רדיו | טלוויזיה

קול ישראל: דני דבורין, ועמיתו שמעון וילנאי, קיבלו פרס מנכ”ל רשות השידור ע”ש אילן רועה

0
0

מנכ”ל רשות השידור יוני בן מנחם; “השנה, זכו בפרס שני עיתונאים מקצועיים וותיקים מעמודי התווך והאייקונים של “קול ישראל”. השניים, דני דבורין, וחברו שמעון וילנאי, ראויים לכל שבח, אנו גאים בכבוד המקצועי שהביאו ל’קול ישראל’ ול’רשות השידור’, ולוואי, ונתברך בכתבים דומים להם גם בעתיד” ◄ פרס מנכ”ל רשות השידור ע”ש אילן רועה הי”ד, כתב קול ישראל, שנהרג ב-28 בפברואר 1999, בפעילות מבצעית ובעת משימת סיקור בדרום לבנון.
קול ישראל: דני דבורין, ועמיתו שמעון וילנאי, קיבלו פרס מנכ
קול ישראל: דני דבורין, ועמיתו שמעון וילנאי, קיבלו פרס מנכ”ל רשות השידור ע”ש אילן רועה

בטקס רב רושם, מרגש, ורב משתתפים, קיבלו אמש (שלישי) העיתונאים הוותיקים דני דבורין, ועמיתו שמעון וילנאי, את פרס מנכ”ל רשות השידור ע”ש אילן רועה הי”ד*, כתב קול ישראל, אשר נהרג ב-28 בפברואר 1999, בפעילות מבצעית בעת משימת סיקור בדרום לבנון.

את הטקס שהתקיים השנה בבית אבי-חי בעיר ירושלים, הנחו אנשי רשות השידור השדר איזי מן, והקריין דן כנר, נכחו בני משפחה, חברים לדרך קולגות מ”קול ישראל”, יו”ר רשות השידור ד”ר אמיר גילת, מנכ”ל רשות השידור מר יוני בן מנחם, מנהל “קול ישראל” העיתונאי מיקי מירו, השר סילבן שלום, השר יצחק אהרונוביץ’, והשרה ח”כ אורית נוקד.

מנימוקי הזכייה ל’פרס מנכ”ל רשות השידור ע”ש אילן רועה’; השנה, הפרס מוענק לשמעון וילנאי ולדני דבורין, שהיוו ומהווים במשך שנים רבות את סמל החריצות והמקצועיות, המלווה בהתלהבות ובתשוקה בלתי נלאית לעבודתם גם בחלוף השנים, ואשר יכולים לשמש אות ומופת לכתבים צעירים.

שמעון וילנאי, שימש ככתב בתחומים שונים, ובהם כתב לענייני משטרה בגוש דן, כתב לענייני חקלאות ותעשייה, כיום מקדיש את מרצו גם ככתב הנגב והגליל בנוסף מוביל שנים את סיקור המאבק בתאונות הדרכים.

דני דבורין מוותיקי שדרני הספורט בישראל, המזוהה עם שידורי הספורט של “קול ישראל” יותר מכל אחד אחר. שדרן התוכנית ’שירים ושערים’ המיתולוגית, וידוע בסיקורם של 9 אליפויות עולם בכדורגל, 6 אולימפיאדות, יותר מ-30 משחקי גמר גביע המדינה בכדורגל, ומאות משחקים ואירועי ספורט.

שמעון וילנאי, שהתרגש מאוד נוכח המעמד הודה מעל הבמה בראש ובראשונה למשפחתו, לבכירי רשות השידור, ולשותפו לפרס דני דבורין; “בגרתי, וזקנתי בקול ישראל, ורק בפרוס השנה ה-42 לעבודתי העיתונאית מנכ”ל הרשות יוני בן מנחם, ומנהל הרדיו מר מיכאל מירו, הם הראשונים לזהות שגם לוותיקי המיקרופון, ראויה הוקרה והערכה על תרומה לחברה ולמדינה…

דני דבורין מוותיקי שדרני הספורט עם אימו של אילן רועה, צלם: דוד וינוקור

חבר’ה, גם לוותיקים בינינו, יש מה למכור יעידו על זה זוכי הפרס השנה” – אמר וילנאי.

בנאומו, גילה וילנאי, כי היה זה הוא שהביא את אילן רועה ז”ל לעבודה ב”קול ישראל”, ותיאר עד כמה הוא חסר לו.

דני דבורין, בחר לפנות במילים מרגשות למשפחתו של אילן רועה ז”ל כתב הצפון שנהרג בעת מילוי תפקידו “התמונות שראינו, ממש צבטו את הלב, אני בטוח שלא רק לי, ולכן, משפחתו של אילן יודעת שבקול ישראל ורשות השידור, ימשיכו לזכור את אילן רועה.

דבורין, הודה להנהלת הרשות על הבחירה בו וסיפר שכאשר הוא משדר הוא מדמיין לעצמו שהוא משדר ל-7 מיליון מאזינים; “זה נותן לי את האנרגיה והדרייב…

ממרום ניסיוני אני אומר לשדרנים הצעירים ממני בבואכם למיקרופון אל תשכחו את הניצוץ, זה הדבר הכי חשוב”, אמר דבורין.

