הביטוח הלאומי; “הקדמת תשלום הקצבאות שישולמו ל’כלל הזכאים’ ב-22 באפריל 2012, באה להקל על הציבור הדרוזי, בהכנות לקראת חג נבי שועייב” ◄ הקצבאות שתשלומן, יוקדם, הן; זקנה, שאירים, נכות כללית, שירותים מיוחדים, ילד נכה, נפגעי עבודה, ניידות, הבטחת הכנסה, דמי מזונות, שיקום; וסיעוד.
הביטוח הלאומי, יקדים את תשלום כלל הקצבאות לרגל החג הדרוזי נבי שועייב
שר הרווחה והשירותים החברתיים מר משה כחלון, ומנכ”ל המוסד לביטוח לאומי החדש מר שלמה מור יוסף, החליטו להקדים החודש את מועד תשלום הקצבאות לרגל החג נבי שועייב (Nabi Shoaib), החל ב-24 באפריל.
הקצבאות, שהיו אמורות להיות משולמות ב- 29 באפריל 2012, יוקדמו, וישולמו לכלל הזכאים לקצבאות ב- 22 באפריל 2012, לפני החג.
חג הנביא שועייב, הוא “נבי שועייב”, נחגג במשך 4 ימים על ידי בני העדה הדרוזית, כל שנה בין 24-27 באפריל, במקור לדרוזים לא היה תאריך קבוע לעלייה לרגל, רק בעקבות הכרת ממשלת ישראל באופן רשמי בחגים הדרוזיים.
כשעיקרן של החגיגות הוא ב-25 באפריל, ובמהלכם, נערכות חגיגות המוניות, ונאספים לדון בסוגיות דתיות עם מנהיגי העדה, ב’מתחם נבי שועייב’, בכפר חיטין, שמעל הכינרת.
לדברי המוסד לביטוח הלאומי; “הקדמת תשלום הקצבאות, באה להקל על הציבור הדרוזי בהכנות לקראת החג”.
הקצבאות אשר תשלומן, יוקדם הן; זקנה, שאירים, נכות כללית, שירותים מיוחדים, ילד נכה, נפגעי עבודה, ניידות, הבטחת הכנסה, דמי מזונות, שיקום, וסיעוד.
Add Comment