סגן שר הבריאות ח”כ הרב יעקב ליצמן; “השבת מגנזיום למי השתייה, הינה צעד חשוב לבריאות הציבור. אני מאמין שהפיילוט יצליח להוכיח, כי הדבר אפשרי, ויביא בסופו של דבר להחלטה להשבת מגנזיום למים המותפלים בכל הארץ”.
משרד הבריאות; אושר הפיילוט להשבת מגנזיום לתוך מים מותפלים
בישיבה שהתקיימה היום (רביעי, 16.05.2012), אצל מנכ”ל משרד ראש הממשלה, בהשתתפות סגן שר הבריאות, מנכ”ל משרד הבריאות, ונציגים בכירים של המשרד, סוכם סופית על הפעלתו של פיילוט להשבת מגנזיום (מגנזיום (Magnesium – Mg), המינרל הרביעי בשכיחותו בגוף האדם, למי השתייה המותפלים.
הפיילוט, שהינו יוזמה של סגן שר הבריאות ח”כ הרב יעקב ליצמן, יבדוק את הישימות והעלות של השבת מגנזיום ל’מי השתייה המותפלים’, וילווה על-ידי צוות בינמשרדי שאותו ירכז נציג משרד הבריאות. הצוות, יגדיר את האופן בו יתבצע הפיילוט כולל מקום, ומשך הזמן.
סגן השר ליצמן, אמר בעקבות ההחלטה, כי; “השבת מגנזיום למי השתייה, הינה צעד חשוב לבריאות הציבור. אני מאמין שהפיילוט יצליח להוכיח, כי הדבר אפשרי, ויביא בסופו של דבר להחלטה להשבת מגנזיום למים המותפלים בכל הארץ”.
◄ מגנזיום
מגנזיום (Magnesium – Mg) הוא המינרל הרביעי בשכיחותו ב’גוף האדם’, ויש לו חשיבות רבה לבריאות.
למגנזיום, תפקיד מרכזי בייצוב חלקי התא והמרכיבים הביוכימיים בו וכן בוויסות תהליכים תוך-תאיים, כגון; שמירה על ’מבנה העצם’, וויסות תהליכי ייצור אנרגיה.
המגנזיום, נחוץ ליותר מ-211 פעולות אנזימטיות בגוף והוא מסייע בשמירה על פעילות תקינה של השרירים, מערכת העצבים, הלב והמערכת החיסונית ובחיזוק העצמות.
המגנזיום, מסייע גם בוויסות רמות הסוכר בדם, בשמירה על לחץ דם תקין, ובתהליך המטבוליזם, ולכן, נמצא, כי הוא תורם להפחתת התמותה ממחלות לב וכלי דם, ומסייע במצבים בריאותיים נוספים.
המקורות התזונתיים העשירים ביותר במגנזיום הם; ירקות ירוקים, קטניות (שעועית, ו-אפונה), אגוזים, גרעינים ודגנים מלאים, אולם גם במים יש מגנזיום שמקורו בקרקע.
כמות המגנזיום המתקבלת משתיית מים משתנה על-פי סוג המים המסופקים ומשתנים רבים נוספים )היקף הצריכה, משתנים פיזיולוגיים ועוד.
על-פי המלצות ארגון הבריאות העולמי, בתנאי אקלים ומאמץ רגילים, ילדים אמורים לצרוך ליטר מים ביום, נשים – 1.1 ליטר ביום ו-גברים – 1.8 ליטר ביום.
בתנאים של אקלים חמים ובעבודה מאומצת כמות המים שמומלץ לצרוך היא 3.4 ליטר מים ליום), יש לזכור, כי לא כל צריכת הנוזלים מקורה בשתיית מים, לנוכח צריכת המים המומלצת, מים הם מקור אפשרי נוסף למגנזיום.
עוד על מחסור במגנזיום ב’מים מותפלים’ שהוגש לידי וועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת בראשית השנה – לחץ כאן.