התינוק בן שנה וחצי תושב חצור הגלילית, שנחשף למזון מ’מאכלי פסח’ בו היו גם אגוזים, קיבל אלרגיה קשה מסוג אנפילקסיס (Anaphylaxis), שהינה אחת מתוך 5 סוגי אלרגיה ועלולה לגרום לקשיי נשימה חמורים, לאיבוד הכרה ואף למוות ◄ ד”ר מייקל הררי, מרכז רפואי זיו, צפת; “בחג הפסח, רבים מהמאכלים כוללים אגוזים וכי על ההורים והמטפלים, להימנע מלחשוף תינוקות בגיל זה למאכלים הכוללים אגוזים, כולל ממרחים הכוללים מיני אגוזים.
מרכז רפואי זיו: תינוק בן שנה וחצי, טופל באלרגיה קשה ממאכל לפסח עם אגוזים
תינוק בן שנה וחצי, תושב חצור הגלילית, הובא על ידי מד”א לחדר המיון במרכז הרפואי זיו, צפת, כשהוא סובל מאלרגיה קשה בשם; אנפילקסיס (Anaphylaxis), לאחר שאכל מאכל כשר לפסח, בו היו אגוזים.
התינוק, סבל מנפיחות בפה, בשפתיים ובלשון, וכן מעור צורב ואדום, עליו הופיעו שלפוחיות, עקב האלרגיה. לאחר בדיקות וטיפול ראשוני, הועבר התינוק, להמשך טיפול במחלקת טיפול נמרץ ילדים של המרכז רפואי זיו, צפת.
ד”ר מייקל הררי, רופא בכיר במחלקת ילדים, אמר, כי; “התינוק שנחשף למזון בו היו גם אגוזים, קיבל אלרגיה קשה מסוג “אנפילקסיס” שהינה אחת מתוך 5סוגי אלרגיה, כאשר סוג זה, הינו מסוכן לבריאות ומסכן חיים, והסימפטומים של האלרגניים מופיעים באופן מידיי לאחר החשיפה לגורם המסוכן, עבור אותו אדם, במקרה זה ה’אגוזים’. תגובה זו, מערבת מספר מערכות בגוף ועלולה לגרום לקשיי נשימה חמורים, לאיבוד הכרה ואף למוות”.
אנפילקסיס (אנגלית: Anaphylaxis), עלול להופיע לאחר חשיפה לאלרגן; מזון, תרופה, ארס דבורים, ו-צרעות, או גומי טבעי.
ד”ר הררי, אומר, כי; “התינוק, קיבל טיפול תרופתי נגד האלרגיה עוד באמבולנס ושוב במרכז הרפואי זיו, ויישאר להשגחה במחלקת טיפול נמרץ לפחות ל-24 השעות הבאות, אך מצבו משתפר מאוד”.
ד”ר הררי, מוסיף, כי; “בחג הפסח, רבים מהמאכלים כוללים; אגוזים, וכי על ההורים והמטפלים, להימנע מלחשוף תינוקות בגיל זה למאכלים הכוללים אגוזים, כולל ממרחים הכוללים מיני אגוזים.
לדברי ד”ר הררי, כי; “האלרגיה לאגוזים, שלא כמו אלרגיות מזון אחרות, לא עוברת עם הגיל, והתינוק, יסבול מאלרגיה זו כל חייו. האלרגיה לאגוזים באה לידי ביטוי בכמה סוגי חלבונים אשר נמצאים באגוזים .
לעיתים לסוג אלרגיה זו, קיימת רגישות צולבת ונוספת עם אלרגיה לשומשום או עם בוטנים, וסוגי אגוזים אחרים, כמו; קאשיו, ודומיו. אלרגיה זו לא נחשבת לגנטית, אולם, ישנו סיכון מסוים לפתח אלרגיה למזון כאשר אחד ההורים סובל מאלרגיה מכך.
אין טיפול ב’אלרגיה’ ל’אגוזים’. הטיפולים האפשריים מיועדים להקלה על התסמינים בעת התפתחותם, כמו גם במצב החריף האקוטי של האלרגיה.
הטיפול המוצע לאלרגיים, הינה הימנעות מגע עם הגורם האלרגני. מומלץ לקרוא היטב את התוויות המודבקות על גבי אריזות המוצרים ואכילת מזונות מוכרים ממקומות ידועים”. סיכם ד”ר מייקל הררי, רופא בכיר במחלקת ילדים ב’מרכז רפואי זיו, צפת’.
Add Comment