שף - מתכונים

’פטה כבד עוף’ מעוטר בפיסטוק, מלווה בריבת תאנים

0
0

מתכון עם פירות ופיצוחים, המתאים לימים אלו ימי ט”ו בשבט, מתוך הספר; “טעמים ישראלים”. מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות רימונים.
’פטה כבד עוף’ מעוטר בפיסטוק, מלווה בריבת תאנים
’פטה כבד עוף’ מעוטר בפיסטוק, מלווה בריבת תאנים

פטה – פָּטֶה (מצרפתית: Pâté, תערובת בשר קצוץ ושומן), הוא ממרח בשר המוגש לרוב עם קלי כמתאבן. פטה, עשוי לרוב תערובת טחונה או קצוצה של סוגי בשר מו במקרה זה, למשל כבד עוף העשיר בחלבונים, ויטמין A, ויטמין B3, ויטמין B12’ עם שומן. מתכונים אחרים כוללים בנוסף ירקות, עשבי תיבול, תבלינים, יין ועוד.

פטה כבד עוף מעוטר בפיסטוק, מלווה בריבת תאנים

מצרכים לפטה:

1/2 ק”ג כבד עוף
100 גרם חמאה
3 כפות ברנדי
2 בצלים בגודל בינוני
100 גרם פיסטוקים וטחונים
1/2 כפית מלח
קורט פלפל מלח

מצרכים לריבת תאנים:

1/2 ק”ג תאנים יבשות
1 כוס סוכר
3 כפות מיץ לימון
2 מקלות קינמון
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

מטגנים את הכבד ב-50 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה, ומתבלים במלח ופלפל.פורסים את הבצל ומאדים אותו בשארית החמאה או המרגרינה עד לקבלת צבע זהוב.

כאשר הכבד והבצל מטוגנים וקרים, טוחנים אותם היטב, כולל יתר החמאה או המרגרינה המומסת, עם הברנדי.

מרפדים תבנית (אינגליש קייק) בניילון ניצמד, על הניילון מפזרים את הפיסטוקים. יוצקים את תערובת הכבד על הפיסטוק ומכניסים למקרר ל- 24 שעות.

חותכים תאנים לפרוסות בעובי של כ-3 מ”מ. מערבבים עם שאר חומרי הרוטב ומבשלים בחום נמוך כ-20 דקות למרקם ריבתי.

מוציאים את הכבד מהתבנית, פורסים לפרוסות בעובי של 1 ס”מ, ומגישים על צלחת בליווי ריבת התאנים, וטוסטים קטנים.

_________

* מתוך הספר “טעמים ישראלים” מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות רימונים.

רשת מלונות “רימונים”, מקבוצת הכשרת הישוב, מלווה את מדינת ישראל מאז הקמתה וכוללת היום עשרה בתי מלון מעוצבים מאילת שבדרום ועד הגולן שבצפון.

שם הרשת, “רימונים”, הינו שם ישראלי המסמל את היופי והטוב שהתברכה בהם הארץ, ומתאים לאופיים המיוחד של המלונות, הפועלים בהתאם לאסטרטגיה ניהולית שעיקרה לתת לכל אורח את הטוב והאיכותי ביותר.

לרשות האורחים, צוות מיומן ומקצועי, האחראי על מתן שירות ברמה הגבוהה ביותר לצד אינספור חוויות ואפשרויות נופש, אירוח ועסקים, בהתאם למגוון הגילאים ומאפייני הנופש הישראלי, להנאה מחופשה בלתי נשכחת.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן