בהמשך לצילומים בבולגריה של סרטים ישראליים, כגון; “זוהי סדום”, ופרסומות ישראליות, מיסדו היום שרת התרבות והספורט הגב’ לימור לבנת, ומקבילה הבולגרי מר ווז’די רשידוב Vezhdi) Rashidov) את שיתופי הפעולה בין המדינות בתחום הקולנוע ◄ הסכם שיתוף הפעולה עם בולגריה, מצטרף להסכמים נוספים לשיתופי פעולה תרבותיים שנחתמו לאחרונה עם סין והונגריה.
משרד התרבות והספורט: ישראל ובולגריה, חתמו על הסכם קופרודוקציה בתחום הקולנוע
שרת התרבות והספורט לימור לבנת, נועדה היום (שלישי) בצהריים עם שר התרבות של בולגריה מר ווז’די רשידוב Vezhdi Rashidov)). השניים, דנו בחיזוק קשרי התרבות בין המדינות בכלל ובתחום הקולנוע בפרט. בסיום הפגישה חתמו השרים על הסכם קופרודוקציה בתחום הקולנוע.
השרה לבנת, אמרה בעקבות החתימה על ההסכם, כי; “אנו שמחים על חתימת ההסכם עם בולגריה, אשר מצטרף להסכמים עם מדינות נוספות. הסכמים אלה מאפשרים לסרטים ישראלים לקבל מימון נוסף.אני מאמינה שההסכם בתחום הקולנוע עם בולגריה חשוב לשתי המדינות, ויוביל להידוק שיתופי הפעולה גם בתחומי תרבות נוספים”.
על פי ההסכם, יפעלו שתי המדינות לקידום מסגרות ל’הפקות סרטים משותפים’, שיעודדו גם את חיזוק קשרים תרבותיים וטכנולוגיים ביניהן. שתי המדינות, חתמו על ההסכם תוך מודעות לכך ששיתוף פעולה הדדי ביניהן עשוי להועיל לתעשיות הקולנוע שלהן, ולהוביל לצמיחה כלכלית לא רק של תעשיות ההפקה וההפצה, אלא יתרום גם לתחומים נוספים, כגון: הטלוויזיה, הוידיאו, והניו מדיה.
במסגרת ההסכם, שנחתם, יופק בקרוב באופן משותף הסרט; “קונצרט לשורדים”, בהפקת נסים לוי, ובבימויו של איבן ניצ’ב. הסרט, מספר את סיפור ההצלה של 8000 יהודי סופיה, אשר עמדו להישלח ל’מחנות השמדה’, וניצלו מציפורני הנאצים, הודות להתערבותם של מלך בולגריה, וראשי הכנסייה האורתודוכסית.
בהקשר לסיפור המסגרת של הסרט, אמרה כב’ השרה לימור לבנת, לשר הבולגרי, כי; “גם היום כמו אז, יש מדינה שמאיימת להשמיד אותנו, וצריך לקחת זאת ברצינות גמורה”.
השר הבולגרי, ברך אף הוא על ההסכם; “ישראל, עושה בשנים האחרונות קולנוע טוב מאוד, וניכרת אצלה התקדמות עצומה בתחום זה. ההסכם הוא הזדמנות לשיתוף פעולה בין האנשים הכישרוניים בתחום הקולנוע בבולגריה וישראל. המון זמן, חיכינו להסכם הזה ואני שמח, שהשגנו אותו, כי הוא מעניק אפשרויות רבות לשיתופי פעולה בין המדינות”.
השר הבולגרי, הזמין את השרה לבנת לביקור גומלין בסופיה, והיא הביעה נכונות להגיע.
הסכם שיתוף הפעולה עם בולגריה, מצטרף להסכמים נוספים לשיתופי פעולה תרבותיים שנחתמו לאחרונה עם סין, ו-הונגריה.
◄ קשרי התרבות בין בולגריה לישראל;
בין המדינות קיימת תכנית שיתופי פעולה בתחום החינוך, התרבות והמדע, שצפויה להתחדש במסגרת מפגש ה- G2G בין המדינות שצפוי להתקיים בקיץ.
בין בולגריה לישראל, קיימים בשנים האחרונות קשרי תרבות ענפים, הכוללים בין השאר;
תרגום 6 מחזות ישראליים לשפה בולגרית, תרגום ספרות עברית לבולגרית, ובכלל זה יצירות מאת עמוס עוז, סמי מיכאל, אתגר קרת, צרויה שלו, דויד גרוסמן, אנתולוגיית שירה עברית, הספר The Start-Up Nation, ועוד.
בנוסף מתקיימות הופעות של אמנים ישראלים בבולגריה. כך לדוגמה הופעות בתחום המוסיקה של; שלמה מינץ, פנחס צוקרמן, אישתאר-אלבינה, ו-אחינועם ניני. שיתופי פעולה נוספים קיימים גם בתחומי התיאטרון – פרינג’, מונודרמה, בובות, בתי ספר למשחק, תערוכות ציור, תערוכות צילום, ועוד.
בתחום הקולנוע, ניתן לציין, כי שורה של סרטים ישראלים, השתתפו בפסטיבלי סרטים בינלאומיים שנערכו בבולגריה, ובמקביל ישנה השתתפות של אומנים ויוצרים בולגרים באירועי חשיפה למוסיקה, תיאטרון, ו’ישראדרמה’, המתקיימים בישראל.
רק בחודש האחרון התקיימו 3 אירועי תרבות ישראלים בבולגריה, עובדה המצביעה על היקף הפעילות הישראלית התרבותית במדינה;
● קונצרט מוסיקת נשמה יהודית בעיר פאזארג’יק (Pazardzhik).
● קונצרט כליזמרים בבית הכנסת הגדול בסופיה.
● הופעת להקת תיאטרון “ארמא” עם המופע “משפחת שקשוקה”, בפסטיבל בעיר בורגאס.
בימים אלה, מתגבשת תכנית להבאת תערוכה ניידת של יצירות הצייר היהודי-בולגרי ג’ול פאסקין (Jules Pascin, 1885-1930) בשת”פ בין שגרירויות ישראל, ו-צרפת, ועיריית סופיה.
Add Comment