מטרת קמפיין התרמה של עמותת נגישות ישראל, להביא למודעות למען עצמאות נכי מדינת ישראל, בסימן; “עצמאות”, בסניפי “שופרסל”, היא להמחשה והבנה – מהי בעצם; חוסר נגישות, כלפי אנשים עם מוגבלות ◄ יובל וגנר, יו”ר עמותת נגישות ישראל; “העמותה, מאמינה, כי החלק החשוב ביותר ב’מהפכת הנגישות’, מבוסס על הגברת המודעות”.
עצמאות הנכים בישראל – תתאפשר גם מתרומה של שני ₪ בסניפי שופרסל
בכל יום מתמודדים מיליון וחצי נכים בישראל, בהם גם עשרות אלפי ילדים, עם הקושי להגיע לעבודה ולבית הספר, לקניות, לתקשר עם הסביבה השומעת, לנסוע בתחבורה ציבורית, להיכנס למרכזי קניות, לנפוש ולטייל, לגלוש באתרי אינטרנט, וסתם לשבת בבית קפה, וליהנות – מול מצב בלתי נסבל זה – עמותת נגישות ישראל, פועלת. מסביר, יובל וגנר, יו”ר העמותה.
מראשית השבוע הזה, ועד סוף השבוע הזה, מתקיים קמפיין מודעות והתרמה לעצמאות ה’נכים’ בישראל, בסימן; “עצמאות”, בסניפי “שופרסל”, התרמה היא בעת התשלום בקופה באמצעות תרומה של רק שני שקלים. קמפיין התרמה של עמותת נגישות ישראל, מתקיים גם מודעות ברשת החברתית של פייסבוק, ובאתר האינטרנט.
במשרד הפרסום גלר נסיס – Leoburnett, עיצבו בהתנדבות את החומרים הגרפיים; פוסטר, באנר, מדבקה, ברושור, עוצבה עגלת קניות ללא גלגלים העומדת על לבנים להמחשה והבנה – מהי בעצם; חוסר נגישות.
כאמור, הקמפיין מתרחש במספר מישורים, ברשת סניפי שופרסל באמצעות ההתרמה והחומרים הפרסומיים, ובמקביל באתר העמותה ’נגישות ישראל’, וב’פייסבוק’, שם בכל יום מופצים מסרים שונים להסברה מהי נגישות, ומה העמותה עושה עניין.
לדברי יובל וגנר, יו”ר עמותת נגישות ישראל; העמותה, מאמינה, כי החלק החשוב ביותר ב’מהפכת הנגישות’, מבוסס על הגברת המודעות. קמפיין זה הינו חלק ממגוון רחב של פעילויות להגברת המודעות למקבלי החלטות ולציבור הרחב.
“עמותת נגישות ישראל, הוקמה לפני למעלה מעשור, במטרה לחולל את השינוי ולקדם את הנגישות ולפעול למען שילובם של אנשים עם מוגבלות בחברה בשוויון, בזכות ועצמאות מרבית”.
יו”ר עמותת נגישות ישראל, מוסיף, כי; “העמותה ופועלת לקידום הנגישות על מנת לשפר את איכות חיי הנכים בישראל, קידום השוויון, השילוב ועצמאותם. העמותה פועלת בשקיפות, תקינות וצניעות והשגייה הרבים של העמותה מיום היווסדה מלמדים על השינוי שמתחולל בתחום”.
▼ מטרות העמותה;
יובל וגנר, יושב ראש עמותת נגישות ישראל
1. הנגשת מקסימום אתרים ציבוריים.
2. קידום השוויון בין אנשים עם מוגבלות לחברה בכלל.
3. פיתוח תוכניות חינוכיות לנוער בבתי ספר העוסקות בנגישות וקבלת השונה.
4. הגברת המודעות לנושא הנגישות של המחוקקים, רשויות השלטון, הקהילה העסקית, המתכננים והבונים, הרשויות המקומיות ועוד.
5. קידום הנגישות הטכנולוגית והנגישות באתרי אינטרנט.
6. קיום הדרכות לעסקים העוסקות במתן שירות נגיש לאנשים עם מוגבלות.
7. שיפור הידע המקצועי בנושא הנגישות של אדריכלים, מהנדסים ומעצבים.
8. קידום ושיפור השירות לאנשים עם מוגבלות.
9. הפעלת אתר אינטרנט המספק מידע קריטי ונחוץ לאנשים עם מוגבלות ובני משפחתם.
10. טיפול בתלונות נגישות שמתקבלות מאנשים עם מוגבלות.
יובל וגנר, יו”ר עמותת נגישות ישראל, מסכם ב”תודה מקרב לב לכלי התקשורת, שסייעו והמסייעים כעת לבאת מידע זה למען קידום הנגישות והשתלבותם של אנשים עם מוגבלות בחברה”.
Add Comment