חדשות בריאות

משרד הבריאות: שלושה מקרי תחלואה ממחלה מנינגוקוקית, נתגלו השבוע

0
0

דלקת קרום המוח (בלועזית; מנינגיטיס, Meningitis) היא מחלה דלקתית של הקרומים הרכים של המוח, הנגרמת בשל זיהום חיידקי או נגיפי ◄ בין התאריכים; 8.2.12 עד 16.2.12, דווח ל’אגף אפידמיולוגיה’ של משרד הבריאות, על 9 חולים חשודים ל’מחלה מנינגוקוקית’. בחלק מהחולים המחלה, כבר אושרה על ידי בדיקות מעבדה.
משרד הבריאות: שלושה מקרי תחלואה ממחלה מנינגוקוקית, נתגלו השבוע

משרד הבריאות: שלושה מקרי תחלואה ממחלה מנינגוקוקית, נתגלו השבוע

משרד הבריאות, מדווח היום (חמישי), כי שלושה מקרי תחלואה אירעו השבוע בחיידק מנינגוקוק – (“החיידק האלים”) – Neisseria meningitides, בילדות משכונת רמות פולין בעיר ירושלים. עוד נודע, כי יינתן חיסון כנגד החיידק לבני משפחה, לילדות בגן ובבית הספר של החולות.

משרד הבריאות, מבהיר, כי התחלואה, ממוקדת בשכונה רמות פולין בירושלים, בלבד.

עינב שימרון – גרינבוים, דוברת משרד הבריאות, מוסיפה, כי בין התאריכים; 8.2.12 עד 16.2.12, דווח ל’אגף אפידמיולוגיה’ על 9 חולים חשודים ל’מחלה מנינגוקוקית’. בחלק מהחולים המחלה, כבר אושרה על ידי בדיקות מעבדה.

◄ מנינגוקוקוס

דלקת קרום המוח (בלועזית; מנינגיטיס, Meningitis) היא מחלה דלקתית של הקרומים הרכים של המוח, הנגרמת בשל זיהום חיידקי או נגיפי.

הגורמים העיקריים ל’דלקת קרום המוח’, הם; חיידקים ונגיפים המשתנים על פי גיל החולה. הבולטים מבין החיידקים הם; ה-המופילוס אינפלואנזה, שעד לתחילת השימוש בחיסון נגדו, היה הגורם הנפוץ, הפנאומוקוק, הסטרפטוקוקוס, והניסריה מינינגיטיס, שמהווים את הגורמים העיקריים כיום.

הסימפטומים השכיחים של המחלה, הם; כאב ראש, קשיון בשרירי הצוואר, פוטופוביה, חום, ערפול חושים, אי אפשרות להרכין את הראש, חולשה, צמרמורת, סחרחורת, נזלת, בחילה והקאה. בהמשך חלה הידרדרות במצב ההכרה, עד כדי כך שהחולה אינו מגיב כצפוי לגירויים.

שיעור ההדבקה הגבוה ביותר הינו בגיל 6-7 חודשים. 60% מהחולים הם בני פחות משנה ו-90% הם בני פחות מ-5 שנים.

▼ טיפול

באופן ראשוני, יש לבצע ניקור מותני לשם אבחון. לאחר מכן, כשמדובר בדלקת חיידקית, הטיפול חייב להינתן בהקדם ומבוסס על מתן תוך-ורידי של אנטיביוטיקה לפי גיל החולה והחיידק האפשרי. כאשר מדובר ב’דלקת ויראלית’, לרוב אין צורך בטיפול ספציפי והמחלה תחלוף מעצמה. כאשר מדובר בנגיף ההרפס, יש צורך במתן טיפול תרופתי ספציפי.

▼ מניעה וחיסון

כאשר מדובר בחולה דלקת קרום המוח חיידקית, שנגרמה מחיידק המופילוס אינפלואנזה או מחיידק הניסריה מינינגיטיס, יש לתת טיפול מונע לכל האנשים שהיו במגע עם החולה בזמן מחלתו לפני שהחל לקבל טיפול.

הטיפול המונע הוא על ידי אנטיביוטיקה הניתנת דרך הפה. במקרה של דלקת קרום המוח שנגרמה על ידי חיידקים אחרים (לדוגמה, פנאומוקוק), אין המלצה לטיפול מונע לאנשים שהיו במגע עם החולה.

החיסון נגד חיידק ההמופילוס אינפלואנזה, מבוסס על יצירת נוגדנים נגד הקופסית הרב-סוכרית (הפוליסכרידית) של החיידק הנמצאת בתאחיזה למרכיבי חלבון שאינם רעילים של רעלן הדיפטרייה.

בשוק, יש מספר תכשירים בני החלפה מבחינת יעילותם. החיסון, נמצא בשגרת החיסונים של מדינת ישראל. החיסון, ניתן ב-4 מנות בגילאים; 2 חודשים, 4 חודשים, 6 חודשים ו-12 חודשים.

תינוק, שהגיע לגיל 12 חודשים, ולא קיבל את החיסון המלא – מספיקות עבורו 2 מנות חיסון בהפרש של חודשיים להשגת חסינות. מעל גיל 15 חודש, מספיקה מנת חיסון אחת להשגת חסינות.

▼ סיבוכים

הסיבוך השכיח ביותר אחרי ’דלקת קרום המוח חיידקית’ הוא פגיעה בשמיעה, ולכן, יש לערוך לילד בדיקת שמיעה לאחר חלוף המחלה. אחוז הפגיעה במערכת העצבים המרכזית (פגיעה בתהליכי החשיבה), לאחר דלקת קרום המוח, אינו מבוטל, ולכן, במקרה של חשד בדלקת קרום המוח, יש הכרח להגיע לאבחנה במהירות האפשרית, ולהתחיל מיד בטיפול אנטיביוטי ובטיפול תומך אחר.

המידע אודות חיידק מנינגוקוק – החיידק האלים, הובא מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן