ישראל ומדינת קונגו, יקימו שולחן עבודה משותף שיגבש נייר עבודה ◄ השר רודולף אדדא; “ניסיונה של ישראל והצלחתה בתחום החקלאות והמים, חשובות לקונגו, ועשויות לתרום להתפתחותה” ◄ הייצוא הישראלי, לקונגו בשנת 2011, הסתכם ב 11.8 מיליון $ בלבד, בעוד שהייבוא מקונגו, עמד רק על מיליון $.
משרד התמ”ת: ישראל ו-קונגו, ישתפו פעולה בתחום החקלאות ובתחום המים
ישראל, וקונגו (Congo), יקימו שולחן עבודה משותף שיגבש נייר עבודה לשת”פ – כך סיכמו שר התמ”ת מר שלום שמחון, והשר לפיתוח תעשייתי וקידום הסקטור הפרטי – רודולף אדדא, המבקר בתערוכת ’אגריטך 2012’, שנפתחה היום (ג’), בגני התערוכה, ת”א.
לדברי אדדה, שת”פ עם ישראל, החל כבר בשנות ה- 60, עת ביקר נשיא המדינה דאז, יצחק בן צבי, במדינה האפריקאית. ואולם, לדבריו, פוטנציאל שיתוף הפעולה לא בא לידי מיצוי וכעת יש לשתי המדינות פערים גדולים להדביק.
ניסיונה של ישראל, והצלחתה בתחום החקלאות והמים, אמר השר אדדא, חשובות למדינת קונגו, ועשויות לתרום להתפתחותה. שר התמ”ת מר שלום שמחון, אמר למקבילו ממדינת קונגו, כי לישראל, יש עניין רב בהגדלת שיתוף הפעולה עם מדינתו, כמו גם עם מדינות נוספות באפריקה.
מעיון בויקיפדיה, עולה, כי הכלכלה של קונגו הרפובליקה הדמוקרטית, הייתה במשבר חמור החל מאמצע שנות ה-80.
המלחמה שהתחילה באוגוסט 1998, פגעה עוד יותר בכלכלה. החוב החיצוני גדל, הרעב, המחלות פגעו בכלכלה.
ההשקעות הזרות הצטמצמו בשל הסכסוך, העדר תשתיות ועבודה בסביבה קשה. המלחמה התעצמה בשל בעיות פנים חמורות. בין היתר שחיתות במערכת המשפט והשלטון, אינפלציה ועוד.
התנאים השתפרו במידת מה בסוף 2002 עם נסיגת חלק הארי של הכוחות הבינלאומיים.
השר אדדא, הזמין את השר שמחון, לבוא לביקור גומלין רשמי בקונגו, ולבחון מקרוב את פוטנציאל שיתוף הפעולה במדינה האפריקאית. השר שמחון, הודה לו על ההזמנה והבטיח לבחון את האפשרות בחיוב.
משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה, מציין, כי הייצוא הישראלי, ל-קונגו בשנת 2011, הסתכם ב 11.8 מיליון דולר בלבד, בעוד שהייבוא ממדינת קונגו, עמד רק על מיליון דולר.
Add Comment