חדשות בריאות

מרכז הרפואי הלל יפה, חדרה: סטודנטים, כאן לומדים על דו קיום יהודי- ערבי

0
0

קבוצת סטודנטים מארה”ב, קנדה ואנגליה, הגיעו למרכז הרפואי הלל יפה, כדי להתרשם מהעבודה המשותפת רבת השנים של אנשי סגל ערבי ויהודי זה לצד זה. ד”ר מוחמד מחאג’נה; “ישנם יתרונות לעובדה שהצוות המטפל הוא רב-לשוני, כך שניתן להסביר לכל מטופל בשפתו ובלשונו” ◄ הפסיכולוג ד”ר ג’קי וינברג; “הסטודנטים, ראו במו עיניהם מצב של עבודה בדו קיום של ערבים לצד יהודים ולא רק ישמעו עליו בכיתה סגורה”.
מרכז הרפואי הלל יפה, חדרה: סטודנטים, כאן לומדים על דו קיום יהודי- ערבי
מרכז הרפואי הלל יפה, חדרה: סטודנטים, כאן לומדים על דו קיום יהודי- ערבי

אל המרכז הרפואי הלל יפה, בעיר חדרה, הגיעו 23 צעירים וצעירות, שבאו לעמוד מקרוב על החיים בדו – קיום רפואי בבית חולים, זאת במסגרת פרויקט של עמותה בשם; “משפחה אחת”, עמותה המסייעת במשפחות שכולות נפגעות פעולות איבה, ובפצועים מנפגעי טרור; ערבים ו-יהודים.

“סטודנטים מארה”ב, קנדה, ואנגליה בני 18 ו- 19, הגיעו בשבוע החולף, לביקור לימודי בישראל, במסגרת שהותם בארץ מבקרים במקומות שונים על מנת ללמוד על החיים במדינה בהיבטים שונים, ביניהם על החיים בדו קיום – ערבים לצד יהודים”, מסביר ד”ר ג’קי וינברג, פסיכולוג מדריך במרכז להתפתחות הילד של המרכז הרפואי הלל יפה, ומנהל השירות הפסיכולוגי החינוכי בעיריית חדרה, שתיאם את הביקור בבית החולים.

ד”ר וינברג; “כשד”ר יצחק מנסדורף, פסיכולוג עמית, ומנהל הפרויקט, ביקש ממני להגיע לבית החולים שלנו, כדי שהסטודנטים, יראו במו עיניהם מצב של עבודה בדו קיום של ערבים לצד יהודים, ולא רק ישמעו עליו בכיתה סגורה, שיתפתי בדבר את פרופ’ מאיר אורן, מנהל המרכז הרפואי הלל יפה, שמיד הסכים להרצות בפניהם ולדבר על הנושא בגילוי מלא”.

במהלך הביקור, לקחו חלק גם ארבעה הורים שכולים מהמגזר הערבי (מוסלמים, ונוצרים), שבניהם התנדבו לשרת בצה”ל, ונהרגו בפעילות מבצעית במסגרת השירות הצבאי.

כאמור, ניתנו הרצאות לסטודנטים על הפעילות בבית החולים באופן כללי, כמו גם ביקור ספציפי במכון להתפתחות הילד.

פרופ’ מאיר אורן, מנהל המרכז הרפואי, התייחס למרקם העדין של מטופלים יהודים לצד מטופלים ערביים, כמו גם של סגל יהודי וערבי. הוא הסביר שבכל שנותיו בבית החולים הוא לא נתקל במצב שבו עניין הדת השפיע על מתן טיפול רפואי, משום שהראייה של הרפואה והסיעוד היא שוויונית”.

כאשר היקשו הסטודנטים בשאלות באשר לקשיים של החיים והטיפול הרפואי בדו- קיום, נתן להם פרופ’ אורן, דוגמא על כך שלפעמים, כאשר מטופל יהודי מאושפז לצד מטופל ערבי, נוצר מצב שהמבקרים של המטופלים מסייעים בעת הצורך זה למטופל של האחר בהבאת כוס מים, קריאה לאחות, ועוד.

ד”ר מוחמד מחאג’נה, מנהל המכון להתפתחות הילד של המרכז הרפואי הלל יפה, שהרצה גם הוא בפני הסטודנטים, הוסיף לדבריו של פרופ’ אורן, בהסבירו על המרכז הרפואי ועל הווית הדו-קיום בין ערבים ויהודים המאושפזים זה לצד זה, ועל העבודה המשותפת של הצוות המעורב.

ד”ר מחאג’נה, ציין, כי; “ישנם יתרונות לעובדה שהצוות המטפל הוא רב-לשוני, כך שניתן להסביר לכל מטופל בשפתו ובלשונו, ובכך למנוע מצבים של חוסר הבנה וחוסר תקשורת עקב קשיי שפה”.

הסטודנטים לא הסתירו את התלהבותם מחוויית הביקור בבית החולים הלל יפה, וציינו, כי למדו בצורה מוחשית על פן אחר ביחסי יהודים –ערבים שלא היו מודעים אליו עד כה, וכי הביקור הזה, ייצרב בתודעתם.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן