסחר הסיני. בפגישתם השניים, הוסיפו בקידום שיתופי הפעולה בין המשרדים ובין המגזרים הפרטיים בשתי המדינות.
מר שרון קדמי, מנכ”ל משרד התמ”ת, ציין, כי; “ביקור חשוב זה, מצטרף לשורה של ביקורי אישים בכירים סינים מהמגזר הציבורי והפרטי, בישראל. לביקור זה, חשיבות רבה שכן הוא עוסק בסקטור ה’הייטק’.
הסינים, מודעים ליכולות ההייטק הישראלי, ובאמצעות הרחבת שיתוף הפעולה בין המדינות בתחומים אלו, ניתן יהיה להרחיב את היצוא הישראלי אל סין, ולאזן את הסחר בין שתי המדינות”.
שרון קדמי: לביקור זה, חשיבות רבה שכן הוא עוסק בסקטור ההייטק
סין, מוגדרת כמדינת יעד בפעילות הבינלאומית של משרד התמ”ת אשר מקדיש תקציבים וכלי סיוע שונים במטרה לעזור לחברות ישראליות לפעול ולהעמיק פעילותן בשוק זה.
משרד התמ”ת, השיק לפני כשנה, יחד עם משרד האוצר, תוכנית תלת שנתית חדשה בסך 100 מיליון ₪, שמטרתה לסייע לחברות ישראליות להקים נציגויות שיווקיות בסין.
תוכנית זו, מעוררת עניין רב בתעשייה- במסגרת ה”קול הקורא” הראשון של התוכנית, אושרו כמחצית מהבקשות וניתנה תמיכה בהיקף של כ-40 מיליון שקלים.
מ’מינהל סחר חוץ’ שב’משרד התמ”ת’, נמסר, כי בשנת 2011, חל גידול משמעותי בהיקף הסחר עם סין, והוא הסתכם ב-7.7 מיליארד דולר, גידול של 19% ביחס לשנה הקודמת. הגרעון המסחרי בשנת 2011, עמד על כ-3.11 מיליארד דולר.
היצוא אל סין בשנת 2011, הסתכם ב-2.3 מיליארד דולר, וסימן בכך זינוק של כ-32% מנתוני 2010.
ברבעון הראשון של 2012, עמד היקף הסחר בין ישראל וסין על 1.86 מיליארד דולר, גידול של כ-5% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הגידול נובע מצמיחה של 19% ביצוא וגידול של פחות מאחוז ב’יבוא’. הגרעון המסחרי לחודשים ינואר-מרץ, עומד על 0.769 מיליארד דולר.
היצוא הישראלי לסין, מורכב ברובו ממוצרים מתקדמים מענפי האלקטרוניקה, התקשורת, מכונות וציוד, מוצרי תעשיות כימיות, יהלומים וציוד רפואי.
*הנתונים אינם כוללים יהלומים.
Add Comment