השדר דבורין, הפנה את תשומת ליבו של דן כנר שהנחה את הטקס יחד עם איש הרדיו הוותיק איזי מן, לפתק שקיבל מהקריין כנר בשנת 1983 עם כניסתו ל’קול ישראל’, רעייתו של דבורין, שמרה את הפתק כל אותם שנים, והאחרון ניצל את המעמד ונתן את הפתק לכנר, הנרגש.

יוני בן מנחם מנכ”ל רשות השידור, שזכה בעצמו בעבר בפרס המנכ”ל ע”ש אילן רועה ממנכ”ל הרשות דאז, אורי פורת ז”ל, סיפר בנאומו, כי; “אילן רועה ז”ל, היה חברי הטוב. כל אימת שאני נזכר בו מרחפת לנגד עיני דמותו החייכנית וצחוקו המתגלגל, כן הוא היה אדם מלא חיות אנרגיה ועזוז.

שמעון וילנאי עם בתו אורלי וילנאי-מרוז, בטקס חלוקת הפרס, צילום: דוד וינוקור

“בימים אלה”, הוסיף ואמר מנכ”ל הרשות מר בן מנחם; “בהם רשות השידור, משוועת לעוד עיתונאים מקצועיים, כתבי שטח-רפורטרים, כפי שאנו קוראים להם בעגה העיתונאית, חסרונו של אילן, בולט יותר”.

על העיתונאי דני דבורין, וחברו לדרך המצטיינת, העיתונאי שמעון וילנאי, אמר בן מנחם מנכ”ל רשות השידור; “השנה, זכו בפרס שני עיתונאים מקצועיים וותיקים מעמודי התווך והאייקונים של “קול ישראל”.

השניים, ראויים לכל שבח, אנו גאים בכבוד המקצועי שהביאו ל’קול ישראל’ ול’רשות השידור’, ולוואי, ונתברך בכתבים דומים להם גם בעתיד”.

◄ אילן רועה הי”ד

*אילן רועה (ה-1 בינואר 1967 – 28 בפברואר 1999), על שמו פרס מנכ”ל רשות השידור, הוא ’פרס קול ישראל לכתב המצטיין’, היה כתב קול ישראל, שנהרג ב-28 בפברואר 1999, בפעילות מבצעית בעת משימת סיקור בדרום לבנון.

בתוקף תפקידו הצטרף לשורת מפקדים צבאיים שנסעו לניחום אבלים בביתה של אישיות לבנונית בכירה בכפר שבעא בלבנון. הם עשו את דרכם חזרה בשיירה בת ארבעה כלי רכב צה”ליים.

סמוך למוצב “כאוכבא” ברצועת הביטחון לשעבר, בדרום לבנון, עלה הרכב שבו נסע אילן על מטען צד שהופעל מרחוק. ברכב נסעו יחד עמו; תא”ל ארז גרשטיין, מפקד יחידת הקישור ללבנון, רס”ב עמאד אבו ריש, קשרו סמ”ר עמר אל-קבץ. מעוצמת הפיצוץ התהפך הרכב, וכל נוסעיו נהרגו.

לאחר מותו, הוחלט באגף כוח אדם במטה הכללי לחיילו. אילן רועה הי”ד, הובא למנוחות בחלקה הצבאית בבית-העלמין ב-מושב ינוב.

▼ תחנות חייו של אילן רועה

אילן רועה, נולד במושב ינוב שבשרון, למד בבית הספר הדתי “ישורון” בעיר נתניה, ובבית הספר התיכון בר-אילן בעיר. התגייס ב-1986, ושירת בחטיבת הנח”ל כחובש. בתום שירותו הצבאי, החל לכתוב בשבועון הנוער “ראש 1”.

פסלו של אילן רועה, בפינת הנצחה בבית סוקולוב, צילום: ויקיפדיה

לאחר מכן, שימש כתב לענייני פלילים ולענייני מפלגות בסוכנות החדשות עתי”ם. מספר שנים אחר-כך, החל לעבוד ככתב לענייני כלכלה בעיתון “חדשות”. עם סגירת העיתון, עבד תקופה קצרה בעיתון “הארץ”.

בשנת 1993, עבר רועה, אל רשות השידור. תחילה שימש כתב לענייני ההסתדרות ולאחר שנה מונה לכתב “קול ישראל” בצפון.

בשנת 2006, יצא לזכרו הספר “מטעמי תוניסיה שאילן אהב”. הספר נכתב על ידי אמו כאן בצילום עם דני דבורין, יבדל”א, ויצא לאור בהוצאת הספרים “אוריון”, שביחד נרתמו להגשים את חלומו של אילן רועה – להפיק ספר בישול ממטעמיה התוניסאיים האהובים עליו של אמו. הספר זוכה להצלחה רבה.

גינת בית העיתונאים על שם סוקולוב בעיר תל אביב, נקראת על שם אילן רועה. בגינה, יש פינת הנצחה, ובה פסל של אילן מאת הפסל הישראלי יעקב אפשטיין, המיקרופון ומכשיר ההקלטה, שהיו ברשותו בעת שנהרג, ומתקן המופעל בלחיצת כפתור, המספר את סיפור חייו. המידע אודות אילן רועה, הי”ד, הובא מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן